وحید بهشتی پس از ۵۵ روز اعتصاب غذا برای تجمع بزرگ روز ۹ اردیبهشت فراخوان داد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۳۰

اعتصاب غذای وحید بهشتی مقابل ساختمان وزارت امور خارجه بریتانیا به پنجاه و پنجمین روز خود رسید. او خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی است اما نخست‌وزیر و وزیران کابینه دولت هنوز به این اعتصاب غذا واکنشی نشان نداده‌اند.

روز چهارشنبه ۳۰ فروردین، وحید بهشتی درحالی وارد روز پنجاه‌وپنجم اعتصاب غذای خود با هدف تروریستی شناخته شدن سپاه پاسداران از سوی دولت بریتانیا شد که به دلیل ضعف جسمانی ناچار به نشستن روی ویلچر است.

در این مدت شخصیت‌های سیاسی، فعالان حقوق بشری و هنرمندان زیادی به دیدار آقای بهشتی رفته‌اند و ضمن ادای احترام به مقاومت او، خواهان پایان یافتن اعتصاب غذایش با ادامه اصرار بر درخواست او شدند.

شمار دیگر از ایرانیان نیز در هفته‌های گذشته به کنش اعتراضی او پیوسته و چادرهای خود را برای تحصن، مقابل ساختمان وزارت امور خارجه بریتانیا برپا کرده‌اند.

از سوی دیگر، روزهای سه‌شنبه، ‌پنج‌شنبه و شنبه هر هفته، شماری از ایرانیان مقیم کشورهای اروپایی برای دیدار با وحید بهشتی مقابل این ساختمان حضور پیدا می‌کنند.

وحید بهشتی در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال از ادامه تحصن و اعتصاب غذای خود به عنوان کنشی اعتراضی یاد کرد، نه اقدامی در راستای آسیب رساندن به خود.

او گفت که تا زمان رسیدن به نتیجه و قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، از این مکان تکان نخواهد خورد.

به گفته بهشتی، یکی دیگر از ایرانیانی که در روزهای گذشته در کنار او مقابل ساختمان وزارت امور خارجه بریتانیا تحصن کرده نیز از امروز (چهارشنبه) دست به اعتصاب غذا زده است.

او همچنین از انتشار فراخوانی برای تجمع در روز ۲۹ آپریل (نهم اردیبهشت) هم‌زمان با شصت‌وپنجمین روز اعتصاب غذای خود خبر داد که به تعداد روزهای تاب‌آوری بابی سندز، عضو ارتش آزادی‌خواه ایرلند در جریان اعتصاب غذاست.

وحید بهشتی اظهار امیدواری کرد با حضور پرشمار ایرانیان در تجمع روز ۹ اردیبهشت، حماسه‌ای مانند تجمع اعتراضی برلین در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ خلق شود.

هفته گذشته و در پنجاهمین روز از اعتصاب غذای این فعال حقوق بشر، پزشک معالجش ادامه اعتصاب غذا را برای جان او خطرناک توصیف کرد و از نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه بریتانیا خواست تا با وحید بهشتی ملاقات کنند.

روز هجدهم فروردین نیز جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، با این کنشگر سیاسی دیدار و با او ابراز همبستگی کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها