کودتا در سودان: رییس شورای حاکمیت سودان از انحلال دولت خبر داد

دوشنبه ۱۴۰۰/۰۸/۰۳

ژنرال عبدالفتاح البرهان، رییس شورای حاکمیت سودان، از انحلال این نهاد که برای دوران گذار ایجاد شده بود و همچنین دولت این کشور خبر داد و وضعیت فوق‌العاده در سراسر کشور اعلام کرد.

شورای حاکمیت سودان که نیمی از آن را ارتشی‌ها و نیم دیگر آن را غیرنظامیان تشکیل می‌دادند به همراه یک دولت غیرنظامی، اداره کشور را در چارچوب یک روند گذار سیاسی و در پی یک توافق میان ارتش و غیرنظامیان پس از سرنگونی عمرالبشیر در سال ۲۰۱۹ بر عهده داشتند.

تصمیم ژنرال برهان در پی بازداشت اعضای غیرنظامی شورای حاکمیت و همچنین عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان، اتخاذ شده است.

وزارت اطلاعات سودان که هنوز به نظر می‌رسد تحت کنترل دولت انتقالی است روز دوشنبه سوم آبان اعلام کرد گروهی از نیروهای نظامی حمدوک را در بازداشت خانگی قرار دادند و به او فشار آوردند تا بیانیه‌ای در حمایت از «کودتا» صادر کند و حمدوک پس از خودداری از پذیرش «کودتا» در خارطوم به مکانی نامعلوم منتقل شد.

بر اساس اعلام وزارت اطلاعات سودان در فیس‌بوک، نخست وزیر در بیانیه‌ای از سودانی‌ها خواست تا به خیابان‌ها بیایند و از «انقلاب» به طور مسالمت‌آمیز حمایت کنند.

علاوه بر بازداشت این رهبران سیاسی، برخی از رسانه‌های محلی از دستگیری چندین فرماندار محلی و رهبران سیاسی که از دولت حمایت می‌کردند، خبر دادند.

همچنین شبکه تلویزیونی العربیه از بسته شدن فرودگاه خارطوم و تعلیق پروازهای بین‌المللی این فرودگاه گزارش داد.

پیشتر، گزارش‌ها حاکی از قطع اینترنت و اختلال در شبکه‌های ارتباطی در سودان بود.

حزب «امت» و حزب کنگره ملی «کودتا» را محکوم کرده‌اند و انجمن متخصصان سودانی که از جنبش دموکراسی‌خواه این کشور حمایت می‌کند، خواستار اعتصاب عمومی و نافرمانی مدنی شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از خبرنگارانش در خارطوم روز دوشنبه گزارش داد که معترضان سودانی با به اهتزاز درآوردن پرچم‌های سودان در نقاط مختلف پایتخت لاستیک‌ آتش زدند.

آمریکا، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و اتحادیه آفریقا نسبت به تحولات اخیر سودان ابراز نگرانی کرده‌ و خواستار ازسرگیری روند گذار سیاسی در این کشور و آزادی دستگیرشدگان شده‌اند.

جفری فلتمن، نماینده آمریکا در امور شاخ آفریقا، در توییتی نوشت اعلام به دست گرفتن قدرت از سوی نظامیان در سودان «برخلاف قانون اساسی و خواسته‌های دموکراتیک مردم سودان است.»

همچنین جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد: «ما با نگرانی عمیق تحولات جاری در سودان را زیر نظر داریم.»

سودان پس از سقوط رییس جمهوری پیشین این کشور، عمر البشیر، دچار نزاع قدرت میان غیرنظامیان و نظامیان شده است.

در روزهای اخیر نیز تنش‌ها میان نظامیان و غیرنظامیان این شورا افزایش یافت و نیروهای هوادار نظامیان مقابل کاخ ریاست جمهوری، مقر شورای حاکمیت تحصن کردند و هواداران رهبران غیرنظامی نیز برای «نجات انقلاب» این کشور به خیابان‌ها آمدند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
۲۴
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.