عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز سهشنبه چهارم مرداد در حساب اینستاگرام خود نوشت: «امروز به شرکت ارتباطات زیرساخت، حراست و بازرسی وزارتخانه ماموریت دادم که به سرعت دلایل بروز این حادثه را بررسی کرده و ضمن شناسایی و برخورد با مقصرین احتمالی از گذشته تا به حال، تمهیدات لازم را برای عدم بروز حوادث مشابه در این مرکز و سایر مراکز اصلی ارتباطات کشور به عمل آورند.»
او اضافه کرد که از شهروندان و «کسب و کارهایی که در مدت این حادثه، دچار مشکل شدهاند عذرخواهی» میکند.
این اظهارات وزیر ارتباطات در حالی است که قطعی و اختلال اینترنت در ایران فقط مختص تهران نبوده و خبرگزاری ایسنا روز سهشنبه نوشت گزارشها «از بروز این اختلال در نقاط دیگری از کشور نیز حکایت دارد».
پیشتر شماری از کاربران رسانههای اجتماعی خبر دادند که سرویسدهندگان اینترنت شامگاه دوشنبه و بامداد سهشنبه در پیامکهایی به آنها اعلام کردند دسترسی به اینترنت در ساعات آینده به دلیل عملیات شرکت ارتباطات زیرساخت با اختلال احتمالی همراه است.
همچنین اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران قطعی و اختلال اینترنت «در برخی مناطق کشور» را تایید کرد.
با این حال، شرکت توزیع نیروی برق تهران اعلام کرد که شبکه برق تهران در شرایط کاملا پایدار قرار داشته و هیچ اختلالی در تامین برق شرکت ارتباطات زیرساخت رخ نداده و اختلال در اینترنت به شرکت برق ربطی ندارد.
این اولین بار نیست که اینترنت در ایران با قطعی گسترده مواجه میشود، اما پیشتر این قطعی اغلب در زمان اعتراضات مردمی صورت میگرفت.
در خرداد ماه و همزمان با اعتراضات مردمی به فاجعه متروپل، اینترنت تلفن همراه در استان خوزستان قطع و اینترنت خانگی نیز با اختلال شدید روبهرو شد.
همچنین در زمان برگزاری کنکور امسال روابط عمومی همراه اول اعلام کرد به درخواست سازمان سنجش، اینترنت اپراتورهای تلفن همراه در مناطقی که آزمون کنکور در آنها برگزار میشد، قطع بوده است.
در اسفند گذشته و در پی تصویب «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی» در یک کمیسیون مشترک در مجلس، بسیاری از کاربران اینترنت در ایران اعلام کردند که همزمان با بحث درباره این طرح، اجرای آن نیز عملا آغاز شده و سرعت اینترنت به شدت کاهش یافته است.
در حالی که هدف از این طرح محدودتر کردن اینترنت در ایران است، برخی از کارشناسان اینترنت قطعی اخیر را احتمالا ناشی از تلاشهای فنی وزارت ارتباطات برای افزایش فیلترینگ دانستهاند.
قطعی اینترنت در روزهای اخیر در حالی بود که کارزارهای جدیدی در شبکههای اجتماعی علیه حجاب اجباری به راه افتاد.
روز چهارشنبه یک نماینده مجلس گفت: «عدهای معاند در فضای مجازی به دنبال تشویش اذهان عمومی هستند و از این رو فضای مجازی بایستی بیش از پیش به درستی کنترل و رصد شود.»