کارگران پالایشگاه آبادان هم در همبستگی با خیزش سراسری ایرانیان دست به اعتصاب و تجمع زدند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۷/۱۹

از صبح روز ۱۹ مهر ماه، کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی آبادان هم دست به اعتصاب زدند. از سوی دیگر، شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت از بازداشت ۱۱ کارگر معترض در جریان اعتصاب روز دوشنبه کارگران عسلویه خبر داد.

در تداوم اعتصابات همراه با خیزش سراسری مردم ایران، از ساعات اولیه صبح روز سه‌شنبه، کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی آبادان دست به اعتصاب زده و در مقابل گیت ۱۴این مجموعه تجمع کردند.

از سوی دیگر، کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز از بازداشت تعدادی از معترضان در جریان اعتصاب روز دوشنبه کارگران عسلویه خبر داد.

به گفته این شورا، تاکنون اسامی تعدادی از کارگران بازداشت شده همچون مهدی جهان‌بخشی، علی محمودی، هادی مولایی، نورعلی بهادری، فرید کوراوند، کامبیز مهمدی، شاهین نجفی، احمد پور، فرشید مرادی، علی شاپوری و امید کوراوند مشخص شده است.

کارگران پروژه‌ای عسلویه از ادامه تجمع اعتراضی خود در روز سه‌شنبه و در محل سه راه عسلویه خبر داده و گفته‌اند تا آزادی افراد بازداشت شده به اعتراض ادامه خواهند داد.

نیروهای پروژه‌ای صنعت نفت در حالی از ۱۸مهر اعتصاب عمومی خود را آغاز کردند که خیزش سراسری مردم ایران وارد چهارمین هفته خود شده است.

روز دوشنبه کارگران پروژه‌ای شاغل در پتروشیمی‌های هنگام و بوشهر (سایت یک) آغازگر جریان اعتصاب سراسری شاغلان صنعت نفت و پتروشیمی شدند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت با انتشار بیانیه‌ای از آغاز اعتصاب و اعتراض این کارگران خبر داد و نوشت: «این اعتراضات برابر فراخوان‌های قبلی در طی دو روز گذشته و در حمایت از اعتراضات گسترده مردم صورت گرفت.»

این بیانیه در پایان از کارگران دیگر بخش‌های صنعت نفت، اعم از پیمانی، قراردادی و رسمی خواسته بود تا اعتراضات را در سطحی گسترده آغاز کنند و «آماده اعتصابات سراسری و کمرشکن» شوند.

از سوی دیگر اما کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان، عسلویه و پتروپالایش کنگان هم به اعتصاب پیوستند.

تصاویر و ویدیوهایی هم از اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران، همچون شعار علیه علی خامنه‌ای، مسدود کردن مسیر رفت و آمد خودروها و بستن اتوبان در جاده‌های منتهی به این مجموعه‌ها منتشر شد.

با انتشار گسترده این تصاویر و گزارش‌ها، سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه نیز با صدور اطلاعیه‌ای از اعتصاب کارگران نفت و پتروشیمی حمایت کرد.

این سندیکا، اعتصابات را امید و جان تازه‌ای خواند که به کالبد این مبارزه دمیده شده و از دیگر بخش‌های کار و تولید خواست تا به اعتصاب سراسری بپیوندند؛ «چرا که رهایی از ستم و استثمار، از تبعیض و نابرابری‌ها، با اتحاد و همبستگی امکان‌پذیر است.»

پیشتر و در روز چهارم مهر نیز شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت با انتشار بیانیه‌ای هشدار داده بود اگر جمهوری اسلامی به سرکوب مرگ‌بار خیزش سراسری پایان ندهد، اعلام اعتصاب خواهد کرد.

پس از این هشدار، بخشی از کارکنان رسمی صنعت نفت نیز با انتشار بیانیه مشابهی خطاب به حکومت نوشتند: «اخطار می‌دهیم که اگر سرکوب‌گری‌ها ادامه یابد، اگر همه دستگیر شدگان آزاد نشوند، اگر به فضای پادگانی در خیابان‌ها و در شهرها و در محیط‌های کار پایان داده نشود، دست از کار خواهیم کشید و این بار با خانواده‌هایمان و همراه مردم تجمع خواهیم کرد.»

بنا بر گزارش سازمان‌های حقوق بشری تاکنون دست‌کم ۱۸۵ معترض در جریان خیزش سراسری ایرانیان جان خود را از دست داده‌اند اما همچنان تجمع و تظاهرات خیابانی در کنار اعتصاب سراسری صنوف و اقشار مختلف، ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه
پوشش ویژه
پوشش ویژه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.