• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

درخواست‌ها برای پایان مذاکره با ایران؛ اصرار رئیسی بر ضرورت بسته شدن پرونده سایت‌های مشکوک

۳۱ شهریور ۱۴۰۱، ۰۸:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با ادامه درخواست تعدادی از سناتورهای آمریکایی برای توقف مذاکرات با ایران، ابراهیم رئیسی خواستار بسته شدن پرونده سایت‌های اعلام نشده و مشکوک شد. مدیر کل آژانس انرژی اتمی هم گفت دیداری با مقام‌های جمهوری اسلامی نداشته اما امیدوار است داشته باشد.

با وجود سفر رییس هیات مذاکره اتمی ایران به نیویورک، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران‌اینترنشنال گفت که در نیویورک دیداری با مقام‌های جمهوری اسلامی نداشته است.

او تاکید کرد: «آن‌ها می‌دانند که من اینجا در دسترس هستم اما ملاقاتی نداشتیم و امیدوارم طی چند روز آینده با آن‌ها در وین دیدار کنم.»

علی باقری، رییس هیات مذاکره کننده اتمی جمهوری اسلامی به نیویورک سفر کرده است. پیش از این محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی، این سفر را فرصتی برای اروپا خوانده بود تا آمریکا را به حل‌وفصل «معدود مسائل باقی‌مانده» ترغیب کند.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اما گفت: «موضوعات باقی‌مانده بین ایران و آژانس با آمال و آرزو از بین نخواهد رفت.»

مذاکرات بازگشت به برجام پس از درخواست تهران برای بسته شدن پرونده سایت‌های مشکوک جمهوری اسلامی بار دیگر در وضعیتی بلاتکلیف قرار گرفته اما اصرار تهران در این مورد همچنان ادامه دارد.

در همین حال ابراهیم رئیسی روز چهارشنبه ۳۰ شهریور در نشست‌ها و سخنرانی‌های خود خواستار بسته شدن پرونده این سایت‌ها شد.

حدود سه سال پیش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد رد اورانیوم و مواد هسته‌ای را در چند مکان در ایران کشف کرده است که پیش از آن به آژانس اعلام نشده بود.

بنا بر گزارش‌ها، این سه سایت مشکوک شامل تورقوزآباد، ورامین و مریوان هستند و آژانس چندین بار اعلام کرده که جمهوری اسلامی پاسخ شفافی به سوالات این نهاد درباره این مکان‌ها نداده است.

در همین حال جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته پیش هشدار داد که مذاکرات احیای برجام در بن‌بست قرار گرفته. او گفت که انتظار نمی‌رود در روزهای آینده پیشرفتی حاصل شود.

پس از اعتراضات سراسری در ایران، درخواست‌هایی برای متوقف کردن مذاکرات با تهران مطرح است. از جمله تام کاتن، سناتور آمریکایی، خطاب به جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد: «رییس‌جمهوری که کنار زنان ایران می‌ایستد التماس نمی‌کند با رژیمی به توافق هسته‌ای برسد که مسبب رنج‌های آن‌هاست.»

جیم ریش، عضو جمهوری‌خواه کمیته روابط‌ خارجی سنای آمریکا هم با اشاره به «قتل دولتی» مهسا امینی نوشت که آمریکا «با ادامه مذاکرات اتمی تنها ٰرژیم را تقویت می‌کند» و این مذاکرات باید متوقف شود.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

قوه قضاییه به دلیل تقلید صدای خامنه‌ای علیه سعید شکیبا پرونده تشکیل داد
۱

قوه قضاییه به دلیل تقلید صدای خامنه‌ای علیه سعید شکیبا پرونده تشکیل داد

۲

سی‌ان‌ان: آمریکا استفاده از «مادر همه بمب‌ها» علیه جمهوری اسلامی را بررسی می‌کند

۳

متهم به جاسوسی از خبرنگاران ایران‌اینترنشنال: برای فیلم‌برداری ۲ هزار پوند گرفتم

۴

نیروی فضایی آمریکا از نقش سلاح‌های جنگ الکترونیکی خود در ایران و ونزوئلا پرده برداشت

۵

رویترز: حملات جمهوری اسلامی زیرساخت‌های خلیج فارس را مختل کرد

انتخاب سردبیر

  • از صید ماهی تا صید آیفون ۱۸؛ غرق شدن کشتی در تنگه هرمز سوژه طنز کاربران شد

    از صید ماهی تا صید آیفون ۱۸؛ غرق شدن کشتی در تنگه هرمز سوژه طنز کاربران شد

  • جوان نروژی در پرونده توطئه قتل به سفارش باند منسوب به جمهوری اسلامی به ۲۰ سال حبس محکوم شد

    جوان نروژی در پرونده توطئه قتل به سفارش باند منسوب به جمهوری اسلامی به ۲۰ سال حبس محکوم شد

  • فروش مرغ کامل بالای ۲.۲ کیلو ممنوع شد؛ مرغ‌های سنگین زیر تیغ می‌روند

    فروش مرغ کامل بالای ۲.۲ کیلو ممنوع شد؛ مرغ‌های سنگین زیر تیغ می‌روند

  • صندوق رای تا انتخاب نخست‌وزیر؛ انتخابات اسرائیل چگونه برگزار می‌شود؟

    صندوق رای تا انتخاب نخست‌وزیر؛ انتخابات اسرائیل چگونه برگزار می‌شود؟

  • آمریکا نسبت به سوءاستفاده حکومت ایران از موسسات خیریه و وجوهات شرعی هشدار داد

    آمریکا نسبت به سوءاستفاده حکومت ایران از موسسات خیریه و وجوهات شرعی هشدار داد