۲۲ عضو کنگره آمریکا در نامه‌ای به نخست‌وزیر بریتانیا خواستار تروریستی شناختن سپاه شدند

جمعه ۱۴۰۲/۰۲/۲۲

۲۲ عضو کنگره آمریکا از هر دو حزب اصلی این کشور یعنی جمهوری‌خواه و دموکرات، در نامه مشترکی خطاب به ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سوی دولت لندن شدند.

در این نامه که روز پنج‌شنبه ۲۱ اردیبهشت به امضای اعضای کنگره آمریکا رسیده است، سابقه طولانی همکاری دو کشور آمریکا و بریتانیا در «مبارزه با شر» در سراسر جهان یادآوری شده و آمده است که این همکاری‌ها از جنگ‌های جهانی اول و دوم تا امروز از راه اتحادهای مختلف به ویژه ناتو ادامه داشته است.

این اعضای کنگره نوشتند: «شراکت آهنین ما بر پایه ایستادن در کنار هم به منظور مقابله با تهدیدهای جهانی برای صلح و امنیت بنا شده است. با این روحیه، ما امروز به عنوان اعضای جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از بریتانیا می‌خواهیم که به سرعت در جهت تحریم سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی اقدام کند.»

در این نامه تاکید شده است جمهوری اسلامی کشور اصلی حامی تروریسم در جهان بوده و سپاه پاسداران، هسته مرکزی عملیات تروریستی ایران در داخل و خارج از کشور است.

اعضای کنگره تاکید کردند سپاه برای چندین دهه آشکارا توطئه‌هایی را انجام داده که به واسطه آن، شهروندان در سراسر جهان هدف قرار گرفته‌اند.

این نامه به چندین مورد از برنامه‌های تروریستی سپاه پاسداران در سراسر جهان اشاره کرده و با ذکر اعدام علیرضا اکبری، شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی از سوی جمهوری اسلامی، آورده است که سپاه همچنین تهدیدی مستقیم برای شهروندان بریتانیایی است.

۲۲ عضو کنگره آمریکا همچنین تاکید کردند از تحریم‌های اخیر بریتانیا علیه سپاه پاسداران استقبال می‌کنند اما اضافه کردند که بریتانیا می‌تواند بر اساس قوانین خود، «کلیت سپاه» را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی کند.

این نامه با امضای اعضای دو حزب کنگره آمریکا در شرایطی است که فشارها برای اعلام تروریستی بودن سپاه از سوی اتحادیه اروپا هم افزایش یافته است.

در روزهای گذشته احزاب پارلمان سوئد، یعنی همه ۳۴۹ نماینده آن، طرحی را پذیرفتند که دولت این کشور را ملزم می‌کند در چارچوب اتحادیه اروپا سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی بشناسد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به این مصوبه پارلمان سوئد از مقامات این کشور خواست «از فرو افتادن در دام پهن شده برای روابط دو کشور» اجتناب کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد

شنیداری

پادکست‌ها