فراجا از بازداشت ۱۱۰ نفر در رابطه با مسموم‌سازی دانش‌آموزان خبر داد؛ «بمبک بدبو» مقصر است!

سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی، بدون اشاره به جزییات از بازداشت ۱۱۰ نفر در ارتباط با مسموم کردن دانش‌آموزان خبر داد و گفت که شماری از مسمومیت‌ها «واقعی» و بخش عمده دیگر متاثر از «عوامل روان‌شناختی مبتنی بر ترس و سرایت روانی» بوده است.

منتظر‌المهدی روز چهارشنبه ۲۴ اسفند در سخنانی مدعی شد پلیس با ایجاد بیش از چهار هزار گشت‌ سواره و پیاده «به صورت محسوس و نامحسوس به طور روزانه مدارس کشور را در رصد اطلاعاتی و پایش عملیاتی» قرار داده و در این زمینه ۱۱۰ نفر را دستگیر کرده است.

سخنگوی فراجا «هیجان‌طلبی دانش‌آموزان و استفاده از بمبک‌های بدبو و موارد مشابه» را از عوامل اصلی مسموم‌سازی سریالی دختران دانش‌آموز عنوان کرد.

به گفته منتظرالمهدی، در این راستا «حدود ۹ هزار بمبک بدبو» هم جمع‌آوری و از فروش آن جلوگیری شده است و تعدادی از کسانی که او آن‌ها را «واردکنندگان عمده این مواد از کشورهای همجوار» خوانده نیز دستگیر شده‌اند.

او مدعی شد جلوی ورود «بمبک‌های بدبو» به کشور گرفته شده و دو نفر نیز که در حال «وارد کردن انبوه این مواد از کشورهای همجوار به صورت قاچاق بودند» با حکم قضایی بازداشت شدند.

در روزها و هفته‌های گذشته برخی مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله نمایندگان مجلس از شناسایی گاز و سموم متفاوتی خبر داده بودند که دانش‌آموزان را روانه بیمارستان‌ها کرده است.

محمد‌حسن آصفری که عضو کمیته حقیقت‌یاب بررسی علل مسمومیت دانش‌آموزان است، روز سه‌شنبه ۲۳ اسفند در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بخشی از مسمومیت‌ها را ناشی از استفاده «نفتالین و همچنین ماده‌ای به نام برنج» عنوان کرد.

مسعود ستایشی،‌ سخنگوی قوه قضاییه هم در همین روز در نشست خبری خود خطاب به خبرنگاران خواستار این شد که از کلمه «بدحالی» به جای «مسمومیت» استفاده شود و گفت: «مسمومیت یک چیزی است که باید عوارض آن مشخص باشد. آزمایشگاه‌های تخصصی و سم‌شناسی مشخص می‌کنند که مسمومیت هست یا نه.»

ستایشی مدعی شد: «تا الان گزارش یا یافته‌ای علمی مبنی بر مسمومیت نداشته‌ایم.»

این ادعا در حالی مطرح شده است که از نهم آذر ماه که نخستین گزارش‌ها درباره مسموم‌سازی در مدارس دخترانه منتشر شد، تاکنون و بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی، حدود ۱۳ هزار دانش‌آموز دچار مسمومیت شده‌اند.

انتشار خبرهای جدید از بازداشت ده‌ها نفر در حالی‌ست که هفته گذشته نیز فراجا از دستگیری پنج نفر در استان فارس به عنوان «عوامل مسمومیت دانش‌آموزان» خبر داده و گفته بود این افراد با هدف «بدبین کردن مردم به نظام» داخل مدارس «گاز نیتروژن» پرت کرده‌اند.

پس از این دستگیری‌ها اما همچنان گزارش‌هایی از حمله شیمیایی به چند مدرسه در سراسر کشور منتشر شد.

در واکنش به این مسموم‌سازی‌ها، شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، ظهر روز چهارشنبه ۲۴ اسفند در نشست پارلمان اروپا درباره روز جهانی زن با اشاره به سخنان مقامات حکومت درباره بازداشت برخی افراد، درباره حملات شیمیایی به مدارس هم‌زمان با ادامه یافتن مسمومیت‌ها گفت: «این نشان می‌دهد آنان مقصر مسموم‌سازی دانش‌آموزان نبودند.»

عبادی تاکید کرد: «لطفا در کتاب‌های تاریخ بنویسید حکومت [جمهوری اسلامی] با گاز شیمیایی دانش‌آموزان را مسموم کرده است.»