خطیبزاده در نشست خبری روز دوشنبه ۲۳ اسفند خود اعلام کرد «چندین بار به دولت مرکزی عراق تذکر داده شده که اجازه ندهند که مرزهای عراق مرزهای ناامنی شوند و درخواست ما از دولت عراق این است که یک بار برای همیشه به ناامنی در مرزهایش پایان دهد.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران اسرائیل را متهم کرد «بارها و بارها» از داخل خاک عراق برای تهران «ناامنی» ایجاد کرده و افزود «برخی تجمعات ضدانقلاب و گروهها و گروهکهای تروریستی در این کشور انجام میشود».
سپاه پاسداران پس از حمله موشکی به اربیل ادعا کرد یک مقر متعلق به اسرائیل هدف حمله بوده است با این حال مقامهای عراق این ادعای ایران را رد کردهاند.
مقامهای دولت عراق هم یکصدا حمله موشکی ایران را محکوم کرده و سفیر جمهوری اسلامی در بغداد هم به وزارت خارجه عراق احضار شده است.
سفر وزیر خارجه به مسکو
خطیبزاده در نشست خبری خود همچنین اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه روز سهشنبه ۲۴ اسفند به مسکو سفر خواهد کرد.
سفر امیرعبداللهیان به مسکو در شرایطی انجام میشود که خواسته روسیه از غرب در مذاکرات وین مبنی بر مصونیت از تحریمها برای هرگونه معامله با ایران، این مذاکرات را دچار وقفه کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری خود با اشاره به خواسته روسیه گفت: «آنچه در مورد درخواست روسیه مطرح شده، در کمیسیون مشترک برجام بحث خواهد شد»
ایالات متحده و قدرتهای اروپایی تاکید کردهاند حاضر به پذیرش خواسته روسیه برای مصونیت از تحریمها نیستند.
ایران، به جای آن که روسیه را عامل توقف مذاکرات وین معرفی بود انگشت اتهام را به سمت آمریکا نشانه گرفته است.
خطیبزاده در نشست خود با تاکید دوباره بر موضع رسمی ایران گفت: «آخرین قدمها، تصمیمات سختی است، همه موضوعات در سبد آمریکاست و مسئولیت فعلی و نقطه عدم توافق، ایالات متحده آمریکا است.»
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین گفت: «الان در نقطه اعلام توافق قرار نداریم چون برخی مسائل کلیدی باقیمانده که باید در واشینگتن تصمیم گرفته شود و بهمحض اتخاذ تصمیم، در نقطهای هستیم که به وین برگردیم و توافق نهایی را صورت دهیم.»
او ضمن حمایت از مواضع روسیه و چین گفت که این دو کشور در مذاکرات وین، نزدیکترین مواضع را به ایران داشتهاند.