ادامه فشار حکومت بر فعالان خیزش انقلابی؛ جعفر پناهی: شاید جسم بی‌جانم از زندان رهایی یابد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۱۱/۱۳

با وجود محکومیت گسترده سرکوب خیزش انقلابی مردم، سیل بازداشت‌ها، صدور احکام سنگین علیه معترضان و گزارش‌ها از اعتصاب غذای زندانیان و شکنجه آنها در نقاط مختلف کشور همچنان ادامه دارد.

جعفر پناهی، فیلمساز زندانی، در یادداشتی که در صفحه همسرش منتشر شده، اعلام کرد در اعتراض به «رفتارهای فراقانونی و غیرانسانی دستگاه قضایی و امنیتی و گروگان‌گیری محرز» از بامداد روز دوازدهم بهمن‌ماه دست به اعتصاب غذای خشک زده و تا زمان آزادی از خوردن و آشامیدن امتناع خواهد کرد.

پناهی نوشته: «آنقدر در این وضعیت باقی خواهم ماند، تا شاید جسم بی‌جانم از زندان رهایی یابد.»

در همین حال، فشار حکومت بر دیگر معترضان و فعالان خیزش انقلابی نیز از طریق بازداشت، صدور احکام سنگین و ایجاد ممنوعیت ادامه یافت.

بر اساس گزارش‌ها متین سلیمانی، دانشجوی ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تهران، برای تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود، به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شد. او به یک سال حبس تعزیری به همراه دو سال ممنوعیت خروج از کشور و شرکت در دوره مدیریت رفتار و مهارت دانش محکوم شده است.

به گزارش هرانا، نوید جمشیدی، روزنامه‌نگار و سردبیر وبسایت آسیانیوز، به ۱۰ ماه حبس و دو سال ممنوعیت فعالیت در شبکه‌های اجتماعی محکوم شد.

طبق گزارش‌های رسیده، ماموران امنیتی پوران ناظمی، فعال حقوق بشر، را در بیمارستان و زمانی که برای دیدار پدرش رفته بود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

گفته می‌شود ماموران امنیتی علاوه بر بازداشت پوران ناظمی، خواهر او، پروانه، را نیز در بیمارستان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

بر اساس گزارش‌ها، کامران آسا، معلم ساکن کرمانشاه، هم روز ۱۱ بهمن بازداشت شد. او برادر کیانوش آسا، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت است که در اعتراضات سال ۸۸ به دست ماموران جمهوری اسلامی کشته شد.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، سجاد مرادی‌وندان، شهروند ۳۴ ساله اهل آبدانان، روز ۱۱ بهمن به دست ماموران امنیتی در شهر مسجدسلیمان بازداشت و مکان نامعلومی منتقل شد.

در همین حال، علی حسین شمایلی، معلم اهل سنقر که به خاطر انتشار نوشته‌هایش در رسانه‌های اجتماعی به حدود ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده، در ویدیویی گفت تنها جرمش نقد و نوشتن بود که به مسالمت‌آمیزترین شکل انجام می‌داد اما ماموران امنیتتی و قوه قضاییه آن را تحمل نکردند.

هم‌زمان، محیا واحدی، فعال حقوق کودکان و از اعضای جمعیت امام علی که روز ۲۵ دی در محل کارش بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه موقتا از زندان آزاد شد.

از سوی دیگر، دادستان تهران درباره مرگ آرمان علی‌وردی، بسیجی کشته شده در جریان اعتراض‌ها در اکباتان، گفت کیفرخواست متهمان پرونده او برای صدور رای به دادگاه کیفری شماره یک تهران ارسال شده است.

در همین حین، خبرگزاری میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، در واکنش به حکم ۲۱ سال زندان برای آستیاژ حقیقی و امیرمحمد احمدی، زوج بلاگر، به دلیل رقص در میدان آزادی اعلام کرد که هر یک از این دو نفر به «اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال زندان محکوم شده‌اند.

میزان افزود این زوج بلاگ فراخوان اعتراضات از جمله «فراخوان ۴ آبان را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده» بودند.

مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور نیز در توییتی اعلام کرد «قرار توقف اجرای حکم محمد قبادلو، در پی درخواست مجدد اعاده دادرسی وکیل نامبرده مبنی بر اعدام به جرم محاربه تا رسیدگی به اتهام قتل عمد یکی از پرسنل فراجا، در دیوان عالی کشور صادر شد.»

هم‌زمان با ادامه اعتراض‌ها در زاهدان و دیگر شهرهای بلوچستان، خبرگزاری مهر گزارشی ویدیویی درباره ایست بازرسی در ورودی‌ها و خروجی‌های شهر زاهدان منتشر کرد که در آن شهروندان می‌گویند در حالت عادی حدود یک ربع و در روزهای پنجشنبه حداقل نیم ساعت معطل می‌شوند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
دنیای چین
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.