ادامه دعوت نهادهای صنفی و مدنی به اعتصاب، همزمان با خیزش سراسری مردم در ایران

همزمان با اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف ایران، برخی نهادهای صنفی و مدنی از جمله شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت از احتمال اعتصاب خبر دادند و از مردم خواستند دست به اعتصاب سراسری بزنند.
با گذشت حدود ۱۰ روز از قتل دولتی مهسا امینی و گسترده شدن اعتراضهای عمومی در سراسر ایران، بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی، یکدیگر را به اعتصاب عمومی فرا میخوانند. دعوتی که با وجود قطع گسترده اینترنت، برخی نهادهای صنفی و مدنی به آن پاسخ مثبت دادهاند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و فعالان صنفی دانشگاه تهران، روز چهارم مهر به صورت جداگانه، بیانیههایی برای دعوت به اعتصاب منتشر کردند.
کارگران پروژهای نفت در بیانیه خود ضمن اعلام پشتیبانی از «مبارزات مردمی علیه خشونت سازمان یافته و هر روزه علیه زنان و علیه فقر و بیتامینی و جهنم حاکم بر جامعه» نوشت: «تا کی خشونت علیه زن و یکهتازی گشت ارشاد در خیابانها به بهانه حجاب؟ تا کی گرسنگی و بیتامینی؟ دیگر بس است!»
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در این بیانیه همچنین به «ستم و ظلم و بساط سرکوبگرانهای که بیش از ۴۰ سال است روا میشود» اعتراض کرده و نوشتند دیگر حاضر به ادامه تحمل این بردگی و بیحقوقیها نیستند.
این بیانیه در ادامه به نقل از کارگران نفت هشدار داده است در صورتی که به بازداشتها، کشتار مردم و سرکوبگریها و اذیت و آزار زنان به خاطر حجاب پایان داده نشود و سرکوب مردم پایان نیابد، ساکت نخواهند ماند: «همصدا با همه مردم ما نیز دست به اعتراض خواهیم زد و کار را تعطیل خواهیم کرد.»
در پایان این بیانیه آمده است: «پیام ما کارگران و ما مردم را بشنوید. به شما اخطار میدهیم.»
فعالین صنفی دانشگاه تهران هم در یک بیانیه، گفتهاند امروز که خیابانها «غرق خون» است و «خواهرانمان، برادرانمان و همکلاسیهایمان را ربودهاند و میربایند، کشتهاند و میکشند، شرکت در کلاس دانشگاه چه معنایی دارد؟»
این فراخوان با دعوت به اعتصاب سراسری نوشته است: «ما به خواست سرکوب برای شرکت در کلاسهای مجازی امنیتی، میگوییم نه!»
جمعی از فعالان صنفی دانشگاه تهران در بیانیه خود اعلام کردهاند در کنار دیگر صنفها به فراخوان اعتصاب سراسری پیوسته و از شرکت در کلاسهای مجازی خودداری میکنند.
آنان همچنین از تمامی فعالان دانشجویی، شوراهای صنفی و دیگر نهادهای دانشجویی دعوت کردهاند تا به این اعتصاب بپیوندند.
این بیانیه خطاب به اساتید، «بدون لکنت» از آنها خواسته است که دستان همبستگی مردم را رها نکنند: «مهسا را، محسن را، عبدالله را، نوید را و هزار ستاره دیگر را که میتوانستند بهترین شاگردان شما و نزدیکترین دوستان ما باشند [رها نکنید]. آنان اکنون ستاره شدند. فراموش نکنیم.»
این دعوتها به اعتصاب در حالی انجام شده که پیشتر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان از معلمان و دانشآموزان خواسته بود تا در اعتراض به سیاستهای جمهوری اسلامی، از رفتن به کلاس در روزهای دوشنبه و چهارشنبه (چهارم و ششم مهر) خودداری کنند.
در بیانیه این شورا آمده است: «ضمن محکومیت شدید سرکوب حکومتی علیه مردم بیدفاع در اعتراض به وضعیت حاکم به ویژه پادگانی شدن برخی مدارس، دستگیری و زندانی کردن دانشآموزان، دانشجویان و مردم در تجمعات مسالمتآمیز اخیر، از همه فرهنگیان شاغل، بازنشسته و دانشآموزان میخواهیم تا در اعتراض به رفتار نادرست و خشن حاکمیت و همراهی با مظلومان، به پا خاسته و در کنار آنان قرار گیرند.»
دانشآموزان دختر پیشرو نیز در بیانیهای اعلام کرده بودند از روز دوشنبه تا پایان هفته، با «برداشتن مقنعهها در مدرسههای سراسر ایران» و سر دادن شعارهای «نه روسری نه توسری، آزادی و برابری»، «زن، زندگی، آزادی»، «دانشآموز زندانی آزاد باید گردد»، به اعتراضات سراسری خواهند پیوست.
آنها از پسران دانشآموز هم خواستند با سر دادن شعارهای مشابه از آنها حمایت کنند.
در روزهای اخیر، دانشجویانی از دانشگاههای سراسر کشور برای تحریم کلاسها فراخوان دادهاند.
تاکنون اعلام اعتصاب دانشجویانی از دانشگاههای صنعتی شریف، علامه طباطبایی، الزهرا، خواجه نصیرالدین طوسی، پلیتکنیک، بهشتی، هنر، علوم توانبخشی تهران، خوارزمی، سوره، چمران اهواز، سهند تبریز و بوعلی سینای همدان منتشر شده است.
شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف در تهران طی نامهای به ریاست این دانشگاه، عملکرد مسئولان دانشگاه را در قبال اعتراضات اخیر ناکافی و نادرست دانست.
این شورا از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف خواست تا زمان آزادی همکلاسیهای بازداشت شده خود، از حضور در کلاسهای درس خودداری کنند.
این بیانیه در ادامه، برگزاری مجازی کلاسهای درس را بدون هیچ توجیهی دانست و اضافه کرد: «حتی در صورت آزادی همکلاسیهایمان، از دانشجویان درخواست میکنیم در اعتراض به این تصمیم در هیچ صورتی در کلاسهای مجازی دانشگاه شرکت نکنند.»
با گسترش موج اعتصابهای عمومی در روزهای گذشته، تعدادی از اساتید دانشگاهی هم از پیوستن خود به تحریم حضور در کلاسهای درس خبر دادهاند؛ از جمله علی شریفی زارچی و شهرام خزائی.
جمعی از استادان گروه موسیقی دانشگاه تهران نیز در بیانیهای از تعطیلی کلاسهای درس خبر داده و اعلام کردهاند تشکیل هر گونه کلاسی در چنین شرایطی «بیمسئولیتی اجتماعی ما تلقی خواهد شد.»
همزمان با گسترش تظاهرات مردمی در سراسر کشور، دعوت به پیوستن اقشار محافظهکارتر جامعه ایران به اعتصابهای عمومی، مانند بازاریان و کارکنان دولت نیز از سوی کاربران در شبکههای اجتماعی افزایش یافته است.