افشای دستور یک مدیر صداوسیما برای سانسور اخبار گرانی‌ها: حواستان جمع باشد مقوله امنیتی است

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۱۹

علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ صداوسیما در یک فایل صوتی که به دست ایران اینترنشنال رسیده، همکارانش را تهدید می‌کند مبادا اخبار گرانی‌ها و انتقادها علیه دولت را پوشش دهند. او هشدار می‌دهد: «کوچکترین خطا دیگر خطای بخشودنی نیست، چون نوع نگاه به این مقوله [گرانی‌ها] امنیتی است.»

حبیبی در ابتدای این فایل صوتی، می‌گوید پیشتر پیامی در این زمینه در گروه مدیران صداوسیما گذاشته بود، اما با توجه به تاکید علی بخشی‌زاده معاون صدای سازمان صداوسیما، او پیام خود را در گروه همکارانش در رادیو فرهنگ منتشر می‌کند و از همه همکاران می‌خواهد این پیام را به عنوان یک «پیام تلفنی فرد به فرد» تلقی کنند.

او با خطاب قرار دادن گویندگان برنامه «صبح به وقت فرهنگ» و بعد «تهیه‌کنندگان و عوامل دیگر» و حتی مسئولان «ارتباطات و تلفن‌ها» می‌گوید با توجه به شرایط فعلی ایران، «گرانی‌ها، نان و ماکارونی»، «انتقادها به وزرا» و «شرایط جامعه جهانی و اوکراین»، صداوسیما «باید امنیت روانی جامعه را بهبود ببخشد.»

این مدیر ارشد صداوسیما با تاکید بر این که به مشکلات «دامن نزنیم»، به «گویندگان و مجریان» دستور می‌دهد که آنان باید «دروازبانی بکنند» و به عنوان «صدای مردم» انتقادها را مطرح نکنند.

مدیر رادیو فرهنگ هشدار می‌دهد تاکنون در زمینه پوشش انتقادها در این رادیو «کوتاه آمده» ولی از این به بعد معاونت صدا «به هیچ وجه کوتاه نمی‌آید و من، خودم هم همینطور.» او از همکارانش می‌خواهد: «شدیدا مراقبت کنید و حواستان شش دانگ جمع باشد.»

حبیبی از تهیه‌کنندگان رادیو فرهنگ هم می‌خواهد مبادا در برنامه‌های رادیویی «دولت را نقد کنید، فعلا وقت آن نیست، تا یک زمانی که آب از آسیاب بیفتد.»

این مقام صداوسیما پیش‌بینی می‌کند که اگر اعتراضاتی در شرایط کنونی روی دهد، دیگر هدف آن، دولت نیست و ممکن است مردم به «عملکرد ضعیف نظام» اعتراض کنند.

حبیبی درباره انعکاس مطالب و تیترهای مطبوعات ایران در شبکه فرهنگ نیز هشدار می‌دهد: «دقت کنید تیترهای سیاه، تیترهای انتقادی، گرانی و این چیزها را نگذارید و در گفت‌وگوهایتان حواستان جمع باشد.»

عملکرد صداوسیما در جریان اعتراض‌های مردمی متعدد در دهه‌های اخیر همواره مورد انتقاد حتی برخی از مقام‌های جمهوری اسلامی بوده است.

پیشتر کنگره آمریکا مصوبه‌ای را علیه صداوسیما برای نقض حقوق بشر به تصویب رسانده و برخی از مدیران و حتی خبرنگاران این سازمان نیز تحت تحریم اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا قرار گرفتند.

همچنین نهادهای حقوق بشری نیز خواستار «اقدامات محدودکننده» کشورهای غربی علیه صداوسیما به دلیل «نقش و مسئولیت در ضبط و پخش اعترافات اجباری» شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.