• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نگرانی یونسکو از مسموم‌سازی‌ها در مدارس ایران؛ اعلام آمادگی سازمان ملل برای کمک به تحقیقات

۱۸ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۷:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

ادره آزوله، دبیر کل یونسکو، از مسموم‌سازی دختران در مدارس ایران عمیقا ابراز نگرانی کرد. معاون سخنگوی سازمان ملل نیز از اعلام آمادگی برای کمک به تحقیقات درباره این حمله‌های شیمیایی خبر داد.

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، یونسکو، در حساب توییتری خود همچنین خواستار تحقیقات کامل و اقدامات فوری برای حفاظت از مدارس و تسهیل بازگشت دانش‌آموزان آسیب‌دیده به کلاس‌های درس ایمن و سالم شد.

ادره آزوله، دبیر کل یونسکو هم از مسموم شدن دختران دانش‌آموز در ایران عمیقا ابراز نگرانی کرد و گفت که این اتفاق «نقض حقوق آن‌ها برای تحصیل در محیطی امن» است.

در همین حال فرحان حق، معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد، در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره مسموم‌سازی دانش‌آموزان در ایران گفت که دفتر این سازمان در ایران آمادگی خود را برای کمک به مشخص شدن واقعیت این موضوع به مقام‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده است.

او در عین حال گفت بدیهی است که تحقیق کامل و شفاف در این باره به عهده مقامات ایرانی است.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) پیش از این هم در توییتی اعلام کرده بود آماده ارائه هر گونه حمایت مورد نیاز است.

این سازمان تاکید کرده بود: «این گونه حوادث می‌تواند تاثیر منفی بر نرخ بالای آموزش کودکان، به ویژه دختران بگذارد که در دهه‌های اخیر به دست آمده است.»

وزارت کشور جمهوری اسلامی پیش از این از بازداشت چند نفر در شش استان خوزستان، آذربایجان غربی، فارس، کرمانشاه، خراسان رضوی و البرز، به اتهام مسموم‌سازی دانش‌آموزان خبر داد.

همزمان با اطلاعیه وزارت کشور، مجید میراحمدی، معاون امنیتی وزیر کشور، گفت: «برخی موارد مسموم‌سازی دانش‌آموزان جنبه غیرمعاندانه داشته و آنان (عاملان) ارشاد شدند.»

این سخنان بازتاب گسترده‌ای داشت و کاربران فضای مجازی آن را به معنای اذعان جمهوری اسلامی به دست داشتن نیروهای حامی حکومت یا نیروهای امنیتی در این حملات دانستند.

با این حال وزارت کشور مسموم کردن دانش‌آموزان در شهرستان لارستان در استان فارس را به مخالفان حکومت منتسب کرد اما توضیحی درباره بازداشت‌شدگان در دیگر شهرها نداد.

بر اساس آمار گردآوری‌‌شده از سوی ایران اینترنشنال، روز سه‌شنبه ۱۶ اسفند بیش از ۵۰ مدرسه و روز دوشنبه ۱۵ اسفند بیش از ۱۲۰ مدرسه و روز یک‌شنبه ۱۴ اسفند بیش از ۸۰ مدرسه در سراسر ایران هدف حمله شیمیایی قرار گرفتند.

در اظهارنظرهایی عجیب، مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی شدند حدود ۱۰ درصد مسموم شدن دانش‌آموزان واقعی بوده و دیگر دانش‌آموزان دختر «احساساتی»، «جوگیر» و دچار «هراس اجتماعی» شده‌اند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد
۱

جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد

۲

آسوشیتدپرس از «پیشرفت چشمگیر» تلاش‌های میانجیگرانه میان تهران و واشینگتن خبر داد

۳

ایرانیان ده‌ها شهر جهان در سالروز درگذشت شاهان پهلوی تجمع کردند

۴

پاسخ زلنسکی به تهدیدهای تهران: جمهوری اسلامی از همان ابتدای جنگ به اوکراین حمله کرد

۵

ترامپ کمبود مهمات آمریکا را رد کرد و تهدیدهایش علیه ایران را ادامه داد

انتخاب سردبیر

  • قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند
    اختصاصی

    قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

  • شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

    شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

  • جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد

    جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد

  • فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند
    اختصاصی

    فرمانده حشد شعبی: شبه‌نظامیان عراقی برای مقابله با حمله زمینی آمریکا در ایران حضور دارند

  • افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی

    افزایش درخواست تقسیط خدمات درمانی به‌دنبال تشدید بحران اقتصادی