

مقامات اسرائیلی ضمن رد سخنان رییس سازمان سیا مبنی بر دور بودن جمهوری اسلامی از بمب اتمی، اعلام کردند که ایران به نقطه بدون بازگشت هستهای نزدیک است.
عودد باسیوک، معاون فرماندهی بخش عملیات اسرائیل، اعلام کرد که ایران به نقطه بدون بازگشت هستهای بسیار نزدیک است و به زودی اسرائیل باید در این رابطه تصمیم بگیرد.
او تاکید کرد: «همه گزینهها روی میز است و آمادگی مربوطه را داریم.»
در همین حال تامیر هیمن، رییس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۰ اسفند با اظهارات ویلیام برنز، رییس سازمان سیا، درباره دور بودن تهدید هستهای ایران مخالفت کرد.
برنز در سخنانی گفته بود از آنجایی که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، دستور رسمی مبنی بر دستیابی به سلاح هستهای نداده، تهدید هستهای هنوز دور است.
رییس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل گفت که او با این ایده مخالف است: «اگر شما دستوری را از بالا شناسایی نکنید، این نشانه آن نیست که هیچ طرحی برای آن [سلاحهای هستهای] وجود ندارد.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اما در نشست خبری خود بار دیگر به تعهد دولت این کشور مبنی بر عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی تاکید کرد و گفت: «ريیسجمهور بایدن به این واقعیت که ایران هرگز سلاح اتمی را به دست نمیآورد، تعهد جدی و پایدار دارد.»
او درباره گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تایید وجود ذرات اورانیوم غنیشده با ۸۳/۷ درصد خلوص در ایران نیز گفت که آمریکا این گزارش را خوانده و در حال تماس نزدیک با متحدان و شرکای خود در اروپا و منطقه است.
پرایس به برگزاری نشست شورای حکام آژانس در هفته آینده اشاره کرد و افزود که آمریکا قصد دارد آنچه را باور دارد برای رسیدگی به این چالش موثر است، انجام دهد.
در همین حال آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره آثار اورانیوم غنیشده حدود ۸۴ درصدی در ایران را «بسیار نگرانکننده» خواند و گفت که تحولات برنامه اتمی جمهوری اسلامی «بیسابقه و بسیار جدی» است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، فردا (جمعه ۱۲ اسفند) به ایران سفر و روز شنبه ۱۳ اسفند در تهران با مقامهای جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
این سفر پیش از نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام میشود.
در همین حال وال استریت ژورنال به نقل از چند دیپلمات غربی گزارش داد آمریکا و متحدان اروپایی آن بر سر واکنش به غنیسازی ۸۴ درصدی اورانیوم از سوی جمهوری اسلامی در شورای حکام دچار اختلاف شدهاند.
بر اساس این گزارش، اروپاییها از صدور بیانیه انتقادی حمایت میکنند اما آمریکا تمایلی به آن ندارد.