این دادگاه همچنین قرار است اظهارات ۴۵ شاهد علیه بیش از ۱۳۰ مقام جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای و ابراهیم رئیسی، را بررسی کند.
دادگاه بینالمللی مردمی آبان، پیش از صدور حکم نهایی خود در اوایل سال ۲۰۲۲، اظهارات ۱۲۰ شاهد دیگر را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد.
این دادگاه که از سوی سه سازمان «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و «با هم علیه اعدام» سازماندهی شده، جلسات خود را از ۱۹ تا ۲۳ آبان در لندن برگزار میکند.
شادی صدر، از مدیران سازمان «عدالت برای ایران» و از برگزارکنندگان دادگاه بینالمللی مردمی آبان درباره اهمیت این دادگاه به ایران اینترنشنال گفت جمهوری اسلامی روایت «کاملا دروغ و مبتنی بر نادیده گرفتن جنایات» از آبان ۹۸ ارائه داده و به خانوادههای دادخواه فشار وارد کرده است.
او افزود ما از این دادگاه و حقوقدانان بینالمللی میخواهیم که حقیقت وقایع آبان ۹۸ را از زبان شاهدان بشنوند.
در همین حال، روزنامه بریتانیایی دیلی میل گزارش داد که اظهارات فاطمه خوشرو، یک فعال محیطزیست بازداشت شده در اعتراضات آبان ۹۸، یکی از مواردی است که مورد بررسی دیوان آبان قرار خواهد گرفت.
طبق این گزارش، فاطمه خوشرو پس از دستگیری در خرم آباد در زندان به صورت کاملا برهنه همزمان به دست پنج مامور مرد مورد آزار جنسی قرار گرفت و از ترس اینکه آنها به او تجاوز نکنند، در اعترافات ساختگی برای تلویزیون ایران، خود را جاسوس آمریکا معرفی کرد.
ماموران همچنین از این فعال زندانی خواستند نامزد آمریکایی خود را از ترکیه به ایران بکشد، وگرنه پدر و مادرش مورد آزار واقع میشوند.
طبق این گزارش، فاطمه خوشرو پس از اعترافات اجباری همچنان زندانی بود و در اعتراض ناچار به اعتصاب غذا شد، اما تنها زمانی آزاد شد که قبول کرد برای نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی جاسوسی کند.
با این حال فاطمه خوشرو پس از بازگشت به ترکیه حاضر به همکاری با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی نشد. او در عین حال همراه با همسرش با سفارت آمریکا تماس گرفت و ماجرا را به اطلاع آنها رساند.
طبق این گزارش، در حال حاضر والدین فاطمه خوشرو از سوی سپاه پاسداران مورد تهدید قرار میگیرند.
طبق گزارش دیلی میل، یکی دیگر از اظهارات شاهدان درباره پزشکی به نام ارشاد رحمانیان است که پس از اعتراضات آبان ناپدید شد و سه هفته بعد جسدش با آثار شکنجه در یک رودخانه پیدا شد.
این گزارش خاطرنشان کرد سپاه پاسداران با وجودی که در ابتدا پذیرفته بود که ارشاد رحمانیان را دستگیر کرده، بعدا هرگونه مسئولیت در مرگ او را انکار کرد و خانواده او را تحت فشار گذاشت که اعلام کنند که ارشاد خودکشی کرده است.
اعتراضات ۱۳۹۸ ایران در اعتراض به افزایش ناگهانی و شدید قیمت سوخت در این کشور آغاز شد و خیلی زود ماهیت ضدحکومتی به خود گرفت.
وزیر کشور وقت ایران کشتهشدن دستکم ۲۲۵ نفر در این اعتراضات را تایید کرد اما خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خود نوشت در این اعتراضات ۱۵۰۰ نفر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند.