• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مرگ خودخواسته کیومرث پوراحمد در ۷۴ سالگی؛ «از سر ناامیدی، بی‌آیندگی و بیهودگی خودکشی کرد»

۱۶ فروردین ۱۴۰۲، ۱۴:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۲:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

دادستان گیلان خبر خودکشی کیومرث پوراحمد، کارگردان سرشناس ایرانی را تایید کرد و گفت مرگ او ساعت یک بامداد روز چهارشنبه ۱۶ فروردین اتفاق افتاده است. پیش از این اطلاعیه رسمی، مجله سینمایی فیلم امروز گفته بود این فیلمساز از سر «افسردگی، ناامیدی و بی‌آیندگی» به زندگی خود پایان داد.

مهدی فلاح میری، دادستان گیلان، درباره جزییات مرگ پوراحمد گفت: «به محض دریافت گزارش، بازپرس ویژه قتل در محل حاضر شد و با بررسی‌های اولیه نظر بر خودکشی این کارگردان سینما داشت که واکاوی جزییات، مستلزم رسیدگی دقیق قضایی است.»

بر اساس گفته‌های این مقام قضایی، مرگ کیومرث پوراحمد در یکی از «واحد‌های دهکده ساحلی انزلی» رخ داده و پیکر او اکنون به پزشکی قانونی انتقال داده شده تا «علت تامه مرگ» بررسی شود.

در حالی‌که در دقایق اولیه انتشار خبر درگذشت پوراحمد از «ایست قلبی» به عنوان علت مرگ یاد شده بود، مجله سینمایی «فیلم امروز» به سردبیری هوشنگ گلمکانی نوشت که او «از سر افسردگی و ناامیدی، بی‌آیندگی و بیهودگی» به زندگی خود پایان داده است: «همین‌قدر سهمگین و باورنکردنی، وحشتناک و تکان‌دهنده.»

برخی فعالان رسانه‌ای و سینمایی داخل ایران هم گفتند کارگردان سریال «قصه‌های مجید»، با نوشتن یک نامه هشت صفحه‌ای خود را حلق‌آویز کرده است.

شیوه مرگ کیومرث پوراحمد در ۷۴ سالگی، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی را دچار بهت کرده است.

مهدی کوهیان که مسوولیت پیگیری حقوقی پرونده تعدادی از هنرمندان بازداشت‌شده در جریان خیزش انقلابی را بر عهده داشت، در توییتی درباره این خودکشی نوشت: «به واسطه ارتباط نزدیکی که در هفت ماه گذشته با بسیاری از هنرمندان معترض داشتم، کمتر از یک‌ماه پیش در خصوص امنیت روانی هنرمندان هشدار دادم.»

اشاره این حقوقدان به توییتی است که در آن هشدار داده بود اکثر هنرمندان معترض دارای پرونده قضایی، با وجود رفع مشکلاتشان از نظر قضایی، «در شرایط روحی و روانی مناسبی نیستند».

او از تشکل‌های صنفی و دیگر هنرمندان خواسته بود تا برای آنان امکان ارتباط با مشاور و تراپیست امین فراهم کنند.

برخی نیز مرگ خودخواسته پوراحمد را «کشته شدن» به دست جمهوری اسلامی دانستند. از جمله نوشابه امیری، روزنامه‌نگار که در توییتر خود نوشت: «کیومرث پوراحمد را جمهوری پلید اسلامی کشت. بله، کشت.»

او اضافه کرد: «کشتن شاخ و دم ندارد که. وقتی راه نفس یک هنرمند را ببندی، وقتی هر روز او را در تنگنا بگذاری، وقتی فیلم ناتمامش را مزدوران امنیتی تکمیل کنند، وقتی ... کیومرث را این‌طوری کشتند.»

آخرین فیلمی که با کارگردانی پوراحمد نمایش داده شد، «پرونده باز است» نام داشت که به بخش مسابقه چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر هم راه پیدا کرد.

پوراحمد اما در یکی از آخرین اظهارنظرهای اعتراضی خود گفت حضور فیلمش در جشنواره تصمیم تهیه‌کننده به عنوان مالک فیلم و برخی دیگر از عوامل بوده نه او.

این کارگردان همچنین در اینستاگرامش با اشاره به خیزش انقلابی ایرانیان، سال گذشته را «خون‌بار و دردناک» توصیف کرد و نوشت: «با اين همه داغى كه بر دل داريم ديگر چه جشنى، چه جشنواره‌اى؟»

«قصه‌های مجید»، «شب یلدا»، «خواهران غریب»، «به‌خاطر هانیه» و «اتوبوس شب» از جمله سریال‌ها و فیلم‌های او در چهار دهه از عمر فیلمسازی‌اش هستند که بین عموم مردم شناخته شده و محبوب‌اند.

«تیغ و ترمه»، «کفش‌هایم کو؟»، «۵۰ قدم آخر»، «بی‌بی چلچله»، «نوک برج»، «گل یخ» و «سرنخ» هم تعدادی دیگر از آثاری هستند که این فیلمساز متولد سال ۱۳۲۸ کارگردانی کرده است.

کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت مواجهه با کسانی که از عباراتی استفاده می‌کنند که نشانه‌دهنده افسردگی یا تمایل به پایان زندگی هستند، از این افراد بخواهید با پزشک مورد اعتماد یا نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند یا فرد مورد اعتماد خود، درباره نگرانی‌هایشان صحبت کنند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: قمار دوباره بر سر تغییر حکومت ایران؟
۱
تحلیل

واشینگتن‌پست: قمار دوباره بر سر تغییر حکومت ایران؟

۲

آمریکا هشدار داد طرح‌های ایران برای ترور مقام‌های آمریکایی به «مراحل پیشرفته» رسیده‌اند

۳

دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

۴

همزمان با تکرار امکان توافق با جمهوری اسلامی، ترامپ از احتمال حمله به ایران گفت

۵

وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

انتخاب سردبیر

  • وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

    وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

  • وزیر خارجه آمریکا ناراضیان از حکومت کوبا را به همکاری با سیا فراخواند

    وزیر خارجه آمریکا ناراضیان از حکومت کوبا را به همکاری با سیا فراخواند

  • رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

    رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

  • شهروندان از ایران: شهرها نظامی و امنیتی‌تر و اینترنت ضعیف‌تر شده است
    روایت شما

    شهروندان از ایران: شهرها نظامی و امنیتی‌تر و اینترنت ضعیف‌تر شده است

  • مایک والتز روایت فایننشال تایمز را رد کرد: تصمیم درباره محاصره ایران با ترامپ است

    مایک والتز روایت فایننشال تایمز را رد کرد: تصمیم درباره محاصره ایران با ترامپ است