پارلمان عراق طرح جرم‌انگاری عادی‌سازی و برقراری رابطه با اسرائیل را تصویب کرد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۵

پارلمان عراق طرح جرم‌انگاری عادی‌سازی و برقراری روابط این کشور با اسرائیل را تصویب کرد. این قانون که برای هر گونه رابطه با اسرائیل مجازات اعدام در نظر گرفته، در اقلیم خودمختار کردستان عراق نیز به اجرا گذاشته خواهد شد.

پارلمان عراق روز پنج‌شنبه پنجم خرداد در نشستی به ریاست محمد الحلبوسی، رییس‌ این پارلمان، این طرح را به رأی‌گیری گذاشت.

مقتدا صدر، روحانی پرنفوذ شیعه عراق که این طرح را پیشنهاد کرده بود، پس از رأی مثبت پارلمان به آن، با انتشار بیانیه‌ای، این تصمیم پارلمان را «دستاورد بزرگ» توصیف کرد.

نشست پارلمان با ذکر تغییر نام این طرح از «ممنوعیت عادی‌سازی و برقراری روابط با اسرائیل» به «جرم‌انگاری عادی‌سازی و برقراری روابط با اسرائیل» آغاز شد.

پارلمان عراق پس از تصویب این طرح، از پارلمان دیگر کشورهای عربی و اسلامی نیز خواست طرح مشابهی را به تصویب برسانند.

گروه‌های شبه‌نظامی شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی و همچنین ریاست پارلمان عراق از این طرح حمایت کرده‌اند.

مریوان نقشبندی، مدیر بخش روابط خارجی وزارت اوقاف اقلیم کردستان اما این طرح را علیه تمامی قوانین حقوق بشری، صلح و همزیستی دانسته بود.

این طرح مدتی پس از اعتراضات شدید گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به برگزاری کنفرانسی در اربیل برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح شد.

سال گذشته میلادی شورای عالی قضایی در عراق حکم بازداشت تعدادی از شخصیت‌های این کشور را به دلیل شرکت در کنفرانس عادی‌سازی روابط با اسرائیل صادر کرد.

بیش از ۳۰۰ نفر از جمله شماری از رهبران شیعه و سنی محلی عراق در مهر ماه ۱۴۰۰ با برگزاری کنفرانس در شهر اربیل اقلیم کردستان، خواستار این شده بودند که کشورشان با پیوستن به «پیمان ابراهیم» (توافق‌نامه‌های صلح با کشورهای عربی)، روابط خود را با اسرائیل عادی‌ کند.

خمی پرز، پسر شیمون پرز، رئیس جمهوری پیشین اسرائیل که ریاست بنیادی تأسیس شده به دست پدرش را بر عهده دارد، در یک ارتباط ویدیویی در این کنفرانس سخنرانی کرد.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، در واکنش به برگزاری این کنفرانس گفته بود این «تقاضا برای صلح» از سوی مردم عراق مطرح می‌شود نه دولت.

این کنفرانس اما اعتراض چند گروه شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت ایران را نیز در پی داشت و از جمله قیس الخزعلی، دبیرکل عصائب اهل حق، از دولت اقلیم کردستان خواست برای برخورد با برگزارکنندگان این رویداد «موضع و اقدامی مشخص» در پیش گیرد.

این طرح در حالی در پارلمان عراق تصویب شد که بحرین و امارات متحده عربی دو سال پیش روابط خود را با اسرائیل در چارچوب توافق ابراهیم عادی‌سازی کردند.

اسرائیل از دهه‌ها پیش با منطقه خودمختار کردستان عراق در شمال این کشور ارتباطاتی (به صورت غیررسمی) داشته اما هیچ وقت با دولت عراق رابطه نداشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
امروز
خبرها
چشم‌انداز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.