کاهش قیمت نفت پس از گفتوگوی رهبران آمریکا و اروپا درباره ایران

یک روز پس از گفتوگوی تلفنی رهبران آمریکا و سه قدرت اروپایی درباره مذاکرات احیای برجام، بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت.
یک روز پس از گفتوگوی تلفنی رهبران آمریکا و سه قدرت اروپایی درباره مذاکرات احیای برجام، بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت.
بلومبرگ گزارش داد قیمت نفت برنت پس از افزایش در سه نوبت پیشین، روز دوشنبه ۳۱ مرداد یک درصد کاهش یافت و به بشکهای کمتر از ۹۶ دلار رسید.
این خبرگزاری اضافه کرد که گفتوگو شامگاه یکشنبه جو بایدن رییسجمهور آمریکا با رهبران فرانسه، بریتانیا و آلمان درباره مذاکرات هستهای ایران میتواند منجر به افزایش عرضه نفت از سوی این کشور تولیدکننده نفت اوپک شود.
قیمت نفت در اوایل هفته گذشته نیز با توجه به چشمانداز نه چندان مثبت رشد اقتصادی در جهان و همچنین افزایش امیدواریها برای احیای برجام کاهش یافته بود.
جمهوری اسلامی اوایل هفته گذشته پاسخ خود را به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای توافق احتمالی احیای برجام ارائه کرد و اتحادیه اروپا نیز این اقدام ایران را «سازنده» خواند.
قیمت نفت خام در بازارهای جهانی پس از تهاجم روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه افزایش یافت.
وارن پاترسون، رییس بخش استراتژی کالا در گروه آیانجی به بلومبرگ گفت: «تراز جهانی برای باقیمانده سال آنچنان که بسیاری انتظار داشتند بد نیست و عرضه نفت روسیه به خوبی حفظ شده است.»
پیشتر دادههای گمرک چین نشان داده که روسیه در سه ماه گذشته نسبت به سایر کشورها بیشترین صادرات نفت را به چین داشته و در ماه ژوئیه روزانه یک میلیون و ۶۸۰ هزار بشکه به این کشور نفت فروخته است.
پاترسون ادامه داد: «اگرچه ممکن است چند ماه طول بکشد تا ایران در صورت توافق، تولید خود را به سطح قبل از تحریمها بازگرداند، اما در کوتاه مدت، آنان همچنان باید بتوانند با تکیه بر ذخیرهسازی، صادرات خود را افزایش دهند.»
بلومبرگ نوشت افزایش جریان محمولههای دوربرد به آسیا از مناطقی مانند آمریکا که موجب میشود زمان رسیدن نفت به خریداران دو برابر زمان رسیدن نفت از خاورمیانه باشد، موجب شد که قیمت حق بیمه نفت خلیج فارس در معاملات ماه جاری میلادی کاهش یابد.
چشمانداز کاهش رشد اقتصادی جهان به ویژه با توجه به تعطیلی برخی کارخانهها در چین ارزیابی شده که دلیل آن نبود برق است.
روزنامه کیهان وابسته به دفتر رهبر جمهوری اسلامی در تازهترین شماره خود با توجه به «نیاز فوری» آمریکا و اروپا به بازگشت نفت ایران به بازار نوشت: «ما در موضع قدرت هستیم و توافق نکردن قطعا بهتر از توافق بد است.»
بر اساس فهرستی که در میان حلقه اصولگرایان نزدیک به دولت رئیسی پخش شده و به دست ایران اینترنشنال رسیده، آمریکا در صورت توافق احیای برجام، با فروش ۵۰ میلیون بشکه نفت ایران در ۱۲۰ روز موافق است.