• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

واکنش خامنه‌ای به تنش با جمهوری آذربایجان؛ ارتش‌های بیگانه نباید دخالت کنند

۱۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار حل شدن «حوادث» کشورهای همسایه شمال غرب ایران بدون حضور ارتش‌های «بیگانه» شد و بدون اشاره مستقیم به رزمایش اخیر در مرز با جمهوری آذربایجان گفت که نیروهای مسلح ایران «با عقلانیت عمل می‌کنند.

او در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیرو‌های مسلح، تامین امنیت با تکیه بر کشورهای دیگر را «یک توهم» خواند و افزود: «کسانی که به این توهم دچارند سیلی آن را به‌زودی خواهند خورد.»

خامنه ای گفت که ارتش‌های منطقه «نباید اجازه دهند ارتش‌های بیگانه برای حفظ منافع خود، دخالت یا حضور نظامی داشته باشند.»

او اضافه کرد: «حوادثی که در شمال‌غرب ایران، در برخی کشورهای همسایه در جریان است باید با همین منطق پرهیز از دادن مجوز حضور بیگانگان حل شود.»

رهبر جمهوری اسلامی در عین حال گفت که نیروهای مسلح ایران « با اقتدار همراه با عقلانیت عمل می‌کنند و این عقلانیت باید الگویی برای دیگر کشورها و عامل حل مسائل موجود باشد.»

خامنه‌ای بدون اشاره به جزییات افزود: «همه بدانند که اگر کسی برای برادران خود چاه بکَند اول خودش در چاه می‌افتد.»

این سخنان همزمان با ادامه تنش‌ها بین ایران و جمهوری آذربایجان پس از بازداشت دو راننده ایرانی و همچنین اعتراض مقامات جمهوری اسلامی به همکاری نظامی این کشور و اسرائیل بیان شده است.

مقامات جمهوری اسلامی در روزهای اخیر و در موضعی متفاوت با گذشته اعلام کرده‌اند که به جمهوری آذربایجان اجازه تصرف سرزمین‌های مورد مناقشه با ارمنستان را نمی‌دهند.

از جمله کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، روز ۹ مهر و همزمان با رزمایش این نیرو در نزدیکی مرز جمهوری آذربایجان گفته بود که ایران اجازه تصرف مرزهای کشورهای «ضعیف» و تغییر مرز کشورهای منطقه را نمی‌دهد.

در همین حال نمایندگان مجلس ایران روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که «هرگونه تغییرات ژئوپلتیک منطقه و تغییر در مرزهای کشورهای همسایه، خط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و ما در مقابل هر اقدام بیگانگان کوتاه نخواهیم آمد.»

برخی مقام‌های جمهوری اسلامی سال گذشته و هم‌زمان با جنگ دو کشور از جمهوری آذربایجان حمایت کردند و رهبر جمهوری اسلامی ۱۳ آبان ۹۹ گفته بود: «همه‌ سرزمین‌های آذربایجان که به‌وسیله‌ ارمنستان تصرف شده، باید آزاد شود.»

جمهوری اسلامی پیش از این نیز بارها به این روابط نزدیک جمهوری آذربایجان و اسرائیل اعتراض کرده، اما تنش‌های اخیر میان تهران و باکو پس از بازداشت دو راننده کامیون ایرانی به اتهام ورود غیرقانونی به منطقه خان‌کندی قره‌باغ افزایش یافت.

آذربایجان همچنین اخیرا در مسیر جاده گوروش- قافان از کامیون‌های ایرانی به ارمنستان گمرکی دریافت می‌کند.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آمریکا می‌گوید دو دیپلمات ایرانی را پس از نادیده گرفتن دستور خروج اخراج کرده است
۱

آمریکا می‌گوید دو دیپلمات ایرانی را پس از نادیده گرفتن دستور خروج اخراج کرده است

۲

سردبیر خبر اورشلیم‌پست: مردم ایران بدانند تنها نیستند

۳

پزشکیان استعفای پاک‌نژاد را پذیرفت، حمید بورد سرپرست وزارت نفت شد

۴

سابقه تحصیل کمک‌خلبان پرواز فلای‌دبی در استرالیا زیر ذره‌بین نهادهای امنیتی

۵

زندان گوهردشت با وجود هشدارها درباره محو شواهد کشتار زندانیان تخریب می‌شود

انتخاب سردبیر

  • عوامل جمهوری اسلامی مانع دفن علیرضا رئیسی و علیرضا سپاهی در محل زندگی‌شان شدند

    عوامل جمهوری اسلامی مانع دفن علیرضا رئیسی و علیرضا سپاهی در محل زندگی‌شان شدند

  • نوبل پزشکی برای ابداع روش کنترل سلول‌های عصبی با نور، به ۳ دانشمند  رسید

    نوبل پزشکی برای ابداع روش کنترل سلول‌های عصبی با نور، به ۳ دانشمند رسید

  • جمهوری اسلامی علیرضا سپاهی و علیرضا رئیسی، از معترضان خیزش دی، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی علیرضا سپاهی و علیرضا رئیسی، از معترضان خیزش دی، را اعدام کرد

  • شهروندان: ادارات و کلانتری‌ها برای خدمات عادی هم رشوه و زیرمیزی می‌گیرند
    روایت شما

    شهروندان: ادارات و کلانتری‌ها برای خدمات عادی هم رشوه و زیرمیزی می‌گیرند

  • تهدیدهای تازه علیه استارلینک، بازتاب هراس حکومت از اینترنت ماهواره‌ای

    تهدیدهای تازه علیه استارلینک، بازتاب هراس حکومت از اینترنت ماهواره‌ای