• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تغییر سفیر ایران در عراق؛ آل‌صادق جانشین مسجدی شد

۲۲ فروردین ۱۴۰۱، ۱۵:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد محمدکاظم آل صادق به عنوان سفیر جدید ایران در بغداد تعیین شده است.

خطیب‌زاده روز دوشنبه ۲۲ فروردین در نشست هفتگی خود با اعلام این که «احتمال دارد در یکی از روزهای پایانی این هفته وزیر خارجه عراق به تهران بیاید»، اضافه کرد سفیر جدید ایران نیز «به‌زودی عازم عراق می‌شود.»

رسانه‌های ایران درباره سوابق آل صادق جزییاتی را منتشر نکرده‌اند و فقط نوشته‌اند او «مسلط به زبان عربی و از یک خانواده حوزوی» است.

ایرنا در خبری که در اردیبهشت ۱۳۹۸ منتشر کرد، او را «مشاور سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد» معرفی کرده است.

اما بر اساس اطلاعات وبسایت رسمیو، آل صادق عضو هیات مدیره «انجمن پیشکسوتان سپاس» وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است.

همچنین خبرنگار حوزه سیاست خارجی ایسنا در توییتی درباره آل صادق نوشت: «او سال‌ها در سفارت ایران در عراق در بخش‌های مختلف از جمله مسوول بخش سیاسی سفارت مشغول به فعالیت بوده است.»

با تعیین سفیر جدید ایران در بغداد، دوران ماموریت ایرج مسجدی که از دی‌ماه ۱۳۹۵ سفیر جمهوری اسلامی در بغداد بود، به پایان رسید.

مسجدی که از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران است، در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارد.

در دوران سفارت او، آمریکا در حمله‌ای هوایی، قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس را در نزدیکی بغداد کشت.

همچنین در دوران سفارت مسجدی، ایران و عربستان سعودی با میانجیگری عراق مذاکراتی را انجام دادند که اکنون متوقف شده است.

تغییر سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، در حالی است که هنوز با وجود گذشت چندین ماه از انتخابات پارلمانی عراق، دولت جدید این کشور تشکیل نشده و گروه‌های شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی مانع تشکیل دولت جدید شده‌اند.

رویترز چندی پیش خبر داد اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در یک سفر محرمانه به اربیل برای جلوگیری از توافق حزب دموکرات کردستان با مقتدی صدر در زمینه تشکیل دولت جدید عراق تلاش کرد.

همچنین تغییر سفیر جمهوری اسلامی در بغداد، چند هفته پس از حمله موشکی سپاه پاسداران به اربیل صورت گرفته که از سوی عراق و کشورهای جهان محکوم شده است.

مسجدی، درباره این حمله گفته بود این حمله «بی‌احترامی به مردم و دولت عراق» نبود.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

در پی واکنش گسترده مردم، مقام‌ها از بازداشت ماموران متعرض به نوجوان تبریزی خبر دادند
۱

در پی واکنش گسترده مردم، مقام‌ها از بازداشت ماموران متعرض به نوجوان تبریزی خبر دادند

۲

سازمان ملل: آمریکا مرتکب جنایت جنگی و جمهوری اسلامی مرتکب جنایت علیه بشریت شده است

۳
روایت شما

زنان از زندگی بدون حجاب اجباری گفتند: هزینه کمتر، تابستان خنک‌تر و تغییر بیشتر عرف

۴

ترامپ: به مرحله تصمیم‌گیری درباره نابودی جمهوری اسلامی نزدیک شده‌ام

۵
تحلیل

آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

    جمهوری اسلامی حسین پدران را به اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام کرد

  • زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد
    تحلیل

    زن، زندگی، آزادی؛ خیزشی که معنای حق، ترس و زندگی را دگرگون کرد

  • آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست
    تحلیل

    آزار جنسی یک کودک در تبریز، مساله فقط چهار مامور نیست

  • در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

    در آستانه سال تحصیلی جدید، نظامی‌سازی مدارس در ایران تشدید شده است

  • چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟
    تحلیل

    چهار سال پس از مهسا، چه چشم‌اندازی پیش روی دانشگاه‌های ایران است؟