• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

راه‌اندازی گشت ارشاد موتوری در دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران

۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰۹:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

دو هفته پس از حضوری شدن آموزش در دانشگاه‌ها، رسانه‌ها و دانشجویان از وجود «گشت ارشاد موتوری» در دانشگاه‌های امیرکبیر و تهران خبر داده‌اند؛ سخت‌گیری حجاب در دانشگاه علم و صنعت نیز اعتراضاتی برانگیخته است.

وبسایت «انصاف نیوز» روز جمعه دوم اردیبهشت خبر داد که ماموران حراست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تهران در اقدامی بی‌سابقه‌ گشت موتوری در محوطه دانشگاه راه‌اندازی کرده است.

بنابر این گزارش، این گشت موتوری درباره حجاب و همچنین کنار هم نشستن دختران و پسران به دانشجویان تذکر می‌دهد و شماره دانشجویی آنان را یادداشت می‌کند.

این وبسایت همچنین از افزایش سخت‌گیری ماموران حراست هنگام ورود دختران به دانشگاه خبر داده و نوشته که آنان دختران ساکن خوابگاه را مجبور به بازگشت به خوابگاه و تعویض مانتوهای خود کرده‌اند.

همچنین به گفته یکی از دانشجویان، مامور حراست او را وادار کرده که زیپ پالتویش را باز کند تا لباس زیر پالتو را ببیند «به این بهانه که در دانشگاه پالتو را درمی‌آورم و آیا لباس زیر پالتو مناسب است یا خیر.»

این دانشجو گفته که ماموران ابتدا مانع ورود او به دانشگاه شده و سپس گفته‌اند چون لباس زیر پالتو کوتاه است حق ندارد در دانشگاه پالتویش را دربیاورد.

در این گزارش به موارد متعددی از تذکر حجاب به دانشجویان و ثبت کارت دانشجویی آنان اشاره شده است.

در همین حال گزارش‌هایی نیز درباره افزایش سخت‌گیری‌ها نسبت به حجاب در دانشگاه‌های دیگر پس از حضوری شدن کلاس‌ها در فروردین منتشر شده است.

انجمن اسلامی دانشجویان علم و صنعت روز چهارشنبه ۳۱ فروردین در بیانیه‌ای در اعتراض به این اقدامات نوشته بود: «دانشگاه پادگان نیست و خوابگاه نیز زندان نیست.»

در این بیانیه به اقدامات حراست و سرپرستان خوابگاه‌های دختران و مواردی همچون «تذکر حجاب، ضبط غیرقانونی کارت دانشجویی، ارعاب و تهدید به پرونده‌سازی و دخالت در پوشش در هنگام ترک خوابگاه» اعتراض شده بود.

چند روز پیش از آن نیز انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در نامه‌ای سرگشاده به رییس این دانشگاه درباره‌ «برخوردهای سلیقه‌ای با پوشش و حجاب دانشجویان» انتقاد کرده بودند.

در آن بیانیه تاکید شده بود که «برخوردهای انضباطی مکرری که خارج از شان دانشجویان است و کرامت انسانی آنان را لگدمال می‌کند صورت گرفته و باعث بروز نگرانی و خشم دانشجویان» شده است.

با این حال عرفان غلامعلی‌زاده، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، از افزایش سخت‌گیری درباره حجاب استقبال کرد و گفت: «متاسفانه در دوره ریاست سابق دانشگاه بعضی مواقع خیلی از این موارد رعایت نمی‌شد و به ویژه در مورد پوشش و حجاب هیچ تذکری داده نمی‌شد و حساسیتی وجود نداشت».

برخی از دانشجویان دانشگاه تهران نیز در توییتر از افزایش سخت‌گیری در این دانشگاه، از جمله اجباری شدن مقنعه و ضبط کارت دانشجویی دانشجویانی که مقنعه به سر نمی‌کنند، خبر داده‌اند.

برخی دانشجویان نیز از گشت موتوری حراست برای تذکر درباره حجاب یا سیگار کشیدن در ماه رمضان خبر داده‌اند.

فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها از فروردین‌ماه و پس از دو سال بار دیگر حضوری شده است.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اعتصاب عمومی در شهرهای کردنشین؛ امجد امینی: یک سوگواری ساده را بر ما روا نمی‌بینند
۱

اعتصاب عمومی در شهرهای کردنشین؛ امجد امینی: یک سوگواری ساده را بر ما روا نمی‌بینند

۲

تشکیل پرونده قضایی برای یک فیلمساز؛ سپاه پاسداران خواستار توقیف اموال رضا درمیشیان شد

۳

در پی واکنش گسترده مردم، مقام‌ها از بازداشت ماموران متعرض به نوجوان تبریزی خبر دادند

۴

«آمریکا مرتکب جنایت جنگی و جمهوری اسلامی مرتکب جنایت علیه بشریت شده است»

۵

نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

انتخاب سردبیر

  • سازمان حقوق بشر ایران اسامی ۴۲۰۰ تن از کشته‌شدگان دی‌ماه را منتشر کرد

    سازمان حقوق بشر ایران اسامی ۴۲۰۰ تن از کشته‌شدگان دی‌ماه را منتشر کرد

  • بازماندگان خیابان؛ بلوغ نسلی که از تابستان ژینا تا زمستان انقلاب ملی با خون قد کشید
    تحلیل

    بازماندگان خیابان؛ بلوغ نسلی که از تابستان ژینا تا زمستان انقلاب ملی با خون قد کشید

  • ردپای پیری زودرس در افزایش ابتلا به سرطان در میان جوانان

    ردپای پیری زودرس در افزایش ابتلا به سرطان در میان جوانان

  • نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

    نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

  • از ترس تا رهایی؛ زنان از اولین تجربه بیرون رفتن بدون حجاب اجباری گفتند
    روایت شما

    از ترس تا رهایی؛ زنان از اولین تجربه بیرون رفتن بدون حجاب اجباری گفتند