تلاش شهرداری تهران برای خانه‌نشین کردن افراد دارای معلولیت؛ بذل و بخشش ون‌های تردد معلولان

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۱/۲۴

به گفته مدیرعامل «کمپین معلولان»، شهرداری تهران با انتقال و استفاده غیرقانونی ون‌های حمل و نقل افراد دارای معلولیت، باعث خانه‌نشینی این جامعه ۱۷ هزار نفری در پایتخت شده است. این در حالی‌ است که شهرداری سال قبل هم از پرداخت هزینه سرویس دانش‌آموزان دارای معلولیت خودداری کرده بود.

بهروز مروتی درباره دخل و تصرف غیرقانونی علیرضا زاکانی، شهردار تهران و مجموعه تحت مدیریتش در این زمینه به خبرآنلاین گفت: «پس از سال‌ها مطالبه‌گری کمپین، تشکل‌ها و فعالان حوزه معلولان، از ۶۰ دستگاه ون‌ مصوبه شورای چهارم در اسفند سال ۹۵، سرانجام اوایل سال گذشته‌ تنها ۲۰ دستگاه ون صفر کیلومتر به ناوگان سامانه حمل‌ و نقل جانبازان و معلولان به منظور خدمات‌دهی بیشتر به این افراد اضافه شد.»

به گفته او اما از همان ابتدا یک دستگاه از ون‌ها به «بازرسی شرکت واحد» و «دو دستگاه دیگر نیز همراه با راننده به یک موسسه خصوصی در زعفرانیه تهران» منتقل شد.

مدیرعامل کمپین معلولان گفت در روزهای پایانی سال گذشته از انتقال و استفاده غیرقانونی ون‌ها مطلع شده و علاوه بر این که موضوع را به مسوولان شهرداری و اعضای شورای شهر اطلاع داده، خواستار بازگرداندن ون‌ها به «سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان» شده است.

با این که به گفته مروتی، هفته گذشته یکی از اعضای شورای شهر تهران از این اقدام غیرقانونی انتقاد کرده و به شهرداری تذکر داده است، اما با گذشت یک ماه از پیگیری‌های کمپین معلولان و این تذکر، شهرداری تهران هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده است.

دست‌کم شش هزار نفر مشترک سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان در تهران هستند اما با «بذل و بخشش» غیرقانونی سه دستگاه ون، به ۱۷‌ دستگاه از ون‌های خریداری شده دسترسی دارند که جوابگوی نیاز این تعداد از افراد دارای معلولیت نیست.

این سامانه البته ۶۰ دستگاه «ون مناسب‌سازی قدیمی» هم دارد اما به گفته مروتی، به دلیل‌ «استهلاک، فرسودگی و کمبود بودجه‌ مورد نیاز برای تعمیر»، بسیاری از مواقع سرویس نبوده‌ و نیاز به تعمیر دارند و برخی دستگاه‌ها هم به دلیل تامین نشدن هزینه‌های تعمیرات، گاهی «روزها و هفته‌ها در تعمیرگاه مانده و امکان ارائه خدمت ندارند».

از سوی دیگر، شهرداری تهران بر اساس مصوبه شورای شهر چهارم در اسفند سال ۱۳۹۵، مکلف به خرید ۶۰ دستگاه ون مناسب‌سازی شده‌ برای این سامانه بوده اما با گذشت‌ هفت سال تنها ۲۰ دستگاه ون برای این سامانه خریداری شده است.

بر اساس قانون «حمایت از معلولان»، حمل‌ و نقل افراد دارای معلولیت در درون شهرها بر عهده‌ شهرداری‌هاست اما شهرداری تهران به گفته ناظران، مدت‌هاست در انجام این وظیفه خود کوتاهی می‌کند.

سال گذشته هم شهرداری تهران از ارائه هزینه سرویس «مدارس دانش‌آموزان استثنایی» خودداری کرد که منجر به تجمع خانواده این کودکان مقابل شورای شهر تهران شد.

در ادامه این تجمع و زیر بار فشارها، شهرداری در نهایت‌ از شش ماه تحصیلی‌ تنها حاضر به پرداخت هزینه دو ماه سرویس مدارس شد و در سال جاری هم احتمال همکاری شهرداری در این زمینه بسیار اندک است.

بر اساس گزارش خبرآنلاین، خانواده‌ها در این مدت بین شهرداری، تاکسیرانی، آموزش و پرورش و «آموزش و پرورش استثنایی» پاس‌کاری شده‌اند و حتی تجمع آن‌ها و تذکر دو تن از اعضای شورای شهر تهران هم برای حل این معضل کارگر نبوده است.

شانه خالی کردن شهرداری از زیر بار تعهداتش در حالی‌ است که حدود پنج هزار دانش‌آموز دارای معلولیت در تهران ساکن‌اند و ۹۰ درصدشان‌ از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند.

تازه‌ترین خبرها

خبرها
چشم‌انداز
خبر

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید