مهدی حاجیان، سخنگوی فراجا اعلام کرد که برای نگهداری یک سارق در زندان ماهیانه ۱۰ میلیون تومان هزینه میشود.
حاجیان روز یکشنبه ۱۳ شهریور در نشستی با بیان این که برخی افراد از جمله معتادین متجاهر چارهای جز سرقت ندارند، گفت: «سرقتهای خرد افزایش یافته و این موضوع باعث تنشهای اجتماعی و کاهش احساس امنیت میشود.»
حسین اشتری فرمانده پلیس جمهوری اسلامی هم روز ۱۲ شهریور از افزایش آمار سرقت در نتیجه افزایش قیمتها و رشد فقر در جامعه خبر داد و گفتاز سال ۹۷ که قیمتها افزایش یافت، آمار سرقتها نیز ۳۰ درصد بالا رفت.
اشتری افزایش آمار سرقت را با پایین بودن هزینه جرم و بازدارنده نبودنش مرتبط دانست و گفت: «برابر قوانین موجود برای سرقتهای خرد با ارزش کمتر از ۲۰۰ میلیون ریال پرونده تشکیل نمیشود و سارق نیز به زندان نمیرود.»
گزارشهای مردمی و فیلمهای ضبط شده با دوربینهای مداربسته و گوشیها نشان میدهد که در ماههای اخیر جرایم خشن و زورگیری افزایش چشمگیری داشته است. یکی از نمونههای اخیر، اواخر اردیبهشت بود که اخبار افزایشسرقت و زورگیری مجدد در اطراف دانشگاهصنعتی شریف سرتیتر اخبار شد.
به گفته یکی ازدانشجویاندانشگاه صنعتی شریف،۲ نفر از زورگیران باتفنگ کمری، پنجه بکس و قمه به ۲ نفر از دانشجویان حمله کرده بودند. پس از آن، دانشجویان این دانشگاه کمپینی تحت عنوان «وایسا با هم بریم» تشکیل داده و به دلیل ناامنی از سایر دانشجویان دیگر خواستهاند که ساعاتورود و خروجشان را با یکدیگر تنظیم کنند تااحتمال زورگیری به حداقل برسد.
نمونههای فراوان دیگری هم از ویدئوهایی مبنی بر زورگیری در اتوبان نیایش تهران، شهریار و زورگیریهای خشن دیگری در روز روشن و شلوغی جمعیت در خیابانهای دیگر تهران در ماههای اخیر خبرساز شده است.
اما اردیبهشت امسال، حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران گفته بود «انتشار این ویدیوها در فضای مجازی باعث تشویش اذهان میشود و گاهی احساس امنیت را کاهش میدهد.»