با وجود بازتاب‌های گسترده «سیسمونی گیت»؛ قالیباف با ۳۶ رأی کمتر بار دیگر رییس مجلس شد

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۴

با وجود بازتاب های گسترده «سیسمونی گیت» در ماه گذشته، محمدباقر قالیباف با ۳۶ رأی کمتر نسبت به سال پیش، برای سومین سال رییس مجلس شورای اسلامی شد. نایب رییسان مجلس نیز در سال سوم تغییر نکردند.

در انتخابات هيأت رییسه مجلس، محمدباقر قالیباف ۱۹۴ رأی موافق از مجموع ۲۸۱ رأی و مرتضی آقاتهرانی، عضو شاخص جبهه پایداری، ۵۳ رأی کسب کردند.

همچنین الیاس نادران ۲۳ رأی و فریدون عباسی سه رأی داشتند و ۱۰ رأی به عنوان باطله اعلام شد.

الیاس نادران پیش از نامزدی برای ریاست مجلس در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که «اگر مجلس در دو سال آینده بر همین روال بچرخد که در این دوسال چرخیده، فاتحه مجلس خوانده است.»

با اعلام نتایج انتخابا هیأت رییسه، نایب رییسان این دوره مجلس در سال سوم ثابت ماندند و علی نیکزاد و عبدالرضا مصری، در رقابت با مجتبی ذوالنور، هاجر چنارانی و ابراهیم عزیزی، هر دو ۱۶۸ رأی کسب کردند.

به دلیل یکسان بودن رأی این دو نفر، بین آنها قرعه‌کشی شد و نیکزاد به عنوان نایب رییس اول و مصری به عنوان نایب رییس دوم انتخاب شد.

در انتخابات روز چهارشنبه چهارم خرداد همچنین محسن پیرهادی، از چهره‌های نزدیک به قالیباف و مجتبی یوسفی و روح الله متفکر آزاد که در سال دوم در هیأت رییسه حضور داشتند، رأی نیاوردند.

انتخابات هیأت رییسه مجلس هر سال در خرداد ماه برگزار می‌شود و رییس و اعضای هیأت رییسه برای یک سال انتخاب می‌شوند.

در هفته‌های گذشته سفر خانواده قالیباف به ترکیه بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و این گمان می‌رفت که این ماجرا بر انتخاب او به عنوان رییس مجلس تأثیر بگذارد.

ایران اینترنشنال روز ۱۶ اردیبهشت فایل صوتی مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار و برادر رییس سازمان اطلاعات سپاه را منتشر کرد که افشای این سفر را به میثم نیلی، برادر داماد ابراهیم رئیسی نسبت داده بود.

مهدی طائب در این جمع خصوصی همچنین گفت که علی خامنه‌ای در پاسخ به نامه علیرضا زاکانی، «دست‌خط داد» که صلاح در ریاست قالیباف بر مجلس است و منظور خامنه‌ای از «مدیر جهادی» برای ریاست جمهوری هم شخص قالیباف بوده است.

با این حال او یک روز بعد، سخنانش در فایل صوتی از جمله درباره نقش میثم نیلی در افشای سیسمونی گیت را تکذیب کرد.

محمود رضوی، مشاور محمدباقر قالیباف اما افشای خبرهای این سفر را «پروژه‌ای امنیتی» و اقدام «یک نهاد امنیتی» با هدف حذف رقبای سیاسی خوانده بود.

در مقابل وحید اشتری که نخستین بار ماجرای سفر همسر، دختر و داماد قالیباف به استانبول را افشا کرد، در توییتر خود نوشت: «گاوگیجه بدی است. این بساط ریاکاری و تبعیض در زندگی‌تان را جمع کنید همه چیز حل می‌شود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
صفحه یک
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.