آمریکا: ایران یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۰۷

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ارتش جمهوری اسلامی یک نفتکش با پرچم جزایر مارشال را در دریای عمان توقیف کرده‌ است. پس از آن، نیروی دریایی ارتش با برعهده گرفتن مسئولیت این توقیف، کشتی را متهم کرد در تصادم با یک شناور ایرانی، «موجب مفقود و مصدوم شدن چند خدمه ایرانی» شده بود.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است روز پنجشنبه هفتم اردیبهشت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این نفتکش (Advantage Sweet) هنگام عبور از آب‌های بین‌المللی دریای عمان از سوی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی توقیف شده است.

نیروی دریایی آمریکا با محکوم کردن اقدامات «مغایر قوانین بین‌المللی و تهدید امنیت و ثبات منطقه»، افزود: «حکومت ایران باید فورا این کشتی را آزاد کند».

در این بیانیه آمده که این حادثه در اوایل بعد از ظهر روز پنجشنبه رخ داد و کشتی سیگنال خطر را ارسال کرد.

اما پس از این بیانیه، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی مدعی شد که این اقدام کار این نیرو بوده و این کشتی پس از برخورد با یک شناور ایرانی در خلیج فارس «فرار کرده بود».

آمریکا مرتبا اقدامات تهران در این منطقه دریایی استراتژیک را که یک مسیر ناوبری تقریبا منحصر به فرد برای اتصال کشورهای تولیدکننده نفت خلیج فارس به بازارهای جهانی است، محکوم می‌کند.

در بیانیه نیروی دریایی آمریکا همچنین آمده که طی دو سال گذشته، ایران حداقل پنج کشتی تجاری را در خاورمیانه به طور «غیرقانونی» توقیف کرده است.

در سال ۲۰۱۹، سپاه پاسداران ایران یک نفتکش با پرچم بریتانیا را توقیف و پس از دو ماه، آن را آزاد کرد.

تنش‌ها بین ایران و آمریکا از زمانی که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، از برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه تهران را دوباره اعمال کرد، تشدید شده و در سال‌های اخیر نیروهای آمریکایی در تنگه هرمز که خلیج فارس را به دریای عمان متصل می‌کند، اغلب با برخوردهای تنش‌آمیز از سوی نیروهای جمهوری اسلامی مواجه شده‌اند.

چند روز پیش، نیروی دریایی ارتش آمریکا اعلام کرد اولین شناور هدایت‌شونده از راه دور خود را از این آبراه استراتژیک عبور داده است.

سخنگوی نیروی دریایی ارتش آمریکا روز چهارشنبه ۳۰ فروردین اعلام کرد شهپاد ۱۳ متری «ام‌ای‌اس‌تی ۱۳» مجهز به حسگرها و دوربین‌ها با همراهی دو کاتِر (شناور گارد ساحلی) از تنگه هرمز عبور کرد.

حدود یک پنجم نفت صادراتی جهان از تنگه هرمز جابه‌جا می‌شود و جمهوری اسلامی همواره برای فشار علیه جامعه جهانی، تهدیدهایی را درباره بستن این تنگه مطرح می‌کند اما تاکنون دست به چنین اقدامی نزده است.

با این حال جمهوری اسلامی هر از گاهی مزاحم نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس و دریای عمان می‌شود.

سال گذشته روزنامه واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام نظامی آمریکا از «اقدام خطرناک» قایق‌های سپاه پاسداران در نزدیک شدن به دو کشتی آمریکایی در خلیج فارس خبر داد و نوشت این اقدام می‌توانست به اشتباه محاسباتی منجر شود.

دو سال پیش نیز سه قایق تندرو سپاه رویارویی مشابهی با یک کشتی آمریکایی داشتند و پس از شلیک هشدار محل را ترک کردند.

در سال ۲۰۲۰ هم ۱۱ شناور تندرو سپاه پاسداران به دور چند کشتی آمریکایی چرخیدند.

تامین امنیت آب‌های ایران در خلیج فارس بر عهده نیروهای سپاه پاسداران است.

در سال‌های اخیر، علاوه بر این که این سازمان نظامی جمهوری اسلامی برخی کشتی‌های تجاری را توقیف کرده، بارها جمهوری اسلامی به حملات پهپادی و خرابکارانه به کشتی‌های تجاری متهم شده است.

پربیننده‌ترین‌ها

امروز
خبرها
چشم‌انداز

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید