حمایت مجدد خامنه‌ای از حجاب اجباری همزمان با تشدید محدودیت‌ها و انتشار اعترافات اجباری

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۵

هم‌زمان با حمایت مجدد علی خامنه‌ای از حجاب اجباری و واکنش به انتقادها از برخوردهای گشت ارشاد، برخی رسانه‌های حامی جمهوری اسلامی ویدیویی از اعترافات اجباری یک زن با هویت نامشخص منتشر کرده و آن را به سپیده رشنو، زن مخالف حجاب اجباری نسبت دادند.

بیش از یک هفته پس از بازداشت سپیده رشنو، زنی که در یک اتوبوس در واکنش به تذکر حجاب اجباری مقاومت کرده و از این برخورد فیلم گرفته بود، برخی رسانه‌های حکومتی در ایران فیلم اعترافات اجباری یک زن را منتشر کردند و مدعی شدند زن حاضر در کلیپ خانم رشنوست.

در این ویدیو که مشخص نیست دقیقا چه زمانی و تحت چه شرایطی ضبط شده، زن مقابل دوربین نقش زن تذکردهنده حجاب اجباری را در ایجاد درگیری و جراحت خود منکر شده و در مقابل خود را عامل اصلی این درگیری می‌داند.

او همچنین از زن تذکردهنده «حلالیت» می‌طلبد.

با این حال، یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت زنی که در این کلیپ ویدیویی مجبور به اعتراف اجباری شده سپیده رشنو نیست و این ویدیو مربوط به یک زن دیگر در اتوبوس است که با زن متذکر حجاب درگیر شده و دستش آسیب دیده است.

این ویدیو چند روز پس از آن منتشر شده که گزارش‌ها از نگهداری سپیده رشنو، شهروند اهل خرم‌‌آباد و ساکن تهران، در یک بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک و محروم از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده بود.

پس از بازداشت رشنو، یک منبع نزدیک به خانواده این دانشجو به سایت هرانا گفت: «تنها یک بار طی تماسی کوتاهی با نزدیکان خود اعلام کرده که بازداشت شده، اما تماسی با خانواده خود نداشته است. همچنین به خانواده گفته شده که پرونده سپیده رشنو در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای اوین تحت بررسی قرار دارد.»

انتشار این ویدیو در حالی است که روز چهارشنبه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز از حجاب اجباری حمایت کرد.

او در واکنش به انتقادات گسترده به برخوردها و محدودیت‌ها در این زمینه گفت: «چرا به یک‌باره و بار دیگر رسانه‌های رسمی و دولتی آمریکا و انگلیس و مزدورانشان به بهانه حجاب، موضوع زن را مورد هجوم قرار داده‌اند؟ و آیا واقع غربی‌ها مدافع حقوق زن ایرانی هستند؟»

او با متهم کردن غرب به «شبهه‌افکنی و فضاسازی»، افزود: «زن ایرانی در همه‌ میدان‌ها ظاهر شده با موفقیت و سربلندی و با حجاب اسلامی. اینها رجزخوانی نیست اینها واقعیات مخصوص جامعه‌ ماست.»

جمهوری اسلامی و سابقه اعترافات اجباری

این اولین بار نیست که جمهوری اسلامی تلاش می‌کند با پخش اعترافات اجباری از بازداشت‌شدگان، آنان را به شهادت دادن علیه خود و تایید مواضع حکومت وادار کند. جمهوری اسلامی این شیوه را از ابتدای استقرار خود در ایران در پیش گرفته است.

ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری به تازگی خواستار تحریم آمنه سادات ذبیح‌پور، خبرنگار صداوسیما شد که به خاطر گرفتن اعترافات اجباری از زندانیان در مقابل دوربین در بازجویی‌ها به «بازجو-خبرنگار» معروف است.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احکام خود علیه زندانیان سیاسی را بر اساس اعترافات اجباری از آنان صادر می‌کند. این رویه شدیدا مورد اعتراض سازمان‌های حقوق بشری و بین‌المللی است.

به عنوان نمونه، پیشتر سازمان حقوق بشر ایران، پخش اعترافات اجباری احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی-سوئدی را از صدا و سیمای جمهوری اسلامی را در جهت زمینه‌سازی برای اجرای حکم اعدام او دانسته بود.

همچنین این سازمان، پخش اعترافات اجباری علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی را زمینه‌سازی برای صدور احکام سنگین علیه آنان دانست.

رسول کوهپایه زاده، وکیل میلاد حاتمی، چهره‌ مشهور اینستاگرامی نیز در اعتراض به پخش اعترافات اجباری موکلش درباره فعالیت سایت‌های شرط‌بندی گفت تحقیقات مقدماتی به صورت محرمانه و با حفظ اسرار انجام می‌شود و همچنین «هتک حرمت و حیثیت» متهمان جایز نیست.

قبل از آن نیز، در آستانه سالگرد اعدام نوید افکاری، خبرگزاری فارس،‌ وابسته به سپاه پاسداران، بار دیگر اقدام به انتشار بخشی از اعترافات اجباری او کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
تیتر اول
خبرها
امروز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.