ادامه محکومیت جهانی تهدیدات علیه ایران‌اینترنشنال و تاکید بر لزوم حفظ امنیت روزنامه‌نگاران

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۰۴

محکومیت جهانی تهدیدات علیه ایران‌اینترنشال ادامه دارد و وزارت خارجه آمریکا، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران و اتحادیه رسانه، سرگرمی و هنر استرالیا ضمن محکومیت این تهدیدها، بر ضرورت حفاظت از امنیت روزنامه‌نگاران و آزادی مطبوعات تاکید کردند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران‌اینترنشنال درباره تهدید عوامل جمهوری اسلامی که به تغییر مکان فعالیت‌های این شبکه در بریتانیا منجر شد گفت: «با قاطعیت تهدید علیه رسانه‌ها را محکوم می‌کنیم و به حمایت از آزادی مطبوعات در جهان ادامه می‌دهیم.»

او افزود: «الگوی رفتاری حکومت ایران در سرکوب رسانه‌ها در داخل و تهدید رسانه‌های خارج یکی از نگرانی‌های مستند ما بوده که از مدتها قبل وجود داشته است. اکنون این تهدیدها فعالیت‌های ایران‌اینترنشنال را تحت تاثیر قرار داده است.»

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما مراقبیم و مصمم هستیم اگر ایران یا هر عامل دولتی یا غیردولتی دیگری در خاک ما علیه روزنامه‌نگاران تهدید ایجاد کند، با قاطعیت اقدام کنیم. برای حمایت از رسانه‌های آزاد در آمریکا و سراسر جهان، هر چه در توان داریم به کار خواهیم بست.»

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران نیز تهدیدها علیه ایران‌اینترنشنال را غیرقابل قبول خواند و محکوم کرد.

آنتونی بلانگر، دبیرکل این فدراسیون، از دولت بریتانیا خواست فورا برای محافظت از روزنامه‌نگاران در خاک بریتانیا و تضمین آزادی رسانه‌ها اقدام کند.

اتحادیه رسانه، سرگرمی و هنر استرالیا نیز با ارسال پیامی اختصاصی به ایران‌اینترنشنال، تهدید تروریستی دفتر لندن این رسانه و همچنین جابجایی پخش برنامه‌های خبری به دفتر واشنگتن را ناامیدکننده توصیف کرد و تهدید و حمله به روزنامه‌نگاران را حمله به آزادی مطبوعات خواند.

این اتحادیه که روزنامه‌نگاران استرالیایی را نیز نمایندگی می‌کند، با تاکید بر اهمیت پوشش گزارش خشونت جاری در ایران، از رفتار جمهورى اسلامى با روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه ایران ابراز نگرانی کرد.

با این حال، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، در واکنش به توقف موقت پخش برنامه‌های ایران‌اینترنشنال از دفتر لندن که در پی تهدید‌های امنیتی اتفاق افتاد، مسئولیت این تهدید‌ها را پذیرفت و آن را «بیانگر قلمرو قدرت، میدان نفوذ و شعاع تاثیر انقلاب» خواند.

ایران‌اینترنشنال از ۲۹ بهمن برای حفظ امنیت روزنامه‌نگاران و همکاران خود، پخش برنامه‌های این شبکه را از لندن متوقف و همه بولتن‌های خبری ۲۴ ساعته خود را به دفتر خود در واشینگتن‌ منتقل کرد.

این تصمیم در پی دریافت هشدارهایی صورت گرفت که پلیس متروپولیتن لندن، درباره وجود تهدیدهای جدی و فوری نسبت به امنیت روزنامه‌نگاران ایرانی شاغل در این رسانه، به مدیران ایران‌اینترنشنال منتقل کرده است.

با وجود توقف موقت فعالیت دفتر لندن، پخش تلویزیون ایران‌اینترنشنال از دفتر این شبکه در واشینگتن‌ به طور ۲۴ ساعته ادامه خواهد داشت.

در آخرین مورد از تهدیدها علیه ایران‌اینترنشنال، پلیس متروپولیتن لندن ۲۴ بهمن در بیانیه‌ای اعلام کرد یک تبعه اتریشی به نام محمد حسین دوتایف به اتهام تلاش برای انجام جرائم مرتبط با عملیات تروریستی علیه ساختمان ایران‌اینترنشنال، در دادگاهی در وست‌‌مینیستر تحت محاکمه قرار گرفت.

بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی پلیس لندن، این مظنون روز شنبه ۲۲ بهمن از سوی پلیس ضد تروریسم بریتانیا بازداشت شده و دادگاه او را به تلاش برای جمع‌آوری اطلاعاتی که برای انجام عملیات تروریستی مفید است متهم کرده است.

مت جوکس، رییس پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا، پنج‌شنبه با اشاره به اینکه این نیرو به طور فزاینده‌ای با تهدیدهای کشورهای متخاصم از جمله روسیه، چین و ایران مقابله می‌کند، گفت جمهوری اسلامی دست‌کم ۱۵ بار برای ربودن یا حتی کشتن اتباع بریتانیایی یا افراد مستقر در بریتانیا تلاش کرده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون بارها ایران‌اینترنشنال و کارکنان آن را تهدید کرده‌اند و این تهدید‌ها در پی پوشش خیزش انقلابی مردم ایران در ماه‌های اخیر به شکل قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده است.

پیشتر در روز ۱۶ آبان، ایران‌اینترنشنال از تهدید جانی فوری علیه دو روزنامه‌نگار خود در بریتانیا از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد و گفت کارکنانش از سوی پلیس متروپولیتن از تهدید‌ها علیه خود مطلع شدند.

کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل نیز پیشتر اعلام کرده بود موساد، سازمان امنیت داخلی بریتانیا، ام‌آی۵ را درباره تهدید جانی علیه شهروندان ایرانی در بریتانیا به ویژه روزنامه‌نگاران شاغل در ایران‌اینترنشنال آگاه کرد.

این اولین بار نیست که تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه رسانه‌های فارسی‌زبان در بریتانیا مطرح می‌شود.

سه سال پیش و در پی اعتراضات آبان‌ ماه ۱۳۹۸، اتحادیه روزنامه‌نگاران بریتانیا در بیانیه‌ای برای محکومیت تهدید علیه کارکنان شبکه‌ ایران‌اینترنشنال و بخش فارسی بی‌بی‌سی، از حکومت ایران خواست کارزار آزار و اذیت روزنامه‌نگاران ایرانی را متوقف کند.

همان زمان، فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خبر از موارد مشابهی داد و اعلام کرد روزنامه‌نگاران ایرانی ساکن آلمان، فرانسه و جمهوری چک هم مورد آزار و تهدیدهای مشابهی قرار گرفتند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها