افزایش درخواستها برای پایان اعتصاب غذای فرهاد میثمی در زندان: «زنده ماندن مقاومت است»
با گذشت دور روز از انتشار عکسهای تکاندهنده فرهاد میثمی در زندان که حاکی از کاهش وزن شدید او در پی اعتصاب غذا است، ابراز نگرانی فعالان حقوق بشری، کنشگران سیاسی و فعال در حوزه زنان درباره سلامتی این زندانی سیاسی و درخواستشان برای پایان اعتصاب غذای او ادامه دارد.
روز شنبه ۱۵ بهمن، ۳۸۰ کنشگر حقوق زنان در نامهای از فرهاد میثمی خواستند تا به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
آنان تاکید کردند: «زمانی که خشونت بیامان از هجوم مداومش باز نمینشیند، زنده ماندن مقاومت است.»
این کنشگران، «زنده ماندن» را نخستین شاخص زندگی در خیزش اعتراضی-انقلابی «زن، زندگی، آزادی» خوانده و از میثمی خواستند بهخاطر «آیندهای که به تکتک ارادههایی چون اراده تو نیاز داریم» اعتصاب غذای خود را بشکند.
در بخشی از بیانیه این کارزار که همچنان برای امضای عمومی در دسترس است، آمده: «چهار ماه است که "علیه اعدام"، "علیه آزارهایِ حجاب اجباری" و "برای آزادی شماری از کنشگران سیاسی-مدنی"، بدنت را دور از هیاهوی رسانهای ابزار مبارزهات کردهای. به راستی چهطور میشود خشونت موجود را مریی کرد جز از مجرای ذرهذره رنج را بر بدن آشکار کردن؟»
نویسندگان و امضاکنندگان نامه همچنین انتشار تصویر تکیده میثمی را در این روزگارِ «زجر اندر زجر اندر زجر» عاملی برای توجه دوباره به «اراده مقاوم انسانی در جهت پیشبرد خواستههایی انسانی» دانسته و تاکید کردند: «گویی که همچنان میتوان چنین مقاوم بود. هنوز میتوان روی اراده انسانی حساب کرد و میتوان دیگری را بر خود ارجح دانست و تبلورِ مبارزه خشونتپرهیز شد.»
در پایان این نامه تاکید شده است: «ما مطالبات تو را فریاد میزنیم و تا تحقق آنها دست از مبارزه با ظلم نخواهیم کشید.»
به موازات این نامه اما کارزاری هم از طرف «جمعی از دوستان و حامیان فرهاد میثمی» برای جمعآوری امضا در مورد وضعیت وخیم او و لزوم آزادی فوریاش راهاندازی شد که تاکنون به حدود هفت هزار امضا رسیده است.
سازمان عفو بینالملل نیز روز جمعه با انتشار بیانیهای خواستار آزادی «فوری و بدون قید و شرط» فرهاد میثمی، مدافع حقوق بشر زندانی در ایران شد.
این سازمان با تاکید بر این که «تصاویر تکاندهنده» میثمی یادآور نقض حقوق بشر از سوی مقامهای جمهوری اسلامی است، در بیانیه خود یادآور شد: «او از ژوییه ۲۰۱۸ تنها به دلیل مبارزه مسالمتآمیز علیه قوانین تبعیضآمیز حجاب اجباری به ناحق زندانی شده است.»
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری نیز با بیان این که خواستههای «فرهاد» مبنی بر توقف اعدامها، کشتارها و محاکمات نمایشی، آزادی زندانیان سیاسی بهویژه شش تن از آنان یعنی ناهید شیر بیشه، نیلوفر حامدی، بهاره هدایت، رضا شهابی، محمد حبیبی و مصطفی نیلی زیاد نیست، گفت: «صدای فرهاد باشیم، قبل از آن که جانش را از دست بدهد.»
ستوده همچنین کنش مدنی فرهاد میثمی را مصداق بارز این سخن ولتر دانست که «من حاضرم جانم را فدا کنم تا تو آزادانه حرفت را بزنی».
در روزهای گذشته نیلوفر حامدی، خبرنگار نویسنده اولین گزارش از کشته شدن مهسا امینی و یکی از زندانیانی که فرهاد میثمی با خواست آزادی او اعتصاب غذا کرده، از میثمی درخواست کرد به این اعتصاب پایان دهد.
شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علینژاد، روزنامهنگار و فعال مدنی، حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز اوکراینی، جعفر پناهی، فیلمساز زندانی، کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده سرشناس ایرانی، زهرا رهنورد، فعال سیاسی و همسر میرحسین موسوی، رابرت مالی، نماینده ويژه آمریکا در امور ایران، هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان نیز پیش از این به اعتصاب غذای فرهاد میثمی واکنش نشان داده بودند.
فرهاد میثمی از ۱۰ مهر و همزمان با خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» اعلام اعتصاب غذای چند مرحلهای و سه خواسته اصلی خود را اعلام کرد.
این پزشک و فعال سیاسی که به دلیل کنشگری در مخالفت با حجاب اجباری به شش سال زندان محکوم شده، از مرداد سال ۱۳۹۷ بدون حتی یک روز مرخصی در زندان بهسر میبرد.
میثمی ۱۳ بهمن پس از مدتها اعتصاب غذا در نامهای از زندان رجاییشهر کرج اعلام کرد به نشانه «روزگار تلختر از زهری که جمهوری اسلامی برای همگان آفریده» به مدت ۱۰روز آب تلخ خواهد نوشید.
انتشار عکسهای تکاندهنده او در حالی است که بر اساس گزارشها، از زمان آغاز اعتصاب کنونیاش ۵۰ کیلوگرم از وزن خود را از دست داده است.