وزیر خارجه آمریکا در تماسی با همتای روس خود خواستار حل دیپلماتیک تنش‌ها در اوکراین شد

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۸

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره بحران اوکراین، خواستار اتخاذ یک مسیر دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها شد. او گفت هرگونه بحث درباره امنیت اروپا باید شامل متحدان ناتو و شرکای اروپایی از جمله اوکراین باشد.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۸ دی‌ماه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد بلینکن در این تماس «بر اهمیت یک مسیر دیپلماتیک برای کاهش تنش‌های ناشی از حضور شدیدا نگران‌کننده نیروهای روسیه در اوکراین و اطراف آن تاکید کرد».

پرایس افزود: «وزیر خارجه آمریکا بر تعهد تزلزل‌ناپذیر آمریکا به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید و اضافه کرد هر بحثی درباره امنیت اروپا باید شامل متحدان ناتو و کشورهای اروپایی از جمله اوکراین باشد.»

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد وزیر خارجه این کشور در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود از او خواست گمانه‌زنی‌ها درباره حمله روسیه به اوکراین را تکرار نکند او همچنین درباره امکان تماس‌ بیشتر آمریکا و روسیه در آینده نزدیک گفت‌وگو کرد.

لاوروف همچنین روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری با همتای آلمانی خود گفت روسیه پیش از آغاز مجدد مذاکرات درباره بحران اوکراین، منتظر پاسخ‌های غرب درباره ادعای مسکو در مورد گسترش ناتو است.

اندکی پس از آن، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو از روسیه و متحدان ناتو برای گفت‌وگوهای بیشتر دعوت کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد بلینکن روز چهارشنبه در کی‌یف، با رییس جمهور و وزیر خارجه اوکراین دیدار و گفت‌وگو می‌کند و سپس روز پنج‌شنبه به برلین می‌رود تا با مقام‌های آلمانی، فرانسوی و بریتانیایی درباره بحران اوکراین گفت‌وگو کند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، «بلینکن درباره تعاملات دیپلماتیک اخیر با روسیه و تلاش‌های مشترک برای جلوگیری از تجاوز بیشتر روسیه به اوکراین، از جمله آمادگی متحدان و شرکا برای تحمیل عواقب گسترده و هزینه‌های اقتصادی شدید بر روسیه بحث خواهند کرد.»

این گفت‌وگوها در حالی است که هفته گذشته مذاکرات آمریکا و روسیه درباره اوکراین و امنیت اروپا بدون نتیجه پایان یافت.

آمریکا اعلام کرده که روسیه ده‌ها هزار نفر از نیروهای خود را به نزدیکی مرز اوکراین آورده و در تدارک برای حمله به اوکراین است.

روسیه که هشت سال پیش به اوکراین حمله کرد، هرگونه قصد خود برای حمله جدید را رد کرده است.

اما با این حال، واشینگتن به مسکو درباره پیامدهای یک حمله احتمالی به اوکراین هشدار داده و در این شرایط، مسکو نیز خواستار تضمین‌هایی درباره عدم گسترش ناتو شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
جهان‌نما
خلاصه خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.