سفر نفتالی بنت به ابوظبی (سومین سفر او به این کشور در ماههای اخیر ) برای دیدار با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، بدون اعلام قبلی انجام شده است.
در بیانیه منتشر شده به مناسبت این سفر آمده است رهبران دو کشور که دو سال پیش روابط خود را آغاز کردند، درباره «مسائل مختلف منطقهای» گفتوگو خواهند کرد.
در این مورد اما به جزییات بیشتری اشاره نشده است.
خبرگزاری رویترز از قول نخست وزیر اسرائیل نوشت: «ما پیوند ویژهای را که میان کشورهایمان برقرار شده است، به سطح بعدی خواهیم رساند.»
بنت پس از ورود به ابوظبی، مورد استقبال رسمی شیخ عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات قرار گرفت.
او با شیخ محمد بن زاید به صورت خصوصی در کاخ شخصی او دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
سفر نخست وزیر اسرائیل به امارات همزمان با استقبال این کشور از قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران انجام میشود.
بنت خواستار بازگردانده شدن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل شده است.
او در بیانیهای از انتقاد آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران به دلیل ناتوانی در توضیح آثار اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده، قدردانی کرده است.
به گفته نخست وزیر اسرائیل، این قطعنامه نشان دهنده «چهره واقعی» جمهوری اسلامی است.
او گفت که اعضای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی با یکدیگر همکاری کردند.
بنت تأکید کرد که اگر جمهوری اسلامی به اقدامات خود ادامه دهد، کشورهای بزرگ باید پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل بازگردانند.
بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل که در حمایت از برجام صادر شد، قطعنامههای قبلی این شورا علیه ایران لغو شد. در این قطعنامهها ایران «تهدید علیه صلح و امنیت جهانی» خوانده شده بود و برخی مقامات جمهوری اسلامی گفته بودند خطر حمله نظامی به ایران وجود داشته است.
بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل نیز اقدام شورای حکام آژانس بین المللی انرژی را گامی مهم خواند و در عین حال گفت که جامعه جهانی در کنار محکوم کردن اقدامات ایران باید گامهای عملی و اجرایی بردارد.
وزارت امور خارجه اسرائیل هم از قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی استقبال کرد و آن را نخستین اقدام ضروری برای وادار کردن ایران به اجرای تعهدات پادمانیاش خواند.
در این اطلاعیه تأکید شد که ایران تلاش برای دستیابی به توانایی نظامی اتمی را هرگز متوقف نکرده و «به صورتی خستگیناپذیر» شواهد را پنهان و بازرسیها را مختل میکند تا جامعه جهانی را فریب دهد.
وزارت امور خارجه اسرائیل تأکید کرد: «زمان آن رسیده که جهان از عملکرد حرفهای و اخلاقی آژانس حمایت کرده و از همه ابزارهای موجود برای مقابله با ایران استفاده کند.»
تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره «همکاری ناکافی» ایران با این سازمان، با استقبال بینالمللی همراه شد و کشورهای مختلف از جمهوری اسلامی خواستند برای توضیح و حل ابهامات باقیمانده فورا با آژانس همکاری کند.
در مقابل وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد جمهوری اسلامی «به دلیل رویکرد غیرسازنده آژانس گامهای عملی متقابلی را اتخاذ کرده که نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و غیرفعال سازی دوربینهای فرا پادمانی از جمله آنهاست.»
در همین حال خبرگزاری ایسنا به نقل از «یک منبع مطلع» اعلام کرد ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تولید و نصب سانتریفیوژهای نسل جدید از جمله آی.آر ۶، آی.آر ۴ و آی.آر ۲ام را سرعت میدهد.