سرقت بزرگ و انتقاد پلیس از رعایت نشدن اصول حفاظتی؛ بانک ملی: مال‌باختگان تجمع نکنند

شنبه ۱۴۰۱/۰۳/۲۱

همزمان با انتقاد مقامات نیروی انتظامی از رعایت نشدن اصول حفاظتی در بخش صندوق‌های امانات بانک ملی شعبه «دانشگاه تهران»، بانک ملی از مال باختگان خواست «از تجمع و تنش پرهیز کنند تا هرچه سریع‌تر به اموال خود برسند».

حسن مونسان، عضو هیأت مدیره بانک ملی، با حضور در برنامه تلویزیونی با موضوع سرقت از صندوق امانات شعبه دانشگاه این بانک، گفت: «الحمدالله این شعبه دارای هشت لایه امنیتی و سیستم خودکار تلفن‌کننده اعلام خطر بوده است.»

مجری این برنامه اما خطاب به او گفت: «الحمدالله را وقتی می‌گویند که سرقتی اتفاق نیفتاده باشد تا اینجا که سرقت انجام شده است.»

مونسان در بخش دیگری از همین مصاحبه گفت که شعبه بانک بعد از چهار روز متوجه این سرقت شده است.

از سوی دیگر حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران، اعلام کرد که دوربین‌های تعدادی از بانک‌ها دچار مشکل است و مشکلات ایمنی، حفاظتی و مراقبتی دارند.

او گفت: «در همین بانک [ملی شعبه دانشگاه تهران] سارقان با پریدن از بالای در پارکینگ توانستند وارد ساختمان شوند و ۱۰ تا ۱۲ ساعت هم آنجا حضور داشتند.»

رحیمی تأکید کرد بانک‌هایی که دو تا سه بار به آنها تذکر داده شده و رعایت نکرده‌اند، ‌ پلمب می‌شوند.

در همین حال محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی کل کشور (فراجا)، گفت که در و قفل‌های ساختمان بانک ملی شعبه دانشگاه معمولی بوده و و گاوصندوق با هواگاز کوله‌ای بریده شده است.

به گفته قنبری، تاکنون هیچ‌گونه دلیل و مدرکی دال بر تبانی وجود نداشته است.

او همچنین گفت این سرقت ارتباطی با هک شدن دوربین‌های شهری نداشته است.

روز ۱۲ خرداد گروه «قیام تا سرنگونی» اعلام کرد که بیش از پنج هزار دوربین کنترل شهری و ۱۵۰ سامانه شهرداری را هک کرده است. ساعاتی بعد شهرداری تهران این خبر را تأیید کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر اما سیستم هشدار بانک به گوشی موبایل رییس شعبه وصل بوده و اقدام به این سرقت به موبایل او پیامک شده است، منتها چون در گذشته «این سامانه هشدار اشتباهی داده بوده»، رییس بانک به پیامک سرقت اعتنا نمی‌کند.

روابط عمومی بانک ملی ایران روز چهارشنبه ۱۸ خرداد اعلام کرد رئیس و معاون ریالی این‌ شعبه از سمت خود برکنار شده‌اند و «مراتب برخورد قانونی لازم» با این دو مسئول و «سایر مقصرین» در حال انجام است.

حسن مونسان، عضو هیات مدیره بانک ملی، درباره سرقت از صندوق امانات شعبه دانشگاه این بانک گفت که این شعبه نگهبان و گشت فیزیکی نداشته است و بانک پس از چهار روز متوجه این سرقت می‌شود.

او گفت: «حدود ۱۴ ساعت طول کشیده بود که سارقان اموال را تخلیه کنند.»

بر اساس این گزارش‌ها، ۲۵۰ صندوق امانات تخریب و محتویات ۱۶۹ صندوق تخلیه شده است.

مال‌باختگان و مشتریان بانک ملی شعبه دانشگاه در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته در مقابل بانک و خیابان انقلاب تجمع کردند.

در همین حال بانک ملی روز شنبه ۲۱ خرداد در اطلاعیه‌ای با اشاره به کشف محتویات صندوق امانات سرقت‌ شده، درباره بازگرداندن اموال مال‌باختگان اعلام کرد صاحبان اموال «از تجمع و تنش پرهیز کنند تا هرچه سریع‌تر به اموال خود برسند»

این بانک اعلام کرد: «صلاحیت تشخیص نهایی تعلق هر یک از اموال به صاحبان آن با مرجع قضایی بوده و تعیین تکلیف کسری آن نیز به عهده همان مرجع است.»

علی صالحی، دادستان تهران، روز جمعه از بازداشت ۱۳ تن به اتهام سرقت صندوق‌های امانات خبر داد.

او گفت که سه نفر از این افراد در خارج از کشور بودند اما به نام کشور یا کشورهایی که این افراد در آنجا بوده‌اند، اشاره نکرد. خبرگزاری تسنیم این کشور را ترکیه اعلام کرد.

خبر سرقت بزرگ از صندوق‌های امانات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران که به گفته مال‌باختگان، سطح امنیتی بالایی داشته است، روز ۱۷ خرداد منتشر شد و تاکنون گزارش‌هایی ضد و نقیض درباره نحوه این سرقت منتشر شده است.

بر اساس برخی گزارش‌ها، سارقان از طریق در پشت ساختمان واقع در پارکینگ داخلی، وارد شده و پس از برش دادن در گاوصندوقی بزرگ و بر هم زدن رمز آن، به بخش صندوق‌های امانات وارد شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.