بیش از ۸۰ فعال حقوق زنان درباره وضعیت سُعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد، هشدار دادند

دو روز پس از برگزاری دادگاه سُعدا خَدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد، بیش از ۸۰ نفر از فعالان حقوق زنان در بیانیه‌ای ضمن هشدار دادن در مورد وضعیت او، از فعالان حقوق بشر و رسانه‌ها خواستند درباره شرایط زندانیانی چون او و زندانیان زن عرب، حمایت و اطلاع‌رسانی جدی‌تری انجام دهند.

امضا کنندگان این بیانیه اقدام به خودکشی این مادر زندانی را «اقدام به قتل حکومتی و زن‌کُشی سیستماتیک در جمهوری اسلامی» خواندند.

این فعالان حقوق زنان از فعالان حقوق بشر، فعالان اجتماعی و سیاسی و همین‌طور از تمام رسانه‌ها خواستند در مورد وضعیت زندانیان زن که «لایه‌های در هم‌تنیده تبعیض و محرومیت را تجربه و به دشواری از شرایط خود در زندان اطلاع‌رسانی می‌کنند»، از جمله سعدا خدیرزاده و زندانیان زن عرب در زندان شیبان و زندان سپیدار (هر دو در شهر اهواز) حمایت جدی‌تری انجام دهند.

مهرانگیز کار، مهدیه گرو، آزاده پورزند، رضوان مقدم، شهلا شفیق، محبوبه عباسقلی‌زاده، آسیه امینی و نعیمه دوستدار از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.

سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد، سحرگاه روز پنج‌شنبه ۲۷ مرداد خود را حلق‌آویز کرد اما از مرگ نجات یافت. این اقدام او باعث شد بینایی چشم چپش با مشکل جدی روبه‌رو شود.

او به همراه فرزند دو ماهه‌اش در زندان است.

مرکز رسانه قوه قضاییه روز شنبه ۲۹ مرداد خبر خودکشی خدیرزاده در رسانه‌های خارج از ایران را تکذیب کرد و از آن با عنوان «داستان‌سرایی با استناد به منابع مجهول» نام برد؛ واکنشی معمول از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی.

به گزارش آژانس خبری کوردپا، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خدیرزاده، روز چهارشنبه برگزار شد. اتهامات او «معاونت در قتل یکی از اعضای سپاه و عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون» اعلام شده است.

او این اتهامات را رد می‌کند.

سعدا خدیرزاده که گفته می‌شود برای اعمال فشار به همسرش زندانی شده، تقریبا تمام دوره بارداری را در بازداشت موقت و بلاتکلیفی، در وضعیت اسفناک بهداشتی و تراکم بالای جمعیت در زندان ارومیه گذراند.

او در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ فرزندش را در بیمارستان و با عمل سزارین به دنیا آورد و یک روز بعد به زندان برگردانده شد.