توقف اطلاع‌رسانی درباره تعداد قربانیان مسمومیت با الکل در هرمزگان

همزمان با حضور تیم واکنش سریع وزارت بهداشت در بندرعباس، به تمام مراکز درمانی هرمزگان برای پذیرش مسموم شدگان مشروبات الکلی تقلبی آماده‌باش داده شد و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، نوشت: اطلاع‌رسانی درباره «تعداد» قربانیان مسمومیت الکل از شامگاه دوشنبه متوقف شده است.

وزارت بهداشت با اشاره به حضور تیم واکنش سریع معاونت درمان این وزارتخانه برای بررسی مسمومیت با متانول در هرمزگان افزود: تیم واکنش سریع از شامگاه سه‌شنبه به بررسی میدانی شرایط بیماران با مسمومیت متانول، الکل صنعتی و بسیار سمی، در بندرعباس و شهرهای همجوار و نحوه مدیریت درمان بیماران پرداختند.

بنابراین گزارش، پس از حضور تیم واکنش سریع وزارت بهداشت، جلسه مدیریت بحران هرمزگان نیز با حضور مدیران دانشگاهی و استانی و گروه‌های بالینی تشکیل شد و با توجه به افزایش تعداد مسموم شدگان بر آماده‌باش تمام مراکز درمانی و استفاده از ظرفیت بیمارستان‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی تاکید شد.

مراجعه افراد در اثر مسمومیت ناشی از مشروبات الکلی تقلبی به بیمارستان‌های بندرعباس و تعداد دیگری از شهرهای استان هرمزگان به گفته مقام‌های دانشگاه علوم پزشکی از روز شنبه، نهم اردیبهشت، آغاز شده است.

فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در همین ارتباط یکشنبه گذشته گفت در دو روز ۳۴ نفر به دلیل مسمومیت با الکل به بیمارستان‌های هرمزگان مراجعه کردند و دو جوان ۳۰ و ۲۶ ساله در بندرعباس فوت شدند، ۱۵ نفر در آی‌سی‌یو نگهداری می‌شوند و بقیه نیز برای درمان بستری شده‌اند.

نوروزیان یک روز نیز از افزایش قربانیان مسمومیت الکل خبر داد و گفت تعداد مسموم‌شدگان بستری در بیمارستان به ۴۸ نفر رسیده که ۵ نفر، شامل چهار مرد و یک زن، در بندرعباس جان باختند، حال ۱۱ نفر بد است و ۳ نفر دچار اختلال دید شده‌اند.

همان روز فرمانده انتظامی بندرعباس نیز اعلام کرد که پس از مسمومیت برخی شهروندان، ۸ نفر از توزیع کنندگان مشروبات الکلی دستگیر و در بازرسی از منازل آنها مقدار هزار و ۲۷۸ لیتر مشروبات الکلی کشف شد.

آخرین خبر رسمی درباره «تعداد» جان باختگان مسمومیت با الکل در هرمزگان دوشنبه شب اعلام شد و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت تعداد مسموم شدگان بستری در بیمارستان‌ها به ۸۳ نفر رسیده که ۸ نفر از آنها فوت شدند و ۱۷ نفر نیز با حال وخیم در آی‌سی‌یو بستری هستند که دستگاه ونتیلاتور به آنها وصل است.

در همین حال خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز چهارشنبه پانزدهم اردیبهشت نوشت: اطلاع‌رسانی درباره تعداد و آخرین وضعیت مسموم شدگان الکلی در هرمزگان از شامگاه دوشنبه متوقف شده است.

این خبرگزاری افزود که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هیچ‌ خبری درباره «تعداد» مراجعه کنندگان و جان باختگان ناشی از مسمومیت با الکل به طور رسمی اعلام نشده است.

ایرنا به نقل از منابع بیمارستانی اضافه کرد که روند افزایشی مراجعه افراد به مراکز درمانی به دلیل مسمومیت الکلی ادامه دارد و «تا ظهر سه‌شنبه حداقل ۲ نفر دیگر بر اثر مسمومیت ناشی از مشروب الکلی دست‌ساز فوت کردند» و تعداد جان باختگان مسمومیت با الکل در بندرعباس به دست‌کم ۱۰ نفر افزایش یافته است.

بنابر قوانین جمهوری اسلامی حمل و نگهداری و مصرف مشروبات الکلی جرم است با این حال تقی رستم وندی، معاون وزیر کشور، دی ماه گذشته اعلام کرد در حال حاضر ۹ تا ۱۰ درصد افراد بالای ۱۵ تا ۶۴ سال در ایران یعنی بیش از پنج میلیون نفر مشروبات الکلی می‌نوشند.

توزیع و فروش مشروبات الکلی تقلبی و مسموم در چند سال گذشته جان صدها نفر را در ایران گرفته است.

سخنگوی وزارت بهداشت در اردیبهشت سال ۹۹ اعلام کرد که فقط در سه ماه بیش از پنج هزار نفر در کشور که به دلیل مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شده بودند به مراکز درمانی مراجعه ۵۲۵ نفر از آنها جان باختند.