• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نشریه پولیتیکو: پیش‌نویس توافق احتمالی، تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را کاهش می‌دهد

۲۲ مرداد ۱۴۰۱، ۰۸:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

نشریه پولیتیکو در گزارشی اعلام کرد پیش‌نویس توافق احتمالی که منتظر پاسخ تهران و واشینگتن است، تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران را کاهش می‌دهد و شرکت‌های اروپایی می‌توانند با شرکت‌های ایرانی طرف معامله با سپاه پاسداران تجارت کنند.

بر اساس این گزارش، شرکت‌های اروپایی می‌توانند بدون ترس از اعمال تحریم‌های آمریکا، با نهادهای ایرانی طرف معامله با سپاه پاسداران تجارت کنند به شرط اینکه خود این شرکت‌ها در فهرست تحریم‌های آمریکا نباشند.

این نشریه به نقل از یک دیپلمات نوشت که این بند از توافق احتمالی به سپاه پاسداران اجازه می‌دهد از طریق شرکت‌های پوششی و غیر‌مستقیم خود، فعالیت‌های اقتصادی‌اش را انجام دهد و این موضوع تحریم‌های آمریکا را بی‌معنا می‌کند.

اما در حالی که سخنگوی اتحادیه اروپا از اظهار نظر در مورد این موضوع خودداری کرده است، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، این موضوع را تکذیب کرد.

او تأکید کرد که ایالات‌ متحده هیچ مذاکره‌ای درباره تغییر در چگونگی اعمال تحریم‌های غیرمرتبط با برجام انجام نداده‌ و هر گزارشی خلاف این موضوع را کاملا اشتباه خواند.

بر اساس گزارش پولیتیکو، متن پیشنهادی اتحادیه اروپا عنوان کرده که آمریکا و اروپا تا تاریخ اجرای توافق احتمالی، عملکرد ایران را در رفع اختلاف‌های باقی‌مانده، تحت نظر داشته باشند.

طبق این گزارش، با توجه به اینکه تاریخ اجرای توافق احتمالی چند ماه پس از امضای احتمالی آن خواهد بود، اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر ادامه تحقیقات خود اصرار کند، این امکان وجود دارد که ایران با تهدید نسبت به لغو توافق احتمالی، آژانس را تحت فشار قرار دهد.

پولیتیکو همچنین نوشت که توافق احتمالی راه را برای جلوگیری از بازرسی بیشتر سایت‌های اتمی مشکوک ایران هموار می‌کند.

روز پنج‌شنبه نیز روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود طبق متن پیشنهادی اتحادیه اروپا اگر ایران بپذیرد با شفافیت با تحقیقات آژانس همکاری کند، می‌توان با درخواست جمهوری اسلامی برای بسته شدن اختلافات پادمانی موافقت کرد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که هماهنگی مذاکرات احیای برجام را بر عهده دارد، روز دوشنبه ۱۷ مرداد در پایان تازه‌ترین دوره مذاکرات وین اعلام کرد «متن نهایی توافق» در اختیار هیأت‌های ایران، آمریکا و دیگر کشورهای حاضر در این مذاکرات قرار گرفته است.

یک روز بعد پیتر استانو، سخنگوی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد این اتحادیه انتظار دارد تهران و واشینگتن «بسیار سریع» به «متن نهایی» توافق احیای برجام پاسخ دهند.

با این حال سایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، چهارشنبه شب اعلام کرد در ایران «هنوز هیچ جلسه‌ای در سطح عالی» برای بررسی این متن برگزار نشده است.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

نتانیاهو با ۵۳ کرسی پیشتاز ماند؛ تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت
۱

نتانیاهو با ۵۳ کرسی پیشتاز ماند؛ تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت

۲

پنتاگون: ژنرال برت سیلویا به‌دلیل افشای اطلاعات طبقه‌بندی‌شده برکنار شد

۳

رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان؛ شکست حسن یزدانی در ثانیه پایانی مقابل آرش یوشیدا

۴

رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

۵

پدر و مادرهایی که از موج مهاجرت ایرانیان جا مانده‌اند

انتخاب سردبیر

  • کانادا از خنثی‌سازی توطئه‌های مرگبار جمهوری اسلامی در خاک این کشور خبر داد
    اختصاصی

    کانادا از خنثی‌سازی توطئه‌های مرگبار جمهوری اسلامی در خاک این کشور خبر داد

  • رویترز: هکرهای منتسب به کره شمالی ۶.۳ میلیارد دلار از صرافی بایننس دزدیدند

    رویترز: هکرهای منتسب به کره شمالی ۶.۳ میلیارد دلار از صرافی بایننس دزدیدند

  • یک معلم بازنشسته در پی فشار ناشی از بازداشت دخترش در جشن تولدی در علی‌آباد کتول جان باخت

    یک معلم بازنشسته در پی فشار ناشی از بازداشت دخترش در جشن تولدی در علی‌آباد کتول جان باخت

  • رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

    رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

  • از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند
    روایت شما

    از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند

  • ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران
    گزارش ویژه

    ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران