امیرعبداللهیان در دیدار با مورا در تهران: فقدان تصمیم سیاسی آمریکا مانع رسیدن به توافق است

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در دیدار با انریکه مورا، هماهنگ‌کننده اروپایی مذاکرات احیای برجام «فقدان تصمیم سیاسی آمریکا برای رفع تحریم‌ها» را مانع کنونی رسیدن به نتایج نهایی مذاکرات دانست.

امیرعبداللهیان روز یکشنبه هفتم فروردین در دیدار با مورا که به تهران سفر کرده، اضافه کرد: «برای ما برخوردار شدن از منافع کامل اقتصادی و رفع موثر تحریم‌ها اولویت اساسی است.»

بر اساس اعلام وزارت خارجه ایران، او همچنین گفت: «جمهوری اسلامی ایران با جدیت در مذاکرات وین حضور یافته و برای رسیدن به توافق، ابتکارات لازم را ارائه کرده و طرف‌های دیگر به ویژه دولت آمریکا باید جهت حل و فصل موضوعات باقی‌مانده رویکردی واقع‌بینانه اتخاذ کنند.»

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیش از دیدار با امیرعبداللهیان، با علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه ایران و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در مذاکرات هسته‌ای وین دیدار و گفت‌وگو کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه ایران، باقری کنی نیز با اشاره به «جدیت و عزم جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن توافق در وین»، تاکید کرد: «در صورتی که طرف آمریکایی از واقع‌گرایی برخوردار باشد می‌توان به توافق دست یافت.»

هنوز اتحادیه اروپا درباره گفت‌وگوهای صورت گرفته مورا در تهران توضیحی ارائه نکرده و بر اساس اعلام وزارت خارجه ایران، مورا در این دیدارها به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت مذاکرات وین و ارزیابی خود در ارتباط با مسیر پیش رو پرداخت.

پیشتر هماهنگ‌کننده مذاکرات وین خود در توییتی گفته بود: «ما باید این مذاکرات را به نتیجه برسانیم. مخاطرات زیاد است.»

تاخیر در به سرانجام رسیدن مذاکرات وین در حالی است که خروج سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی یکی از درخواست‌های جمهوری اسلامی از آمریکاست.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز یکشنبه در نشست دوحه گفت: «صرف نظر از اینکه چه اتفاقی در بحث سپاه می‌افتد... نگاه ما به سپاه این است که بسیاری از تحریم‌های دیگر درباره سپاه باقی خواهد ماند.»

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل نیز از ایالات متحده خواست تا به درخواست‌ها علیه هرگونه حذف سپاه پاسداران ایران از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا توجه کند.

بنت به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که به اسرائیل سفر کرده، گفت: «ما از نیت حذف سپاه از فهرست تروریستی نگرانیم. امیدوارم که ایالات متحده صدای نگران از منطقه، اسرائیل و دیگران را در مورد این موضوع بسیار مهم بشنود.»

اسرائیل و کشورهای عربی منطقه نگرانند که با احیای برجام و رهایی جمهوری اسلامی از تحریم‌ها، مداخلات تهران در منطقه از طریق نیروهای نیابتی و همچنین توسعه برنامه موشکی سپاه پاسداران افزایش یابد.