غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستانآباد در مجلس، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا تاکید کرد مصوبه شورای عالی فضای مجازی همان ساختار و چارچوب طرح صیانت است و بستر اجرای این طرح را فراهم میکند.
به گفته این نماینده مجلس، اعضای کمیسیونی که شورای عالی فضای مجازی به آنها اختیار داده، میتوانند همه اهداف مد نظرشان در طرح صیانت را اجرا کنند.
او اضافه کرد: «تصمیمگیری درباره طرح صیانت باید در مجلس میشد و نباید آن را دور میزدند. البته اعضای شورای عالی فضای مجازی استدلالهایی دارند که ما اختیاراتی داریم و میتوانیم سیاستگذاریهایی را انجام دهیم.»
مصوبه «شرح وظایف، اختیارات و ترکیب اعضای کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور» در شورای عالی فضای مجازی تصویب و روز ششم شهریور برای اجرا ابلاغ شد.
به گزارش رسانهها در این مصوبه امکان و اختیار قانونی کاهش پهنای باند شبکههای اجتماعی و محدود کردن آنها از جمله اینستاگرام و واتساپ به «کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور» داده شده است.
در همین حال جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس، گفته است: «طراحان طرح صیانت، در شورای عالی فضای مجازی هم حضور دارند و وقتی دیدند نمیتوانند در مجلس کار را پیش ببرند، آن را به شورای عالی فضای مجازی بردند.»
محمدصالح جوکار، نماینده یزد در مجلس، پیش از این گفته بود طرح صیانت به شورای عالی فضای مجازی سپرده و تمام شده است.
او در مصاحبه با سایت رویداد ۲۴ درباره وضعیت نهایی این طرح گفته بود: «دنبال چه چیزی میگردید؟ به قول معروف، فلانی مُرد، خاکش هم کردند. شما دیگر به دنبال چه هستید؟»
مصوبه شورای عالی فضای مجازی در حالی تصویب شده که پیش از این، شورا تصویب طرح موسوم به «صیانت» را از وظایف مجلس دانسته بود.
در مقابل، مجلس نیز خواستار تصویب این طرح در شورای عالی فضای مجازی شده بود.
اعضای شورای عالی فضای مجازی ۲۴ اسفند در آخرین جلسه سال گذشته به ریاست ابراهیم رئیسی اعلام کردند: «چون وظیفه قانونگذاری به عهده مجلس شورای اسلامی است این طرح نیز بهتر است در مجلس به سرانجام برسد.»
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی اما روز شنبه ۲۷ فروردین به همشهری آنلاین گفت محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در نامهای به رییس شورای عالی فضای مجازی خواسته است دولت و این شورا، سیاستهای کلان مربوط به فضای مجازی را مشخص کنند.
مصوبه کمیسیون طرح محدودیت اینترنت درباره تصویب کلیات این طرح، در اسفند ماه از سوی هیات رییسه مجلس باطل و اعلام شد تصمیمگیری جدید در اینباره در آینده انجام خواهد شد.
روز ۲۲ فروردین نیز مجلس یک جلسه غیرعلنی درباره نحوه بررسی این طرح برگزار کرد و پس از آن تعدادی از نمایندگان خبر دادند بر اساس رای گیری «استمزاجی»، بررسی این طرح در کمیسیون ویژه ادامه نخواهد یافت و باید در صحن بررسی شود.
با این حال هنوز هیات رییسه مجلس درباره وضعیت نهایی این طرح اظهار نظر نکرده است.