مسموم شدن دختران دبیرستانی در تهران؛ دلیل مسمومیت‌های سریالی را «سم خفیف» اعلام کردند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۰۹

در ادامه مسمومیت سریالی دانش‌آموزان، سه‌شنبه ۹ اسفند خبر و تصاویری از مسمومیت دختران دبیرستانی در استان تهران منتشر شد. هم‌زمان وزیر بهداشت وجود نوعی «سم خفیف» در این مسمومیت‌ها را تایید کرد اما گفت توضیح چگونگی تولید سم یا تعمدی بودن این ماجرا در حیطه وظایف این وزارت‌خانه نیست.

روز سه‌شنبه دختران دبیرستان خیام واقع در فاز ۱۱ پردیس استان تهران دچار مسمومیت شدند.

هنوز درباره تعداد دانش‌آموزان مسموم شده این دبیرستان اخبار تکمیلی منتشر نشده است.

همچنین تاکنون آمار دقیقی از تعداد شهرها، مدرسه‌ها و دانش‌آموزانی که در جریان مسمومیت‌های سریالی قرار گرفته‌اند تاکنون منتشر نشده است اما عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده سروستان در مجلس شورای اسلامی، مدعی شد حداقل «۱۰ تا ۱۵ شهر کشور» درگیر مسمومیت دانش‌آموزان شده‌اند.

این نماینده همچنین خواستار ورود کمیسیون امور داخلی کشور و بهداشت و درمان به این حوزه شد.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی اما در واکنش به آمار مطرح شده از سوی رحیمی مظفری، مدعی شد تنها مدرسه‌های دو شهر قم و بروجرد درگیر این مسمومیت شده‌اند.

از سوی دیگر زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از جلسه مشترک با کمیسیون آموزش در روز سه‌شنبه برای بررسی علت مسمومیت دانش‌آموزان قمی خبر داد.

هم‌زمان، صبح امروز بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید کرد «نوعی سم خفیف» باعث ایجاد مسمومیت دانش‌آموزان شده است.

او با بیان این که «کمیته ویژه‌ای را برای تحقیق در این رابطه مامور کردیم» افزود: «این که این سم چطور تولید شده و عامدانه بوده یا خیر در حیطه وظایف وزارت بهداشت نیست.»

این ادعا در حالی‌ مطرح شده است که یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت، روز یک‌شنبه با عمدی خواندن این مسمومیت‌ها با ترکیبات شیمیایی در قم گفته بود: «مشخص شد افرادی دوست داشتند تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.»

عین‌االهی اما در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد این مسمومیت‌ها تاکنون «عارضه خاصی نداشته است» و جزییات مربوط به نوع دقیق سم و عوارض احتمالی بلندمدت آن، بعدا منتشر می‌شود.

با وجود ادعای وزیر بهداشت مبنی بر نبود عارضه این سموم، در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر فوت چند دانش‌آموز از جمله در مورد یک دانش‌آموز ۱۱ ساله به‌نام فاطمه رضایی منتشر شد.

دانشگاه علوم پزشکی قم اما دلیل فوت این کودک را «اختلال عملکرد کلیه و ایست قلبی» ذکر و اعلام کرد که او از سوم اسفند بستری بوده و به مدرسه نرفته و از سوی دیگر هیچ حادثه مشکوک به مسمومیت در مدرسه تولیت که محل تحصیل او بوده، گزارش نشده است.

اما حتی به گفته برخی مقامات رسمی، هنوز نام برخی مدارس که درگیر این مسمومیت شده‌اند یا احتمال فوت دانش‌آموزان، به صورت رسمی اعلام نشده است.

به عمدی بودن یا نبودن این مسمومیت‌های سریالی هم از سوی مقامات رسمی شبهه وارد می‌شود.

روز گذشته (دوشنبه) محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، گفته بود: «درباره مسمومیت دانش‌آموزان احتمالاتی داده می‌شود اما نمی‌توان نظر قطعی اعلام کرد و منتظریم آزمایشات به نتیجه نهایی برسد تا ببینیم این حوادث عمدی یا غیر‌عمدی بوده است.»

روز گذشته اما یکی از صریح‌ترین واکنش‌ها به این موضوع را عبدالحميد اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان داشت که در توییتی، مسمومیت دانش‌آموزان را عملی «غیرانسانی، ضد اسلام و دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام از خیزش اخیر آنان» خواند.

جلال رشیدی کوچی و علیرضا منادی، دو نماینده مجلس هم «عمدی بودن» مسمومیت‌های دانش‌آموزان را تایید کردند اما عامل آن را «خارج از کشور» و «دشمنان» دانستند.

فاطمه مقصودی، نماینده بروجرد که چند مدرسه آن گرفتار این مسمومیت‌ها شده‌ است هم به هم‌میهن گفت این مسمومیت‌ها «قطعا عمدی» است و «سرنخ‌هایی» هم از بررسی دوربین‌های مداربسته مدارس پیدا شده است.

این اظهارنظرها در شرایطی ادامه دارد که روز سه‌شنبه، محمدجواد علوی بروجردی، استاد حوزه علمیه قم، درباره مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان در مدارس گفت: «هر یک از مسوولان نظراتی دادند که همگی متضاد یکدیگر بود. اصلا حرف نزنید و اگر حرف می‌زنید متضاد هم صحبت نکنید چون بی‌اعتمادی مردم و سوءظن نسبت به شخصیت‌ها و مقامات بیشتر می‌شود.»

مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در ایران از آذر ماه امسال شروع شد و کودکان و والدین آن‌ها در چندین شهر گرفتار این ماجرا شده‌اند.

علت این مسمومیت هنوز مشخص نیست و مقام‌ها پاسخی درباره این اتفاق نداده‌اند اما گروه هدف آن، دختران دانش‌آموز به ویژه در شهر قم و پس از آن بروجرد و اردبیل هستند و برخی آن را «مسمومیت عمدی» برای خانه‌نشین کردن دختران و انتقام‌جویی از کودکان فعال در جریان خیزش انقلابی دانسته‌اند.

پیچیدن بوی ماهی گندیده در فضا، سوزش گلو و بینی، تنگی نفس و بی‌حسی در دست و پا جزو مواردی هستند که در روایت‌های دانش‌آموزان مسموم شده به چشم می‌خورد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.