پلیس، تجاوز به جوان اوتیستیک را رد کرد: آثار روی بدن فرزاد، به علت برخورد او با تخت است!

دو روز پس از انتشار خبری درباره ربایش و تجاوز به یک جوان دارای اوتیسم در تهران، علی ولیپورگودرزی، رییس پلیس آگاهی پایتخت، گفت که به این جوان تجاوز «نشده» است.
«کمپین معلولان» روز یکشنبه ۲۰ شهریور گزارش کرد که یک موتورسوار در تهران هفته گذشته یک مرد جوان مبتلا به اوتیسم به نام «فرزاد» را ربوده و پس از تجاوز به او، یک روز بعد برهنه در خیابان رهایش کرده است.
روز سهشنبه ۲۲ شهریور اما رییس پلیس آگاهی تهران از پیگیری این پرونده خبر داد و گفت: «با استعلامی که پلیس از پزشکی قانونی گرفته، مشخص شده است تجاوزی اتفاق نیفتاده و اگر آثاری روی بدن وی دیده میشود، به علت برخورد به تخت بوده است.»
ادعای پلیس مبنی بر منتفی دانستن موضوع تجاوز در حالی است که خانواده فرزاد در گفتوگو با کمپین معلولان از «آثار زخم و التهاب در مقعد فرزاد» خبر دادهاند که حکایت از تجاوز به او دارد.
طبق گزارش کمپین معلولان، عابران شانزدهم شهریور ماه فرزاد را کاملا برهنه و در حالی که آثار ضرب و جرح و تجاوز جنسی بر بدنش وجود داشته، حوالی خیابان آذری تهران به اورژانس تحویل دادهاند.
بیمارستان فیروزآبادی از روز یکشنبه که فرزاد به اورژانس تحویل داده شده تا روز چهارشنبه که خانوادهاش او را پیدا کردهاند، بدون آن که به پلیس اطلاع دهند، فرزاد را به عنوان فرد مجهولالهویه در بخش اعصاب و روان بستری کردهاند.
مادر فرزاد گفته است پس از چهار روز جستوجو برای پیدا کردن پسرشان، هنگامی که در نهایت به بیمارستان فیروزآبادی مراجعه کردهاند، فرزندشان را در شرایطی دیدهاند که «از ناحیه دست و گردن با طناب و پارچه به تخت بسته شده بود.»
روز یکشنبه ۲۰ شهریور، سعیده صالح غفاری، مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران ربایش و آزار و اذیت فرزاد را تایید کرد.
او از فرماندهی انتظامی خواست با توجه به عکس و فیلمی که از پایانه مسافربری آذری گرفته و به پلیس آگاهی تهران تحویل داده شده، تلاش خود را برای «دستگیری موتورسواری که به فرزاد تجاوز کرده»، به کار گیرد.
پس از انتشار گسترده خبرهای مربوط به این اتفاق، حسین رحیمی، رییس پلیس تهران هم به این موضوع واکنش نشان داد و با اشاره به پیگیری پلیس درباره این پرونده گفت که پلیس قطعا با متخلفان پرونده فرد مبتلا به اوتیسم برخورد میکند.
امروز اما رییس پلیس آگاهی پایتخت موضوع تجاوز به این جوان دارای اوتیسم را بهطور کلی رد کرده و گفته است: «هنوز پرسشهای زیادی در ارتباط با صحت و سقم پرونده وجود دارد اما با اطلاعات دریافت شده از دادسرای جنایی مشخص شده که موضوع تجاوز منتفی است.»
گودرزی خبر داده که همچنان پیگیری از سوی پلیس در جریان است تا «مشخص شود که چرا این فرد رها شده و فردی که اقدام به این کار کرده، چه کسی بوده است.»
به گفته بسیاری از کنشگران اما اتفاقی که برای فرزاد رخ داده اولین و آخرین نمونه از چنین حوادثی نیست و ضرورت دارد قوه قضاییه به موارد جرم و نقض حقوق بشر در مواجهه با افراد دارای اوتیسم هرچه سریعتر رسیدگی کند.
از سوی دیگر با اینکه زیرساخت سامانه گم شدن افراد طیف اوتیسم از سال ۱۳۹۵ ایجاد شده اما این سامانه هنوز اجرا و راهاندازی نشده است.
در ایران آمار دقیقی از تعداد افراد مبتلا به اوتیسم در دست نیست اما برخی منابع، وجود دستکم هشت هزار فرد اوتیستیک را در کشور گزارش کردهاند.