آنتونی بلینکن، وزیر خارجه در صفحه توییتر خود تاکید کرد که باقر نمازی ۸۴ ساله اکنون نیازمند انجام فوری درمان و انجام عمل جراحی است و جمهوری اسلامی باید به او اجازه دهد برای انجام جراحی و حضور در کنار خانوادهاش از ایران خارج شود.
رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، نیز در صفحه توییتر خود نوشت که باقر نمازی در سال ۲۰۱۶ برای کمک به آزادی فرزندش سیامک نمازی که به اشتباه بازداشت شده بود، به ایران رفت ولی از آن زمان خروج وی از ایران ممنوع شده است.
نماینده آمریکا در امور ایران تاکید کرد که باقر نمازی نیاز فوری به مراقبتهای پزشکی دارد و ما از ایران میخواهیم به او اجازه سفر، و انجام جراحی و بهبودی در کنار خانوادهاش را بدهد.
پیشتر نیز در روز دوشنبه وکلای باقر نمازی، شهروند ۸۴ ساله ایرانیآمریکایی که پس از آزادی از زندان همچنان از ایران ممنوعالخروج است، از جمهوری اسلامی خواستند تا اجازه دهد او از کشور خارج شود.
جارد گنسر، وکیل خانواده نمازی در نامهای به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر نوشت باقر نمازی نیاز به عمل جراحی فوری به دلیل گرفتگی ۹۵ تا ۹۷ درصد یکی از شریانهای کاروتید درونیاش دارد که خون را به مغز میرساند و این عمل جراحی باید در عرض هفت تا ده روز دیگر و در بیمارستانی خارج از ایران انجام شود، زیرا بهبود او به محیطی بدون استرس نیاز دارد و همچنین بیمارستانهای ایران در شرایط کنونی درگیر مبتلایان به کرونا هستند.
باقر نمازی از مقامهای سابق یونیسف که سال ۹۵ برای پیگیری وضعیت فرزندش سیامک نمازی، به ایران رفته بود، بازداشت شد. پیشتر سیامک نمازی در مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان سفری به ایران بازداشت شده بود و همچنان در ایران محبوس است.
این دو به اتهام جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا به ده سال زندان محکوم شدند، اما هر دو و همچنین دولت آمریکا اتهام وارده از سوی جمهوری اسلامی را رد کردند.
باقر نمازی حدود سه سال پیش از زندان آزاد شد ولی قوه قضاییه جمهوری اسلامی او را ممنوعالخروج کرده و اجازه خروج از ایران را به باقر نمازی نمیدهد.