• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تصویب کلیات لایحه بودجه با وجود سخنان نمایندگان درباره کسری ۴۷۶ هزار میلیارد تومانی

۲ بهمن ۱۴۰۱، ۱۱:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

مجلس، کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را با وجود سخنان نمایندگان درباره غیرواقعی بودن پیش‌بینی‌ها درباره فروش نفت و قیمت ارز و گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره کسری۴۷۶ هزار میلیارد تومانی بودجه تصویب کرد.

ابراهیم رئیسی روز یکشنبه دوم بهمن در جلسه علنی مجلس در دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۲، گفت: «راهبرد دشمن ایجاد یاس و ناامیدی است و راهبرد دولت و مجلس باید ایجاد امید در دل مردم باشد.»

او افزود: «قیمت ارز در کشور کاهشی خواهد شد. آینده را بسیار روشن می‌بینیم و همه آمارها نشان دهنده رشد در کشور است.»

رئیسی ادعا کرد که «امسال شاهد رشد اقتصادی ۴ درصدی هستیم» و «یک میلیون شغل ایجاد شده است.»

او هنگام ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز گفته بود که رشد اقتصادی در این بودجه ۸ درصد پیش‌بینی شده است و رسیدن به این رشد ممکن است.

با این حال نرخ رشد اقتصادی در امسال چهار درصد اعلام شد و پیش بینی‌ها حاکی از کاهش این نرخ در سال‌های آینده است.

از جمله صندوق بین المللی پول در گزارشی که اطلاعات آن از داده‌های ارائه شده توسط سازمان‌های دولتی در ایران دریافت شده، پیش‌بینی کرده که نرخ اقتصادی از چهار درصد در سال ۱۴۰۰ به سه درصد در سال ۱۴۰۱ و ۲ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری در ایران از ۹/۸ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۰/۵ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا خواهد کرد.

در همین حال غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران، سال گذشته گفته بود که طی ۱۰ سال گذشته رشد اقتصادی کشور صفر بوده است.

نرخ رشد اقتصاد ایران در ابتدای دولت حسن روحانی ۴.۱- (منفی چهار و یک) درصد بود و پس از برجام و در پاییز ۹۵ به ۱۶/۸ درصد رسیده بود.

پس از خروج آمریکا از برجام نرخ رشد اقتصادی در ایران کاهش یافت و در سال ۹۸ به منفی دو و ۹ دهم درصد رسید. رقم رشد اقتصادی در سال ۹۹ سال پایانی دولت روحانی ۴/۱ درصد اعلام شده بود.

آمار «غیر واقعی» فروش نفت و قیمت ارز

تعدادی از نمایندگان مجلس آمارهای ارائه شده توسط رئیسی درباره شاخص‌های اقتصادی و همچنین پیش‌بینی دولت از میزان فروش نفت و قیمت ارز را نادرست خوانده و درباره کسری بودجه هشدار دادند.

مجتبی محفوظی، نماینده آبادان، آمارهای ارائه شده توسط رئیسی درباره شاخص‌های اقتصادی هنگام ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۲ در جلسه روز یکشنبه مجلس را «غیر واقعی» خواند.

کاظم دلخوش، نماینده صومعه‌سرا، نیز گفت که قیمت نفت در بودجه هر بشکه ۸۵ دلار پیش بینی شده اما در شرایط فعلی قیمت هر بشکه نفت ۶۸ دلار است.

به گفته دلخوش، همچنین نرخ دلار ۲۳ هزار تومان پیش‌بینی شده در حالی که اکنون بالای ۴۰ هزار تومان است.

مالک شریعتی، نماینده تهران، گفت که کسری و ناترازی در بودجه «در سال گذشته حدود ۳۰ درصد بود، اما در لایحه فعلی به ۴۸ درصد رسیده است.»

همچنین بر اساس گزارش کمیسیون برنامه و بودجه، کسری تراز عملیاتی در سال۱۴۰۲ حدود ۴۷۶ هزار میلیارد تومان است که مبلغ۳۸۴هزار میلیارد تومان، از مازاد تراز سرمایه ای و مبلغ۹۳هزار میلیارد تومان از مازاد تراز مالی پوشش داده شده است.

بر اساس این گزارش، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ نیز مطابق با رویه گذشته بخش قابل توجهی از اعتبارات هزینه ای از محل فروش دارایی و بخشی نیز از محل استقراض تأمین شده است.

با این حال مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه، کسری ۴۷۶ هزار میلیارد تومانی بودجه را تکذیب کرد. او تاکید کرد: « برخی افراد و دستگاه های نظارتی از لایجه بودجه دولت به چنین تشخیصی رسیدند اما صحت ندارد.»

برخی نمایندگان مجلس از جمله محمد حسین فرهنگی کسری بودجه سال ۱۴۰۱ را ۳۰۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده‌اند.سقف لایحه بودجه سال آینده ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

میترا حجازی‌پور قهرمان بلیتس زنان فرانسه شد
۱

میترا حجازی‌پور قهرمان بلیتس زنان فرانسه شد

۲

نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

۳
اختصاصی

هواپیمایی ترکیش همه پروازهای خود به ایران را دست‌کم تا مارس ۲۰۲۷ تعلیق کرد

۴
اختصاصی

مقام عراقی: در پی فشارهای آمریکا، عراق تنها مسیر ایران برای دسترسی به دلار شده است

۵

فرانسه در واکنش به پلمب مرکز آموزش زبانش در تهران، سفیر جمهوری اسلامی را احضار می‌کند

انتخاب سردبیر

  • چرا تایوان برای چین مساله‌ای راهبردی و حیاتی است؟

    چرا تایوان برای چین مساله‌ای راهبردی و حیاتی است؟

  • با اضافه شدن ۲ زندان دیگر، «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۶۴ زندان گسترش یافت

    با اضافه شدن ۲ زندان دیگر، «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به ۶۴ زندان گسترش یافت

  • جاسوسی با مشکل جنسی؛ روایتی از تصفیه خونین جمهوری اسلامی با نیروهای چپ

    جاسوسی با مشکل جنسی؛ روایتی از تصفیه خونین جمهوری اسلامی با نیروهای چپ

  • علی زارعی، آسیب‌دیده چشمی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به سلول انفرادی منتقل شد

    علی زارعی، آسیب‌دیده چشمی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به سلول انفرادی منتقل شد

  • صدای خیابان، سایه زندان؛ نظارت بر رپرها در ایران

    صدای خیابان، سایه زندان؛ نظارت بر رپرها در ایران