آرش کردی، مدیرعامل شرکت توانیر، گفت مصوبه دولت اختیار تغییر ساعات اداری را به استانداران داده و ۱۰ استان کشور که گرمسیرند ساعات اداری را از روز دوشنبه تغییر میدهند.
مدیرعامل توانیر شامگاه یکشنبه در برنامهای تلویزیونی گفت برای ۱۰ استان دیگر نیز «مصوبات اولیه» تهیه شده و «احتمالا طی فردا و پس فردا» تعداد استانهای مشمول تغییر ساعات بخش اداری به ۲۰ استان میرسد.
بر اساس برنامه جدید، ساعات اداری از ۶:۳۰ آغاز و ۱۳:۳۰ (روزهای پنجشنبه ۱۲:۳۰) پایان مییابد تا «در دوره اوج مصرف که از ساعت ۱۳ یا ۱۴ آغاز میشود ادارات تعطیل شده باشند».
به گفته مدیرعامل توانیر، قبل از تعطیلات نیمه خرداد «بار ۵۳ تا ۵۴ هزار مگاوات را تجربه کردیم و پیشبینی ما این است که در هفته جاری میزان مصرف برق به بیش از ۵۸ هزار مگاوات برسد».
با وجودی که جمهوری اسلامی هدف از فعالیتهای هستهای خود را عمدتا تولید برق و سایر مصارف صلحآمیز دانسته، کمبود برق در ایران در سالهای اخیر بحرانیتر شده است.
از سوی دیگر شماری از مقامهای جمهوری اسلامی تایید کردهاند به رغم کمبود شدید برق، صادرات برق برای تامین ارز و همچنین استفاده از رایانههای تولید رمز ارز تشدید شده است.
از جمله فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، دو هفته پیش گفت: «باید به مردم بگوییم که ما نیاز به تامین ارز داریم و به همین دلیل روند صادراتی ادامه مییابد و به همین دلیل باید صبر داشته باشیم.»
چند ماه پیش نیز لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با تاکید بر استفاده از رمزارزها برای جلوگیری از خامفروشی نفت گفت: رمزارز به معنی فروش برق به همه دنیاست و با این کار هم اشتغالزایی میکنیم، هم تحریمها را بیاثر میکنیم.
در همین حال قیمت برق برای شهروندان ایران نیز افزایش یافته و مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، دیماه گذشته اعلام کرد که بیش از ۲۵ درصد مشترکان برق در کشور و ۳۰ درصد مشترکان شهر تهران پر مصرف به حساب میآیند و افزایش قبض برق آنها از بهمن ماه اجرا میشود.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در جریان سفر به لبنان پیشنهاد ساخت نیروگاه برق در این کشور را بار دیگر مطرح کرد و گفت ایران برای این کار آمادگی دارد.