این ائتلاف خاطرنشان کرد: «موشکهای ایرانی که توقیف شدند نمونه دیگری از نقض قوانین بینالملل، حمایت از تروریسم و تهدید صلح و امنیت بینالمللی است. ما همراه با متحدان و شرکای خود، به جلوگیری از فعالیتهای بیثباتکننده آنها متعهدیم.»
از سوی دیگر، جیم ریش، سناتور جمهوریخواه، با اشاره به توقیف محموله تسلیحاتی ایران گفت: «درحالی که دولت بایدن برای بازگشت به برجام عجله دارد، ایران به بیثباتسازی خاورمیانه و سرازیر کردن سلاحهای غیرقانونی به منطقه ادامه میدهد.»
این سناتور جمهوریخواه خاطرنشان کرد: «کاهش تحریمهای آمریکا، تنها به تقویت تروریسم ایران منجر خواهد شد.»
بریتانیا پنجشنبه اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور اوایل سال جاری میلادی موشکهای جمهوری اسلامی را از قایقهای تندروی قاچاقچیان در آبهای جنوب ایران ضبط کرده است.
بر اساس این گزارش، این تسلیحات شامل موشکهای زمین به هوا و موتور موشکهای کروز و ناقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل بودهاند.
بر اساس این گزارش، نمونه این موشکها از سوی شبهنظامیان حوثی برای حمله به عربستان سعودی و امارات متحده عربی استفاده شده است.
با این حال، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گزارش بریتانیا درباره توقیف موشکهای ایرانی را رد کرد و گفت: بریتانیا صلاحیت اخلاقی برای طرح ادعا علیه جمهوری اسلامی را ندارد.
این نخستین بار بوده است که یک کشتی جنگی نیروی دریایی بریتانیا، کشتی حامل چنین تسلیحات پیشرفتهای از ایران را توقیف کرده است.
روز ۱۰ تیر نیز رزماری دی کارلو، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح، اعلام کرده بود موشکهای پرتاب شده از سوی شبهنظامیان حوثی به عربستان سعودی و امارات متحده عربی در دو سال گذشته، منشأ ایرانی داشته است.