سفیر ایران در لندن از سفر هیات بریتانیایی به تهران برای مذاکره درباره پرداخت بدهی خبر داد

به گزارش گاردین، سفیر جمهوری اسلامی در لندن گفته است یک هیات بریتانیایی برای بحث درباره راه‌های قانونی بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا هفته گذشته به تهران رفت.

جمهوری اسلامی پرداخت این بدهی را به آزادی نازنین زاغری، شهروند ایرانی‌بریتانیایی زندانی در ایران، گره زده است. لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه گفته بود کشورش این بدهی را به رسمیت می‌شناسد اما برای پرداخت آن مشکلاتی وجود دارد.

به نوشته روزنامه گاردین، محسن بهاروند، سفیر ایران در لندن، روز جمعه به خبرنگاران گفت که پرداخت این بدهی « موضوعی غیرقابل حل نیست» و دو کشور در حال بررسی هستند که انتقال این پول به ایران «از کدام کانال محتمل‌تر است.»

بنابر این گزارش، سفیر جمهوری اسلامی گفته است که دو کشور تابستان امسال به یک توافق رسیده بودند، اما «دو روز پس از امضای آن، دولت بریتانیا اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌تواند آن را اجرا کند.»

به گفته بهاروند، این توافق این امکان را می داد که «تلاش‌هایمان برای کمک به دوتابعیتی‌ها و چیزهایی از این قبیل را تسریع کنیم.»

او در عین حال بار دیگر تکرار کرد که موضوع آزادی زندانیان موضوعی مربوط به قوه قضاییه جمهوری اسلامی است.

سفیر جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی درباره پرداخت این پول در قالب کمک‌های بشردوستانه گفت: ایران پول خود را می خواهد و این «کمک نیست».

به نوشته گاردین، وزارت خارجه بریتانیا هنوز پاسخی به درخواست این روزنامه برای اظهار نظر در این باره نداده است.

این بدهی مربوط به قرارداد فروش ۱۵۰۰ تانک چیفتن به تهران در حکومت پهلوی است که بریتانیا پس از انقلاب ۵۷ آن را لغو کرد و پول دریافت شده را پس نداد.

پارلمان بریتانیا روز چهارشنبه خواستار تحریم غلامرضا ضیایی، رییس سابق زندان اوین، علی قناعت‌کار، معاون دادستان تهران و بازپرس سابق دادسرای اوین، و علی رضوانی، بازجو-خبرنگار، شد و کریس برایانت، نماینده پارلمان بریتانیا، در سخنرانی خود گفت که گروگان‌گیری به بخشی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی تبدیل شده است.

او مشخصا از نازنین زاغری‌رتکلیف و انوشه آشوری، دو شهروند ایرانی‌بریتانیایی زندانی در ایران، نام برد.