• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رویترز: دولت بایدن در حال بررسی لغو احتمالی ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی آمریکا به ریاض است

۲۰ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۵:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دولت جو بایدن در حال بررسی لغو احتمالی ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی آمریکا به عربستان سعودی است، اما انتظار می‌رود هر گونه تصمیم نهایی در این زمینه به تلاش‌های ریاض برای پایان دادن به جنگ یمن بستگی داشته باشد.

در آستانه سفر بایدن به خاورمیانه، سه منبع آگاه در گفت‌وگو با رویترز، از فشار مقام‌های ارشد سعودی به همتایان آمریکایی خود برای لغو سیاست واشینگتن برای فروش صرفا تسلیحاتی دفاعی به عربستان سعودی خبر دادند.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه ۲۰ تیر منتشر شد، مقام‌های سعودی این خواسته ریاض را طی نشست‌هایی در پایتخت‌های عربستان سعودی و آمریکا مطرح کردند.

دو منبع آگاه به رویترز گفتند که مذاکرات داخلی آمریکا در این زمینه در مراحل اولیه است و هیچ تصمیم قریب‌الوقوعی در انتظار نیست. همچنین یک مقام آمریکایی به رویترز گفت: «در حال حاضر»، هیچ بحثی درباره فروش سلاح‌های تهاجمی به عربستان سعودی مطرح نیست.

مقام‌های دولتی عربستان سعودی به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداده‌اند.

پیشتر بایدن اعلام کرده بود که حمایت آمریکا از مداخله نظامی عربستان سعودی در یمن، از جمله «فروش تسلیحات مربوطه» را متوقف کرده است.

اما اکنون بایدن با سفر به خاورمیانه و به ویژه عربستان سعودی، در پی گرم‌تر کردن روابط واشینگتن و ریاض است.

به گزارش رویترز، بایدن که در ابتدای دوران ریاست جمهوری‌اش به دلیل جنگ یمن و کشته شدن جمال خاشقجی، مواضع سخت‌گیرانه‌ای را در قبال ریاض اتخاذ کرده بود، اکنون پس از تهاجم روسیه به اوکراین و افزایش قیمت نفت در جهان، رویکرد خود نسبت به عربستان سعودی را نرم‌تر کرده است.

با این حال، پیش از تهاجم روسیه به اوکراین نیز بایدن بر دفاع از عربستان سعودی در مقابل حملات شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی تاکید داشت.

اوایل فروردین، چند مقام بلندپایه آمریکایی اعلام کردند دولت جو بایدن با پاسخ به درخواست فوری ریاض، تعداد قابل توجهی رهگیرهای ضدموشک پاتریوت را طی ماه گذشته به عربستان سعودی منتقل کرده است.

همچنین به تازگی وال‌استریت ‌ژورنال خبر داد فرماندهان نظامی آمریکا، اسرائیل و چند کشور عربی منطقه از جمله عربستان سعودی در ماه مارس در شرم‌الشیخ نشست محرمانه‌ای برگزار کردند تا چگونگی هماهنگی‌ها میان خود برای مقابله با توانایی‌های روبه فزاینده موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی را بررسی کنند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
۱
تحلیل

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

۲

جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

۳

انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پی‌اس-۷۵۲: شلیک به هواپیما هدفمند و عامدانه بود

۴

اعضای سپاه پاسداران از مواضع تازه حوثی‌ها در باب‌المندب بازدید کردند

۵

ترکیه مجوز فعالیت شعبه مرکزی بانک ملت در استانبول را لغو کرد

انتخاب سردبیر

  • سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

    سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

  • شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

    شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

  • چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟
    تحلیل

    چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟

  • تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

    تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد