• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شایعه اعدام علیرضا اکبری، معاون سابق وزیر دفاع و واکنش بریتانیا و محافل سیاسی به حکم او

۲۲ دی ۱۴۰۱، ۱۳:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

برخی رسانه‌های نزدیک به حکومت گزارش دادند علیرضا اکبری، معاون سابق وزیر دفاع، اعدام شده اما قوه قضاییه جمهوری اسلامی هنوز این خبر را تایید نکرده است. همزمان خبرگزاری‌های ایران اعترافات اجباری او زیر نظر نهادهای امنیتی را با عنوان «علیرضا اکبری که بود؟» منتشر کردند.

علیرضا اکبری که سه سال پیش بازداشت شد، در دوران وزارت علی شمخانی، معاون بین‌الملل وزارت دفاع بود.

بر اساس یک فایل صوتی که در رسانه‌های بریتانیایی منتشر شده، او اتهام‌ها علیه خود را رد کرده است.

اکبری همچنین گفته پس از قرار گرفتن تحت شکنجه، مجبور شده است مقابل دوربین به جرم‌هایی که مرتکب نشده، اعتراف کند.

خبر اعدام قریب‌الوقوع علیرضا اکبری اما در رسانه‌ها و محافل سیاسی جهان واکنش‌هایی را به دنبال داشته است.

از جمله جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا که در توییتی نوشت: «این (حکم اعدام) اقدامی با انگیزه سیاسی از سوی یک رژیم وحشی است که حق زندگی را کاملا نادیده می‌گیرد.»

رسانه‌های اروپایی هم با پوشش خبر حکم اعدام این مقام ارشد سابق ایرانی نوشتند جمهوری اسلامی بارها افراد دو تابعیتی را به جاسوسی برای دستگاه‌های امنیتی خارجی متهم کرده است.

معاون وزیر امور خارجه بریتانیا در امور جنوب آسیا نیز از گفت‌وگوی مستقیم خود با کاردار ایران درباره پرونده علیرضا اکبری خبر داد و گفت: «اقدامات این رژیم غیرقابل دفاع است. علیرضا اکبری تبعه بریتانیا است و ایران باید اعدام او را متوقف و فورا آزادش کند.»

یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا نیز در واکنش به تایید حکم اعدام این مقام سابق وزارت دفاع گفت: «ما از خانواده اکبری حمایت می‌کنیم و بارها پرونده او را با مقام‌های ایران مطرح کرده‌ایم. اولویت ما تضمین آزادی فوری علیرضا اکبری است و ما مجددا درخواست خود را برای اجازه فوری دسترسی کنسولی ارائه کرده‌ایم.»

در همین حال یک منبع نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فایل و اسنادی در اختیار ایران‌اینترنشنال قرار داده که نشان می‌دهند ماجرای صدور حکم اعدام برای علیرضا اکبری به عنوان «جاسوس»، به دنبال اختلافات در درون سپاه پاسداران و دستگاه امنیتی ایران برای کنار زدن علی شمخانی از ارکان قدرت است.

بر اساس این اسناد، اکبری که در سال‌های گذشته از مشاوران و همکاران شمخانی در وزارت دفاع و شورای عالی امنیت ملی بوده است، هدف پرونده‌سازی نهادهای امنیتی برای شمخانی و تیم مذاکره‌کنندگان هسته‌ای جمهوری اسلامی در دولت اول حسن روحانی قرار گرفته است.

به نظر می‌رسد تلاش برای حذف شمخانی با اعمال فشار از سوی مثلث ابراهیم رئیسی، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت رئیسی و احمد وحیدی، وزیر کشور او صورت می‌گیرد.

اکبری، از مقامات سپاه و مسوول دفتر ستاد اجرای قطعنامه ۵۹۸ بود که زیر نظر شورای عالی دفاع و سپاه فعالیت می‌‌کرد و دفتر او در هتل استقلال تهران قرار داشت.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، اکبری با درجه سرهنگی در سپاه خدمت می‌کرد و بنا بود سرتیپ شود اما اختلافات داخلی در سپاه مانع این امر شده و در نهایت او از ادامه همکاری با سپاه صرف‌نظر کرده است.

برادر بزرگ‌تر علیرضا اکبری نیز در جنگ هشت ساله ایران و عراق به عنوان بسیجی حضور داشته و جان خود را از دست داده است.

خانواده اکبری در شیراز به نام «خانواده شهید» شناخته می‌شوند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

میترا حجازی‌پور قهرمان بلیتس زنان فرانسه شد
۱

میترا حجازی‌پور قهرمان بلیتس زنان فرانسه شد

۲

ترامپ زودتر به کاخ سفید بازگشت؛ ریاض از رهگیری موشک حوثی‌ها خبر داد

۳

نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

۴

قرارگاه خاتم‌الانبیا: آمریکا قصد دارد با همکاری کشورهای منطقه علیه جمهوری اسلامی اقدام کند

۵
اختصاصی

مقام عراقی: در پی فشارهای آمریکا، عراق تنها مسیر ایران برای دسترسی به دلار شده است

انتخاب سردبیر

  • علی زارعی، آسیب‌دیده چشمی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به سلول انفرادی منتقل شد

    علی زارعی، آسیب‌دیده چشمی و زندانی سیاسی محکوم به اعدام، به سلول انفرادی منتقل شد

  • صدای خیابان، سایه زندان؛ نظارت بر رپرها در ایران

    صدای خیابان، سایه زندان؛ نظارت بر رپرها در ایران

  • مقام عراقی: در پی فشارهای آمریکا، عراق تنها مسیر ایران برای دسترسی به دلار شده است
    اختصاصی

    مقام عراقی: در پی فشارهای آمریکا، عراق تنها مسیر ایران برای دسترسی به دلار شده است

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

    نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

  • سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

    سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است