نجفی همچنین بدون اشاره به جزییات بیشتر، «کارشکنی اقلیت جریانهای متأثر از دخالتهای خارج از صنف و مخالف موجودیت فراگیر خانه سینما را» از دیگر دلایل استعفای خود اعلام کرد.
او ابراز امیدواری کرد «با فراهم شدن زمینه انتخاباتی مستقل و عاری از تأثیرات خارج از صنف، هیأت مدیرهای کارآمد» بتواند اداره خانه سینما را برعهده گیرد.
در همین حال خبرگزاری ایسنا نوشت که قرار بود نهم شهریور ماه روز برگزاری مجمع عمومی و انتخابات هیأت مدیره خانه سینما باشد اما با استعفای مدیر عامل و رئیس هیات مدیره، مشخص نیست سرنوشت این انتخابات چه خواهد شد و امکان برگزار شدن آن وجود خواهد داشت یا نه.
انتخابات هیأت مدیره خانه سینما قرار بود روز دوم مرداد ماه برگزار شود که چند ساعت مانده به شروع مجمع عمومی، با ارسال نامهای از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بررسی صلاحیت نامزدها، لغو و به زمانی دیگر موکول شد.
در همین حال ایسنا خبر داده بود که فرهاد توحیدی از سوی وزارت ارشاد تأیید صلاحیت نشده و به اجبار انصراف داده است.
بر اساس این گزارش، پیش از قطعی شدن فهرست نامزدها، مجید برزگر از نامزدی در انتخابات انصراف داده بود.
روز ۲۶ مرداد، منابع مطلع به ایراناینترنشنال خبر دادند فشار وزارت اطلاعات و حراست وزارت ارشاد بر سینماگران امضا کننده بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» افزایش پیدا کرده است.
از سوی دیگر تاکنون به ۱۰ مستندساز اعلام شده که ممنوعالخروج شدهاند و از ترانه علیدوستی، هایده صفییاری، نوید محمدزاده، فرشته حسینی و سعید روستایی هم به عنوان سینماگرانی نام برده میشود که اجازه فعالیت نخواهند داشت.
خرداد ماه امسال حدود ۲۰۰ سینماگر در بیانیهای با عنوان «تفنگت را زمین بگذار»، با اشاره به اعتراضات آبادان به دنبال فرو ریختن برج متروپل و دیگر اعتراضات در سراسر کشور، از نیروهای نظامی خواستند دست از سرکوب معترضان بردارند و سلاحهای خود را زمین بگذارند.
پس از آن، گزارشهایی درباره فشار بر سینماگران برای پس گرفتن این بیانیه منتشر شد و محمد رسولاف و مصطفی آل احمد، دو کارگردان سینما بازداشت شدند.
روز ۲۶ مرداد هانیه توسلی، بازیگر و غزاله معتمد، طراح صحنه، به عنوان دو عضو کمیته پیگیری موضوع آزار جنسی در سینما اعلام کردند خانه سینما به آییننامه تهیه شده در ارتباط با «منع خشونت جنسی/جنسیتی علیه زنان در محیط کار» پاسخ نداده است.
آنان در گفتوگو با روزنامه شرق، به انتقاد از عملکرد خانه سینما پرداختند.
هدف اصلی آییننامه منع خشونت جنسی/جنسیتی علیه زنان در محیط کار، ایجاد کمیتهای مستقل در هر دو خانه (سینما و تئاتر) برای رسیدگی به شکایتهای زنان فعال در حوزه سینما و تئاتر در ارتباط با «خشونت جنسی/جنسیتی و ایجاد امنیت شغلی» برای آنان ذکر شده است.