با وجود هشدارها درباره تکرار خاموشی، فعالیت دستگاههای مجوزدار ارز دیجیتال از سر گرفته شد

با وجود هشدار پیشین توانیر درباره تاثیر استخراج ارز دیجیتال بر خاموشیها، سخنگوی صنعت برق گفت فعالیت «دستگاههای مجاز» از سر گرفته شده است.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، روز پنجشنبه هشتم مهر گفت فعالیت دارندگان دستگاههای رمزارز که «دارای مجوز هستند» از ابتدای مهرماه آغاز شده است.
اواخر بهار امسال خاموشیهای گستردهای در ایران روی داد و مقامهای وزارت نیرو یکی از دلایل اصلی این خاموشیها را استخراج ارزهای دیجیتال ذکر کردند.
سرانجام حسن روحانی، رییس جمهوری پیشین، پنجم خرداد در جلسه هیات دولت گفت استخراج ارز دیجیتال حتی برای مراکز مجاز تا پایان شهریور تعطیل میشود.
اکنون سخنگوی صنعت برق گفته است «برق مورد نیاز این فعالان مجاز تامین شده» و تاکنون ۳۰۰ مگاوات برای فعالیت این دستگاهها انشعاب خریداری شده است.
فعالیت دوباره این دستگاهها در حالی آغاز شده که مقامات وزارت نفت و نیرو با اشاره به کمبود سوخت نیروگاهها، از احتمال قطع برق در زمستان خبر دادهاند.
شرکت توانیر روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که تاثیرات مراکز استخراج ارز دیجیتال فراتر از موضوع خاموشی است و این مراکز میتواند باعث به هم خوردن گسترده توازن تولید و مصرف برق شود.
با این حال شماری از مقامها و همچنین سخنگوی صنعت برق بر جمعآوری «مراکز غیرمجاز» استخراج رمز ارزها تاکید کردهاند.
رجبی مشهدی همچنین هشدار داد که حفر چاله برای پنهان کردن دستگاههای استخراج غیرمجاز در خانههای روستایی یا مکانهای دیگری مشمول جریمه سنگین میشود.
از سوی دیگر به دنبال کشف دستگاههای استخراج ارز دیجیتال در زیرزمین ساختمان بورس تهران، مدیرعامل این شرکت از مقام خود کنارهگیری کرد.
خبرگزاری ایرنا از برکناری علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران، خبر داده اما صحرایی گفت استعفا کرده تا درباره این دستگاهها «فرصت برای تحقیقات بیشتر» ایجاد شود.
جعفر قادری، نماینده شیراز در مجلس، نیز استخراج ارز دیجیتال در بورس تهران «حتی با مجوز تحقیقاتی» را غیرقانونی خواند و گفت: «مردم برق ندارند اما دستگاههای دولتی ماینینگ می کنند.»
اردیبهشت امسال نیز گزارشهایی درباره کشف دستگاههای استخراج رمزارز در یکی از مجموعههای شهرداری تهران منتشر شد.