• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اختصاصی: نیروی قدس و وزارت اطلاعات خواهان کاهش دامنه اختیارات سازمان اطلاعات سپاه هستند

۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۲:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از آن است که برکناری حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، با تیرگی دراز مدت روابط برخی چهره‌های ارشد امنیتی با او مرتبط بوده و این چهره‌ها خواهان پاک‌سازی ریشه‌ای و اساسی در این سازمان هستند.

بنا بر این اطلاعات، اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه و اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، از جمله رده بالاترین مخالفان طائب به شمار می‌روند که از مدت‌ها پیش منتظر فرصتی برای مهیا شدن زمینه برکناری او بودند.

این اطلاعات نشان می‌دهد مخالفان طائب بارها استدلال کرده‌اند سازمان تحت ریاست او در اجرای مأموریت‌هایش ناکام مانده و به اختیاراتش پای‌بند نبوده است.

بر همین اساس منابع ایران اینترنشنال فاش کردند در ماه‌های اخیر روسای واحدهایی در سازمان‌های امنیتی ایران، پیام‌های مکرری -به صورت مستقیم- به دفتر علی خامنه‌ای ارسال کرده‌اند که مضمون اصلی آنها درخواست برکناری کسانی بوده که از اختیاراتشان در «خنثی کردن تروریسم و جاسوسی» در داخل ایران فراتر رفته‌اند.

به گفته این منابع، مخالفان رده بالای طائب همچنین استدلال کرده‌اند که این سازمان «استانداردهای اولیه خنثی کردن فعالیت‌های تروریستی» در ایران را رعایت نکرده و همزمان با ورود «آماتوری و غیرحرفه‌ای» به فعالیت‌های برون‌مرزی، به مسئولیت‌های سازمان‌های امنیتی دیگر آسیب زده است.

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است مخالفان طائب در سایر نهادهای امنیتی در جمع‌بندی خود خواهان پاک‌سازی کامل و اخراج بسیاری از اعضای ارشد سازمان اطلاعات سپاه و تغییر شرح وظایف این سازمان و حذف بخش‌هایی از مأموریت آن شده‌اند.

این در حالی است که وزارت اطلاعات همواره خود را نهاد تخصصی در مأموریت‌های «جاسوسی و ضد جاسوسی» دانسته و نیروی قدس هم مدعی کنترل کامل بر مأموریت‌های خارجی سپاه بوده اما این مأموریت‌ها در سال‌های اخیر با ورود اطلاعات سپاه به این حوزه‌ها به چالش کشیده شده است.

اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال حاکی از آن است که با ناکامی اطلاعات سپاه در حوزه جاسوسی و ضد جاسوسی و نیز عملیات‌های ناموفق در خارج از کشور، فرصت لازم برای تضعیف اطلاعات سپاه در اختیار رقبای آن قرار گرفته است.

به گفته منابع ایران اینترنشنال، انتخاب محمد کاظمی که از سوی مقام‌های ارشد امنیتی ایران به عنوان یک «بوروکرات خاکستری» شناخته می‌شود و یک چهره عملیاتی در تشکیلات امنیتی جمهوری اسلامی نیست، در حقیقت تلاشی برای تصفیه‌های گسترده در این سازمان و کنار گذاشتن بسیاری از مسئولان ارشد آن و بازتعریف مأموریت‌هایش است.

شکست‌های پیاپی در عملیات برون‌مرزی

فعالیت‌های سازمان اطلاعات سپاه به دو بخش «عملیات ویژه یا واحد ۴۰۰۰» و «بخش عملیات ضد جاسوسی یا واحد ۱۵۰۰» تقسیم می‌شود.

منابع ایران اینترنشنال خبر دادند در دوران مسئولیت طائب، مأموریت بخش ضد جاسوسی (واحد ۱۵۰۰)، به فعالیت تروریستی در خارج از ایران تغییر پیدا کرده و شکست‌های متوالی این واحد در انجام مأموریت‌هایش، در طول زمان صداهای اعتراضی برای برکناری طائب را تقویت کردند.

به گفته این منابع، عملیات منجر به کشتن حسن صیاد خدایی، افسر ارشد واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه، «جدیدترین شکست» طائب از دید مخالفان او تلقی شده چرا که گفته می‌شود سازمان تحت ریاست او حتی هشداری به صیاد خدایی درباره احتمال ترورش نداده بودند.

این منابع می‌گویند شکست دیگر طائب در نوامبر ۲۰۲۱ و زمانی رخ داد که سه فرمانده ارشد سازمان اطلاعات سپاه در جریان یک عملیات در امارات متحده عربی دستگیر شدند و آزادی آنها تنها پس از مدت‌ها تماس دیپلماتیک میسر شد.

بازداشت ده‌ها فرد متهم به ارتباط با سپاه پاسداران در قبرس در پی افشای یک تلاش ناکام به منظور کشتن تدکی ساگی، سرمایه‌دار اسرائیلی، در مهر ماه سال گذشته و همچنین تلاش ناموفق دیگر برای کشتن یایر گلر، تاجر اسرائیلی در ترکیه در بهمن ماه سال پیش، از جمله مواردی هستند که به عنوان شکست‌های عمده عملیاتی اخیر طائب مطرح شده است.

آخرین مورد از این ناکامی‌ها شکست اطلاعات سپاه در طرح ربودن سفیر سابق اسرائیل در ترکیه عنوان شده که بازتاب آن در رسانه‌ها به تحقیر جمهوری اسلامی و برتری روانی اسرائیل منجر شد و حتی به تنش در روابط ترکیه و ایران، لغو سفر حسین امیر‌عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به ترکیه و اقدامات سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه علیه هسته‌های سپاه در این کشور انجامید.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران اینترنشنال، بعد از این ناکامی‌ها، صداهای مخالف چه در سازمان‌های اطلاعاتی و چه در متولیان دیپلماسی بلندتر شد و آنها با گرفتن انگشت اتهام به سمت طائب، هشدار دادند او نه تنها به مسئولیت‌های خود عمل نمی‌کند بلکه هزینه‌های سیاسی فراوانی برای حکومت ایجاد می‌کند.

علاوه بر این، به گفته منابع ایران اینترنشنال، برکناری طائب به نگرانی حکومت از سلسله حملات با منشاء خارجی علیه افراد نیروی قدس و برنامه‌های هسته‌ای، موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی و خطرات بیشتر علیه این حوزه‌ها مرتبط است.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند
۱

پزشکیان از آمادگی برای توافق گفت؛ مجری فاکس‌نیوز پرسید چه کسی حکومت ایران را اداره می‌کند

۲

پزشکیان در سازمان ملل: آماده گفت‌وگو هستیم، اما زبان زور را نخواهیم پذیرفت

۳

واکنش تند روبیو به سخنرانی پزشکیان: با کشتار مردم خود صلاحیت موعظه دیگران را ندارید

۴
روایت شما

شهروندان: شهردار نیویورک نمی‌خواهد درباره بازداشت قاتلان کت‌وشلواری ایران چیزی بگوید؟

۵

پروازهای ایران به شماری از کشورها ادامه دارند، برخی مسیرها متوقف شده‌اند

انتخاب سردبیر

  • فرودگاه نجف تمام پروازها از مبدا و به مقصد ایران را متوقف کرد

    فرودگاه نجف تمام پروازها از مبدا و به مقصد ایران را متوقف کرد

  • سی‌ان‌ان: داده‌های شرکت‌های چینی دقت حملات جمهوری اسلامی را افزایش داده‌اند

    سی‌ان‌ان: داده‌های شرکت‌های چینی دقت حملات جمهوری اسلامی را افزایش داده‌اند

  • مرکز آمیا صدور قرار علیه محسن رضایی و احمد وحیدی را گامی برای «پایان دادن به مصونیت» خواند

    مرکز آمیا صدور قرار علیه محسن رضایی و احمد وحیدی را گامی برای «پایان دادن به مصونیت» خواند

  • وال‌استریت ژورنال: پل هوایی چین به مسیر مهم تامین تجهیزات نظامی ایران بدل شده است

    وال‌استریت ژورنال: پل هوایی چین به مسیر مهم تامین تجهیزات نظامی ایران بدل شده است

  • قوه قضاییه تعرض جنسی و ضرب‌وجرح نوجوان تبریزی را به «برخورد ناپسند» تقلیل داد

    قوه قضاییه تعرض جنسی و ضرب‌وجرح نوجوان تبریزی را به «برخورد ناپسند» تقلیل داد