پس از اختلال وسیع در اینترنت ایران، یک نماینده مجلس نقش دولت در اختلال‌آفرینی را تأیید کرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۳

در پی وقوع اختلال گسترده در اینترنت ایران در روزهای اخیر، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان‌آباد و رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس، نقش دولت ابراهیم رئیسی در ایجاد این اختلالات را تأیید کرد و گفت دولت برای کندی و ایجاد اختلال در اینترنت با نهادهای دیگر همکاری می‌کند.

نوری قزلجه در گفت‌وگو با روزنامه دنیای اقتصاد که روز پنج‌شنبه ۱۳مرداد منتشر شد، گفت: «مسأله اینترنت فراتر از دولت است ولی این دولت نیز برای کندی و ایجاد اختلال در اینترنت همکاری می‌کند که این مسأله قضیه را پیچیده کرده است.»

او در این زمینه اضافه کرد: «به هر حال آن‌هایی که طرح صیانت را نوشته بودند چندان دوست ندارند مردم در فضای مجازی با هم هماهنگی داشته باشند و با یکدیگر درباره موضوعات اجتماعی و سیاسی صحبت کنند.»

مهر ماه سال گذشته، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، تکمیل و راه‌اندازی اینترنت ملی را ضروری دانست و به مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات دستور داد تکمیل این پروژه را با جدیت پیگیری کنند.

نماینده بستان‌آباد در مجلس اما با اشاره به یک اظهار نظر اخیر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، گفت: «احتمالا قرار است حمله دیگری در این زمینه آغاز شود.»

در روزهای اخیر گزارش‌های متعددی از اختلال در اینترنت در تهران و دیگر مناطق ایران منتشر شد که گمانه‌زنی‌ها را درباره تلاش‌های جدید دولت برای محدودتر کردن اینترنت افزایش داد.

با وجود این، مقام‌های جمهوری اسلامی با ذکر دلایلی دیگر تلاش کردند این گمانه‌زنی‌ها را رد کنند.

ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای‌ عالی فضای مجازی روز چهارشنبه گفت: «استفاده از مسیر کابل‌های برق فشار قوی برای شبکه‌های ارتباطی از علل اصلی اختلال اخیر در شبکه اینترنت تهران و برخی نقاط دیگر کشور بود.»

همچنین شرکت مخابرات دلیل اختلال در اینترنت را «آتش‌سوزی در یکی از حوضچه‌های ارتباطی منطقه ۸ مخابرات تهران» اعلام کرد.

وزیر ارتباطات نیز هفته گذشته در اینستاگرامش دلیل قطع و اختلال اینترنت در تهران را «قدیمی و فرسوده» بودن کابل‌های داخلی مرکز مخابراتی انقلاب عنوان کرد.

نت‌بلاکس که وضعیت اینترنت را رصد می‌کند، روز دوشنبه در توئیتی اختلال شدید اینترنت ثابت و سیار ایران از جمله اپراتور ایرانسل را تأیید کرد و نوشت اتصال اینترنت در سطح ملی به ۷۹ درصد کاهش پیدا کرده و این اختلال ادامه‌دار است.

کمی پیش از آن هم برخی رسانه‌های داخلی گزارش دادند اینترنت ثابت چند شرکت قطع شده یا اختلال جدی دارد و شبکه موبایل برای بعضی از کاربران در برخی از مناطق تهران از دسترس خارج شده و با وجود نمایش آنتن، امکان تماس نیست.

محدودیت‌های اعمال شده در زمینه اینترنتسخنرانی کرده و تعابیری همچون «ول بودن فضای مجازی در ایران با دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی صورت می‌گیرد. او بارها درباره اهمیت فیلترینگ اینترنت در ایران» را به کار برده است.

نگاه خامنه‌ای به فضای مجازی در یکی از آرزوهایش هم آشکار است. او در اظهار نظری گفته است: «اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتماً رئیس فضای مجازی کشور می‌شدم».

از سوی دیگر، همزمان با اختلالات در اینترنت ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی بار دیگر بر اعمال محدودیت بر اینترنت تأکید کردند.

محمد عباسی، معاون اجتماعی وزیر کشور، با اعلام اینکه «آسیب‌های اجتماعی به سرعت در حال تکثیر هستند و امروز شرایط خطرناکی را در جامعه ایجاد کرده‌اند»، علت آن را «اینترنت، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی» دانست.

نایب رئیس اول مجلس نیز گفت: «نظر ما داشتن اینترنت اخلاق‌مدار بر مبنای ارزش‌های اسلامی است و این فیلترینگ نیست.»

این در حالی است که بسیاری از اصناف و بخش خصوصی نسبت به محدودیت بیشتر اینترنت در ایران هشدار داده‌اند.

از جمله، کانون نویسندگان ایران پیش از این در بیانیه‌ای اعلام کرد اجرای عملیات «اینترنت ملی، اینترانت» با توان کنترل حداکثری افراد و گروه‌ها، در دستور کار دولت است تا رسانه‌ حاکم، تنها صدایی شود که حق سخن گفتن و حکم‌ راندن بر مردم را داشته باشد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.