• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نتانیاهو جمهوری اسلامی را به سرنگونی تهدید کرد؛ کاتز از تصرف مناطق بیشتری در لبنان گفت

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۱۳:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، از برنامه این کشور برای سرنگونی جمهوری اسلامی در دو سال آینده سخن گفت و درباره حمله احتمالی ایران به اسرائیل هشدار داد. هم‌زمان، وزیر دفاع اسرائیل هشدار داد در صورت مشارکت حزب‌الله در چنین حمله‌ای، مناطق بیشتری از جنوب لبنان تصرف خواهد شد.

نتانیاهو چهارشنبه ۲۲ مهر در گفت‌وگو با رادیو ارتش اسرائیل، در پاسخ به پرسشی درباره جبهه‌های درگیری باقی‌مانده، گفت هنوز اقداماتی وجود دارد که باید تکمیل شوند.

او افزود: «در دو سال آینده، حماس و حزب‌الله را به‌طور کامل از بین خواهیم برد و حکومت ایران را سرنگون خواهیم کرد.»

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین هشدار داد جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن ممکن است در روزهای آینده و در آستانه انتخابات پنجم آبان اسرائیل، حملاتی علیه این کشور انجام دهند.

نتانیاهو گفت: «دشمنان ما می‌خواهند همین روزها به ما حمله کنند. نیروهای نیابتی ایران قصد دارند راکت شلیک کنند و حملات تروریستی انجام دهند.»

نتانیاهو هفتم مهر نیز هشدار داده بود نشانه‌هایی از تلاش دشمنان اسرائیل برای انجام حمله در آستانه انتخابات این کشور وجود دارد.

او در جریان بازدید از پایگاه هوایی تل نوف خطاب به آنها گفته بود: «با ما درنیفتید؛ نه اکنون و نه هیچ‌وقت دیگر.»

نخست‌وزیر اسرائیل در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اقدام نظامی جمهوری اسلامی پیش از انتخابات اسرائیل و انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا هشدار داد: «اگر ایران مرتکب چنین اشتباهی شود و به ما حمله کند، با پاسخی روبه‌رو خواهد شد که حتی تصورش را هم نمی‌تواند بکند.»

نتانیاهو با تاکید بر اینکه اسرائیل برای سناریوهای مختلف آماده است، افزود: «امیدوارم مجبور نشویم به آنها متوسل شویم، اما یک چیز قطعی است: نه اسرائیل و نه من اجازه نخواهیم داد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. تا زمانی که نخست‌وزیر هستم، ایران سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»

او همچنین گفت جمهوری اسلامی یک سال پیش در آستانه دستیابی به بمب هسته‌ای و نابودی اسرائیل قرار داشت.

نتانیاهو دوم مهر، نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی را «رژیمی قاتل و شرور» خواند و گفت مردم ایران «روزی آزاد خواهند شد».

کاتز: مناطق بیشتری از جنوب لبنان را تصرف خواهیم کرد

هم‌زمان، یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، چهارشنبه ۲۲ مهر در جریان بازدید از منطقه حائل ارتش این کشور در جنوب لبنان، درباره پیامدهای پیوستن حزب‌الله به حمله احتمالی جمهوری اسلامی علیه اسرائیل هشدار داد.

کاتز گفت: «اگر حزب‌الله در حمله به اسرائیل به ایران بپیوندد، ضربه‌ای کوبنده دریافت خواهد کرد و مناطق بیشتری از جنوب لبنان، به‌ویژه در محدوده نبطیه و رود لیتانی، را از دست خواهد داد؛ مناطقی که به بخشی از منطقه امنیتی دائمی اسرائیل تبدیل خواهند شد.»

او تاکید کرد ارتش اسرائیل برای اجرای عملیات زمینی آماده است.

کاتز همچنین گفت اسرائیل از مناطق امنیتی تحت کنترل خود در لبنان و سوریه عقب‌نشینی نخواهد کرد.

وزیر دفاع اسرائیل افزود جمعیت شیعه ساکن مناطق جنوب لبنان تا محدوده رودهای اوالی و زهرانی به سمت شمال تخلیه خواهند شد تا ارتش اسرائیل بتواند زیرساخت‌های حزب‌الله را هدف قرار دهد و تهدید پهپادی علیه مناطق شمالی اسرائیل را از میان ببرد.

کاتز گفت منطقه ضاحیه در حومه جنوبی بیروت نیز تخلیه خواهد شد و زیرساخت‌های حزب‌الله در این منطقه هدف حمله قرار خواهند گرفت؛ اقدامی که به‌گفته او، به آوارگی بیش از یک میلیون شیعه در لبنان منجر خواهد شد.

او همچنین گفت حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزب‌الله، پیش از کشته شدن، جامعه شیعیان لبنان را نابود کرد و هشدار داد نعیم قاسم، دبیرکل کنونی این گروه، نیز ممکن است پیش از کشته شدن، این جامعه را به‌طور کامل نابود کند.

وزیر دفاع اسرائیل در این بازدید با رافی میلو، فرمانده منطقه شمالی ارتش اسرائیل، یووال گاز، فرمانده لشکر ۹۱ و شماری دیگر از فرماندهان نظامی دیدار کرد و در جریان عملیات ارتش اسرائیل علیه مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان قرار گرفت.

کاتز ۲۱ مهر نیز گفته بود اسرائیل نشانه‌هایی از تلاش جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن برای انجام حملات تروریستی با هدف تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات این کشور شناسایی کرده است.

او پیش‌تر در ۱۳ شهریور نیز گفته بود اسرائیل تا زمان خلع سلاح کامل حزب‌الله در سراسر لبنان و رفع تهدیدها علیه ساکنان شمال اسرائیل، از منطقه امنیتی در جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهد کرد.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اعتراض مردم میمه به نام‌گذاری شهرستان «میمه و وزوان» با تیراندازی ماموران روبه‌رو شد
۱

اعتراض مردم میمه به نام‌گذاری شهرستان «میمه و وزوان» با تیراندازی ماموران روبه‌رو شد

۲

گزارش‌ها از کشته شدن شماری از نیروهای فاطمیون در درگیری‌های تفتان حکایت دارند

۳

وال‌استریت ژورنال: تهران سایت‌های هسته‌ای را تقویت می‌کند و برای جنگ آماده می‌شود

۴

قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام علی‌سینا مصطفوی در کرمان خبر داد

۵
اختصاصی

افشای فرمانده جدید یگان ترور نیروی قدس سپاه پاسداران؛ تغییر نام یگان ۸۴۰ به واحد ۶۰۰

انتخاب سردبیر

  • چند برابر شدن هزینه برق، برخی شهروندان را به خودداری از پرداخت قبض واداشت
    روایت شما

    چند برابر شدن هزینه برق، برخی شهروندان را به خودداری از پرداخت قبض واداشت

  • گروه پالت کنسرت‌هایش را به‌دلیل ممانعت از حضور نوازنده زن لغو کرد

    گروه پالت کنسرت‌هایش را به‌دلیل ممانعت از حضور نوازنده زن لغو کرد

  • قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام علی‌سینا مصطفوی در کرمان خبر داد

    قوه قضاییه جمهوری اسلامی از اعدام علی‌سینا مصطفوی در کرمان خبر داد

  • چرا بریتانیا همچنان به سیاست مماشات در برابر جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد؟
    تحلیل

    چرا بریتانیا همچنان به سیاست مماشات در برابر جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد؟

  • افشای فرمانده جدید یگان ترور نیروی قدس سپاه پاسداران؛ تغییر نام یگان ۸۴۰ به واحد ۶۰۰
    اختصاصی

    افشای فرمانده جدید یگان ترور نیروی قدس سپاه پاسداران؛ تغییر نام یگان ۸۴۰ به واحد ۶۰۰

  • گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

    گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

•
•
•

مطالب بیشتر

نخست‌وزیر ایتالیا توافق گازوئیلی آمریکا و روسیه را «بسیار پرخطر» خواند

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۱۲:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، توافق آمریکا و روسیه را برای عرضه گازوئیل «انتخابی بسیار پرخطر» خواند و گفت این تصمیم با تامین درآمد تازه برای مسکو و تضعیف تحریم‌ها، تلاش‌ها را برای پایان جنگ اوکراین دشوار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ملونی چهارشنبه ۲۲ مهر، پیش از نشست این هفته اتحادیه اروپا، در پارلمان ایتالیا گفت این توافق با تلاش‌ها برای واداشتن ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، به مذاکره با اوکراین مغایرت دارد.

او گفت: «نتیجه این تصمیم نامشخص است، اما خطرهای آن روشن.»

نخست‌وزیر ایتالیا افزود این تصمیم در حالی به مسکو مشروعیت می‌بخشد که حملات روسیه به شهرهای اوکراین ادامه دارد.

به گفته ملونی، با این توافق، درآمد تازه‌ای برای تامین مالی جنگ فراهم می‌شود و به‌طور ضمنی از اثربخشی تحریم‌ها کاسته می‌شود.

  • ترامپ از توافق با روسیه برای عرضه گازوئیل خبر داد؛ تحلیلگران اثر آن را محدود می‌دانند

    ترامپ از توافق با روسیه برای عرضه گازوئیل خبر داد؛ تحلیلگران اثر آن را محدود می‌دانند

ترامپ وعده داده است قیمت سوخت را کاهش دهد

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، ۱۷ مهر پس از گفت‌وگو با پوتین اعلام کرد روسیه در مرحله نخست بیش از ۳۰۰ هزار تن گازوئیل به بازارهای آمریکا و جهان عرضه خواهد کرد.

او از عرضه ۵۰۰ هزار تن دیگر در ماه نوامبر و یک میلیون تن پس از آن خبر داد.

به گزارش رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا همان روز مجوزی عمومی برای واردات گازوئیل روسیه تا ۱۸ فروردین سال آینده صادر کرد.

این تصمیم در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای سوم نوامبر، برابر با ۱۲ آبان، اتخاذ شد؛ انتخاباتی که کنترل کنگره را تعیین می‌کند.

ترامپ گفته است افزایش عرضه، قیمت انرژی را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی پایین می‌آورد. موضوعی که به یکی از چالش‌های سیاسی حزب جمهوری‌خواه تبدیل شده است.

پیش از این رویترز در گزارشی نوشت قیمت گازوئیل در آمریکا از آغاز جنگ آمریکا و اسرائیل با حکومت ایران حدود ۷۰ درصد افزایش یافته.

این سوخت در حمل‌ونقل کالا، کشاورزی و گرمایش مصرف می‌شود و گرانی آن می‌تواند هزینه‌های گسترده‌تری بر اقتصاد تحمیل کند.

واشینگتن توافق را مشوق مذاکره می‌داند

در مقابل هشدار ملونی، دولت آمریکا این توافق را بخشی از تلاش برای بازگرداندن مسکو به مذاکرات معرفی کرده است.

رویترز ۲۰ مهر به نقل از سه فرد آگاه از دیدار نمایندگان آمریکا و اوکراین در میامی گزارش داد و نوشت که استیو ویتکاف و جرد کوشنر، مذاکره‌کنندگان آمریکایی، به طرف اوکراینی گفته‌اند توافق گازوئیل می‌تواند به ازسرگیری مذاکرات کمک کند.

به گفته یکی از این منابع، استدلال واشینگتن این بوده که توافق، آمادگی ترامپ را برای همکاری با روسیه نشان می‌دهد و ممکن است موضع مسکو را نرم‌تر کند.

همان گزارش حاکی است مقام‌های اوکراینی به این رویکرد بدبین بوده‌اند و آن را تلاشی برای جلب رضایت روسیه از طریق توافق‌های تجاری دانسته‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، نیز این توافق را محکوم کرد و آن را «سرمایه‌گذاری در جنگی که باید پایان یابد» خواند.

  • طعنه زلنسکی پس از کشته شدن ۱۲ نفر در اوکراین: روسیه با بمب از لغو تحریم گازوئیل تشکر کرد

    طعنه زلنسکی پس از کشته شدن ۱۲ نفر در اوکراین: روسیه با بمب از لغو تحریم گازوئیل تشکر کرد

انتقادها در آمریکا نیز ادامه دارد

مخالفت با توافق گازوئیل به اوکراین و اروپا محدود نمانده است.

رویترز ۲۱ مهر گزارش داد قانون‌گذاران هر دو حزب آمریکا گفته‌اند این توافق ظاهرا با محدودیت‌های واردات انرژی روسیه که در واکنش به حمله این کشور به اوکراین وضع شده، مغایرت دارد.

ترامپ همان روز در پاسخ به پرسشی درباره احتمال استفاده روسیه از درآمد توافق برای خرید بمب، پاسخ مستقیمی نداد و تاکید کرد گازوئیل برای عرضه به بازار جهانی است.

این توضیح در حالی مطرح شد که اعلام اولیه او از عرضه به بازارهای «آمریکا و جهان» سخن می‌گفت.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت واشینگتن همچنان اطلاعات در اختیار اوکراین قرار می‌دهد و برای پایان جنگ با هر دو طرف همکاری می‌کند.

  • هفت سناتور آمریکایی خواستار لغو مجوز واردات گازوئیل روسیه شدند

    هفت سناتور آمریکایی خواستار لغو مجوز واردات گازوئیل روسیه شدند

ملونی خواستار ماموریت مشترک اروپایی شد

ملونی در سخنرانی خود از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا خواست «چهره‌ای معتبر و صاحب‌نفوذ» را برای مذاکره از جانب اروپا درباره جنگ روسیه و اوکراین تعیین کنند.

او احتمال اعطای ماموریت رسمی به گروه سه کشور اروپایی، موسوم به «ای۳»، شامل فرانسه، آلمان و بریتانیا را نیز منتفی ندانست.

ملونی گفت اگر این سه کشور معتقدند به‌تنهایی بهتر از مجموعه کشورهای اروپایی عمل می‌کنند، «دست‌کم بگذاریم از جانب همه و با ماموریتی رسمی این کار را انجام دهند».

  • پولیتیکو: اروپا برای مقابله با حملات ترکیبی مرگبار آماده می‌شود

    پولیتیکو: اروپا برای مقابله با حملات ترکیبی مرگبار آماده می‌شود

اروپا تهدیدهای ترکیبی را بررسی می‌کند

نخست‌وزیر ایتالیا همچنین گفت نشست اتحادیه اروپا آنچه او تشدید «حملات ترکیبی» روسیه خواند، بررسی خواهد کرد.

او به ورود پهپادها به حریم هوایی، حملات سایبری، خرابکاری و دیگر عملیات پنهانی اشاره کرد که به گفته او، با هدف تضعیف حمایت از کی‌یف انجام می‌شوند.

ملونی خواستار حفاظت از شبکه‌های انرژی، کابل‌های زیردریایی، بنادر و فرودگاه‌ها شد و بر اهمیت امنیت زیرساخت‌های زیر آب تاکید کرد. حوزه‌ای که به گفته او ایتالیا در آن از تخصص برجسته‌ای برخوردار است.

بلومبرگ: قطر با کشتی‌های قدیمی صادرات گاز را از تنگه هرمز احیا می‌کند

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۱۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
شناورها در تنگه هرمز، مسندم، عمان، ۱۵ مه ۲۰۲۶

قطر با عبور دادن کشتی‌های قدیمی از تنگه هرمز و انتقال محموله‌های آن‌ها به شناورهای جدیدتر، بخشی از صادرات گاز خود را از سر گرفته است. بلومبرگ گزارش داد این کشور می‌کوشد در میانه جنگ و تداوم حملات، جایگاه خود را در بازار جهانی حفظ کند.

بر اساس این گزارش که چهارشنبه ۲۲ مهر منتشر شد، حجم تحویل گاز طبیعی مایع‌شده، موسوم به ال‌ان‌جی، از قطر تا پایان هشتم مهر به نزدیک یک‌سوم سطح پیش از جنگ رسید.

داده‌های ردیابی کشتی‌ها و اظهارات افراد آگاه از عملیات نشان می‌دهد در چهار هفته پس از آغاز اجرای روش تازه، حدود ۲۰ کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز خارج شدند.

بلومبرگ برای بررسی تلاش‌های قطر با بیش از ۲۴ معامله‌گر و مقام گفت‌وگو کرده است.

این افراد به دلیل حساسیت موضوع نخواستند نامشان فاش شود.

شرکت دولتی «قطر انرژی» نیز به پرسش‌های این خبرگزاری پاسخ نداده است.

  • جمهوری اسلامی برای تشدید حملات به کشتی‌ها پیش از انتخابات آمریکا تاکتیک عوض می‌کند

    جمهوری اسلامی برای تشدید حملات به کشتی‌ها پیش از انتخابات آمریکا تاکتیک عوض می‌کند

یک کشتی ۲۹ ساله راه صادرات را باز کرد

راهکار تازه زمانی شکل گرفت که صادرات گاز قطر عملا به بن‌بست رسیده بود.

به نوشته بلومبرگ، تا حدود دو ماه پیش و پس از اصابت یک پرتابه به یکی از کشتی‌های حامل گاز این کشور در خارج از تنگه هرمز، حتی ارسال محدود محموله‌ها نیز تقریبا متوقف شده بود: «هم مشتریان با کمبود انرژی روبه‌رو بودند و هم اقتصاد قطر از توقف درآمدهای صادراتی تحت فشار قرار داشت.»

در این شرایط، مدیران قطر انرژی به سراغ «الریان»، یک کشتی ۲۹ ساله و از قدیمی‌ترین شناورهای ناوگان، رفتند.

به روایت بلومبرگ، کاپیتان الریان پس از چند روز انتظار در آب‌های خلیج فارس، با دریافت تضمین‌های امنیتی از نیروی دریایی آمریکا اجازه حرکت یافت؛ با این دستور که چراغ‌ها و دستگاه‌های فرستنده‌ـ‌گیرنده کشتی را خاموش کند و بی‌سروصدا از تنگه بگذرد.

الریان موفق به عبور شد و ۱۹ شهریور (۱۰ سپتامبر)، به سوی بندر صحار عمان حرکت کرد.

چند روز بعد، «المسحبیه»، کشتی پیشرفته‌ای که در سال ۲۰۲۵ ساخته شده و تحت کنترل قطر است، به آن پیوست تا محموله را تحویل بگیرد و به چین، مقصد نهایی، برساند.

الریان نیز برای بارگیری دوباره از تنگه هرمز عبور کرد.

انتقال گاز در دریا به تجهیزات ویژه نیاز دارد

این روش به قطر امکان می‌دهد انتقال محموله از آبراه پرخطر تنگه هرمز و رساندن آن به مشتری نهایی را در دو مرحله انجام دهد.

صادرکنندگان نفت نیز از روش مشابهی استفاده کرده‌اند: کشتی‌های حامل محموله از تنگه می‌گذرند و در دریای عمان بار خود را به شناورهای دیگری تحویل می‌دهند.

با این حال، به نوشته بلومبرگ، انتقال کشتی‌به‌کشتی ال‌ان‌جی بسیار دشوارتر و پرهزینه‌تر از نفت خام است. این سوخت در دمای حدود منفی ۱۶۲ درجه سانتی‌گراد نگهداری می‌شود و جابه‌جایی آن به تجهیزات ویژه مقاوم در برابر سرمای شدید و خدمه آموزش‌دیده نیاز دارد.

  • صادرات نفت خاورمیانه به بالاترین سطح از آغاز جنگ با حکومت ایران رسید

    صادرات نفت خاورمیانه به بالاترین سطح از آغاز جنگ با حکومت ایران رسید

هر هفته توقف صادرات، یک میلیارد دلار از درآمد قطر می‌کاهد

فشار اقتصادی، از عوامل اصلی تصمیم قطر برای ازسرگیری صادرات بوده است.

بر اساس محاسبات بلومبرگ با استفاده از قیمت‌های کنونی قراردادهای بلندمدت، هر هفته توقف صادرات مجتمع راس‌لفان حدود یک میلیارد دلار از درآمد فروش قطر می‌کاهد. رقمی که برای اقتصادی به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد دلار قابل توجه است.

بلومبرگ همچنین به برآورد صندوق بین‌المللی پول اشاره کرده که بر اساس آن، اقتصاد قطر ممکن است امسال ۱۵.۶ درصد کوچک شود.

نگرانی دیگر، از دست رفتن مشتریان بوده است. افراد آگاه از راهبرد قطر انرژی به بلومبرگ گفتند مدیران نزدیک به سعد شریده الکعبی، وزیر انرژی قطر و مدیرعامل این شرکت، شاهد جایگزین شدن محموله‌های آمریکایی در بازار مشتریان بزرگی مانند هند بودند. هم‌زمان، چین تلاش‌هایش را برای متنوع کردن منابع تامین و کاهش وابستگی به خلیج فارس افزایش می‌داد.

تیم الکعبی در نهایت به این نتیجه رسید که چاره‌ای جز ازسرگیری ارسال محموله‌ها ندارد.

قطر انرژی هم‌زمان گسترش فعالیت‌های تجاری خود را دنبال می‌کند تا از نوسان‌ها و اختلال‌های بازار نیز درآمد کسب کند.

بررسی شرایط انعطاف‌پذیرتر برای مشتریان، بخش دیگری از تلاش این شرکت برای سازگاری با وضعیت تازه است.

  • گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

    گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

بازگشت محموله‌ها خریداران را غافلگیر کرد

سرعت بازگشت محموله‌های قطری، برخی خریداران را غافلگیر کرد.

به گزارش بلومبرگ، مشتریان، به‌ویژه در هند، پس از اختلال‌های ماه‌های نخست جنگ دیگر روی تحویل گاز قطر حساب نمی‌کردند و با ازسرگیری صادرات ناچار شدند به سرعت برای دریافت محموله‌ها ظرفیت فراهم کنند.

قطر پیش از جنگ، پس از آمریکا دومین صادرکننده بزرگ ال‌ان‌جی جهان بود و سال گذشته نزدیک به یک‌پنجم عرضه جهانی را تامین کرد. از این رو، احیای پایدار صادرات آن می‌تواند در آستانه زمستان و در شرایطی که قیمت‌ها به بالاترین سطح چند سال اخیر رسیده، فشار بر بازار را کاهش دهد.

توبی کاپسون، شریک مدیریتی شرکت تجارت نفت و گاز «داونپورت انرژی»، به بلومبرگ گفت الگوی فعالیت قطر بر انتقال حجم عظیمی از محموله‌ها از تنگه هرمز استوار است.

به گفته او، برقراری مسیری منظم‌تر برای صادرات قطر می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین تنگناهای بازار جهانی ال‌ان‌جی را کاهش دهد.

با وجود افزایش صادرات، امنیت این مسیر همچنان شکننده است.

بلومبرگ گزارش داد در هفته پیش از انتشار گزارش، موج تازه‌ای از حملات یک کشتی مرتبط با قطر انرژی را هدف قرار داده است. نشانه‌ای از اینکه بازگشت بخشی از محموله‌ها هنوز به معنای رفع خطر برای صادرات این کشور نیست.

رییس صندوق بین‌المللی پول درباره پیامدهای جهانی حملات به عربستان سعودی هشدار داد

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۰۹:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

کریستالینا جورجیوا، رییس صندوق بین‌المللی پول، هشدار داد حملات اخیر به عربستان سعودی، در شرایط افزایش جهانی هزینه‌های انرژی و ادامه درگیری‌ها در خاورمیانه، می‌تواند پیامدهای منفی در سراسر جهان داشته باشد.

جورجیوا چهارشنبه ۲۲ مهر در نشست خبری حاشیه اجلاس سالانه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در بانکوک، پایتخت تایلند، گفت: «اقتصاد عربستان سعودی برای منطقه و جهان اهمیت دارد.»

او افزود تحولات اخیر ممکن است «پیامدهای منفی برای همگان در سراسر جهان» به همراه داشته باشد.

جورجیوا در این نشست هشدار داد اقتصاد جهانی با وجود مقاومت در برابر بحران‌های پی‌درپی و شرایط نامطمئن، به مرز تاب‌آوری خود نزدیک شده است.

او از دولت‌ها خواست پیش از عمیق‌تر شدن مشکلات مالی، برای افزایش درآمدها، منطقی‌سازی هزینه‌ها و بهبود مدیریت مالی عمومی اقدام کنند.

  • برج اداری شرکت آرامکو در ظهران در پی اصابت یک موشک بالستیک دچار آتش‌سوزی شد

    برج اداری شرکت آرامکو در ظهران در پی اصابت یک موشک بالستیک دچار آتش‌سوزی شد

حوثی‌های یمن در حملات اخیر خود به عربستان سعودی، فرودگاه بین‌المللی ملک خالد در ریاض و ساختمان اداری شرکت آرامکو در ظهران را هدف قرار داده‌اند.

حملات ۱۸ و ۱۹ مهر به فرودگاه ریاض به ترتیب ۱۳ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی و یک کشته و ۱۱ زخمی بر جای گذاشت.

وزارت انرژی عربستان سعودی ۲۲ مهر اعلام کرد حمله شامگاه ۲۱ مهر به ساختمان آرامکو آتش‌سوزی محدودی ایجاد کرد، اما تلفاتی نداشت.

سازمان دفاع مدنی این کشور نیز همان روز از زخمی شدن چهار نفر، شامل دو زن، یک مرد و یک کودک، و آسیب به ۱۵ خانه بر اثر سقوط بقایای دو موشک کروز رهگیری‌شده در ریاض خبر داد.

حمله هوایی ۱۹ شهریور به خط لوله نفت شرق به غرب عربستان سعودی نیز فعالیت این مسیر انتقال نفت به دریای سرخ را موقتا متوقف کرد، اما فعالیت آن ۳۱ شهریور از سر گرفته شد.

  • ترامپ: هدف حملات حوثی‌ها افزایش قیمت نفت پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا است

    ترامپ: هدف حملات حوثی‌ها افزایش قیمت نفت پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا است

خبرگزاری رویترز ۲۲ مهر به نقل از دو مقام ارشد ایرانی گزارش داد جمهوری اسلامی برای بالا نگه داشتن قیمت نفت و تاثیرگذاری بر انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، از تاکتیک‌های تازه‌ای علیه کشتی‌ها در تنگه هرمز استفاده می‌کند.

به گفته یکی از این مقام‌ها، این روش‌ها از حدود ۱۰ روز پیش علیه کشتی‌هایی که تهران آن‌ها را ناقض محدودیت‌های خود می‌داند، به کار گرفته شده و به افزایش حملات منجر شده است.

جورجیوا در بخش دیگری از اظهارات خود در بانکوک گفت افزایش جهانی نرخ بهره، سهم هزینه بازپرداخت بدهی از درآمد دولت‌ها را از حدود شش درصد در یک دهه پیش به ۱۴ درصد رسانده است.

او همچنین خواستار حمایت بیشتر از کشورهای کم‌درآمد شد تا توان مقابله با شوک‌های اقتصادی را افزایش دهند.

  • صادرات نفت ایران متوقف شد؛ صادرات کشورهای منطقه از سطح پیش از جنگ فراتر رفت

    صادرات نفت ایران متوقف شد؛ صادرات کشورهای منطقه از سطح پیش از جنگ فراتر رفت

صندوق بین‌المللی پول ۲۱ مهر در تازه‌ترین گزارش چشم‌انداز اقتصاد جهانی خود پیش‌بینی کرد اقتصاد خاورمیانه و آسیای مرکزی در سال ۲۰۲۶ معادل ۰.۳ درصد کوچک شود؛ در حالی که پیش‌بینی قبلی این نهاد در ماه آوریل، رشد ۱.۹ درصدی بود.

به گزارش الجزیره، اختلال طولانی در کشتیرانی تنگه هرمز از عوامل اصلی این بازنگری عنوان شده است.

صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۶ را با افزایش ۰.۱ واحد درصدی، به ۳.۱ درصد رساند.

این نهاد هشدار داد افزایش سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی به رشد فعالیت‌های اقتصادی کمک کرده، اما کشورهای فقیر که با افزایش هزینه‌های انرژی روبه‌رو هستند، از مزایای این رونق بهره‌مند نشده‌اند.

جورجیوا ۱۵ مهر نیز هشدار داده بود حتی در صورت پایان زودهنگام جنگ در خلیج فارس، قیمت بالای انرژی احتمالا برای مدتی ادامه خواهد داشت و بازار معاملات آتی نفت برنت از تداوم قیمت‌های بالا تا سال ۲۰۲۷ حکایت دارد.

رویترز ۱۹ مهر گزارش داد کشورهای گروه هفت با آزادسازی ۱۰۰ میلیون بشکه نفت خام و گازوئیل از ذخایر اضطراری موافقت کرده‌اند.

از آغاز جنگ در ۹ اسفند ۱۴۰۴ تا ۱۹ مهر نیز بیش از یک میلیارد بشکه نفت، عمدتا از ذخایر تجاری، روانه بازار شده بود، اما مدیران صنعت نفت درباره کاهش ذخایر قابل دسترس و افزایش شکنندگی بازار هشدار داده بودند.

جمهوری اسلامی برای تشدید حملات به کشتی‌ها پیش از انتخابات آمریکا تاکتیک عوض می‌کند

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۰۷:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دو مقام ارشد ایرانی به خبرگزاری رویترز گفتند تهران با تغییر تاکتیک‌های حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز و گسترش دامنه عملیات، می‌کوشد قیمت نفت را بالا نگه دارد و بر انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در ۱۲ آبان تاثیر بگذارد.

این دو مقام که نامشان در گزارش منتشر شده در چهارشنبه ۲۲ مهر ذکر نشده، گفتند راهبرد تازه شامل تغییر نوع و آهنگ حملات به شناورهایی است که از نظر تهران محدودیت‌های وضع‌شده برای عبور از تنگه هرمز را نقض می‌کنند.

به گفته یکی از آن‌ها، اجرای تاکتیک‌های تازه از حدود ۱۰ روز پیش آغاز شده و شمار حملات به این کشتی‌ها افزایش یافته است.

یکی از این مقام‌ها هدف را «ناکام گذاشتن تلاش‌های آمریکا و متحدانش برای پایین آوردن قیمت جهانی نفت» توصیف کرد.

آن‌ها گفتند تصمیم اتخاذ این راهبرد در بالاترین سطوح رهبری حکومت ایران گرفته شده و در سراسر ساختار حاکمیت درباره آن هماهنگی کامل وجود دارد، اما از ارائه جزییات بیشتر خودداری کردند.

جمهوری اسلامی از زمان آغاز حملات آمریکا و اسرائیل در ۹ اسفند سال گذشته کوشیده است با محدود کردن عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز، بر واشینگتن فشار وارد کند.

پیش از جنگ اخیر، حدود یک‌پنجم تجارت جهانی نفت و گاز طبیعی مایع‌شده از این آبراه می‌گذشت.

به گزارش رویترز، تهدیدها و حملات نیروهای نظامی جمهوری اسلامی رفت‌وآمد کشتی‌ها را به‌شدت کاهش داده و قیمت نفت را بالا برده است؛ هرچند انتقال بخشی از نفت از این مسیر همچنان ادامه دارد.

  • گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

    گزارش اکسیوس از احتمال حمله به جمهوری اسلامی پیش یا پس از انتخابات در اسرائیل و آمریکا

تایید تغییر تاکتیک

یک مقام نظامی آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن با رویترز گفت‌وگو کرد، تغییر یکی از تاکتیک‌های حکومت ایران را تایید کرد.

به گفته او، پس از نابودی بخش بزرگی از توان راداری ایران در حملات آمریکا، سپاه پاسداران استفاده از دیده‌بان‌های غیرمسلح سوار بر قایق‌های کوچک را برای شناسایی اهداف احتمالی، از جمله شناورهای نیروی دریایی آمریکا، آغاز کرده است.

این مقام گفت نیروهای آمریکایی هفته گذشته تشخیص دادند دیده‌بان‌های ایرانی از یک لنج، موقعیت اهداف را به سپاه پاسداران اطلاع می‌دهند.

به روایت این مقام نظامی، نیروهای آمریکا پس از دستور تخلیه به سرنشینان، لنج را منهدم کردند و این رویداد تلفاتی نداشت.

رویترز نوشت این حادثه پیش‌تر گزارش نشده بود.

این مقام آمریکایی در عین حال گفت حکومت ایران نتوانسته مانع افزایش صادرات نفت از تنگه هرمز شود.

به گفته او، تهران پس از آسیب گسترده به نیروی دریایی‌اش، مایل نیست قایق‌های تندروی باقی‌مانده را به خطر بیندازد.

داده‌های مستقل مورد استناد رویترز نشان می‌دهد حملات به کشتی‌های تجاری در روزهای اخیر به بالاترین سطح از زمان آغاز جنگ رسیده است.

بر پایه تحلیل منابع امنیت دریایی و گزارش‌های ثبت‌شده در مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا، در ۴۸ ساعت منتهی به این گزارش دست‌کم پنج رویداد مرتبط با نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌های تجاری در محدوده تنگه هرمز ثبت شده که حملات پهپادی نیز در میان آن‌ها بوده است.

داده‌های سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز نشان می‌دهد این میزان تقریبا با آهنگ حملات در روزهای سوم تا پنجم اکتبر (۱۱ تا ۱۳ مهر) برابری می‌کند.

یک منبع امنیت دریایی به رویترز گفت افزایش آهنگ حملات «عمدی» به نظر می‌رسد.

  • وال‌استریت ژورنال: تهران سایت‌های هسته‌ای را تقویت می‌کند و برای جنگ آماده می‌شود

    وال‌استریت ژورنال: تهران سایت‌های هسته‌ای را تقویت می‌کند و برای جنگ آماده می‌شود

گسترش عملیات به آب‌های دورتر

دو مقام ایرانی همچنین گفتند تهران قصد دارد دامنه عملیات خود را از تنگه هرمز به دریای عمان و آب‌های دورتر گسترش دهد.

به نوشته رویترز، تحلیل گزارش‌های مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا و شرکت‌های امنیت دریایی نشان می‌دهد این روند ممکن است آغاز شده باشد.

این گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن کشتی‌ها در آب‌های نزدیک سواحل قطر و امارات متحده عربی در روزهای اخیر حکایت دارند.

مقام دوم ایرانی گفت تهران اجازه نخواهد داد دونالد ترامپ پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای قیمت نفت را پایین بیاورد.

او این رویارویی را به «بازی شطرنج» تشبیه کرد و گفت: «درست وقتی فکر می‌کنند به نقطه‌ای نزدیک می‌شوند که قیمت‌ها کاهش خواهد یافت، آن‌ها را از آن نقطه دور می‌کنیم.»

این مقام افزود شناورهایی که محدودیت‌های جمهوری اسلامی را نقض کنند، «هیچ‌جا، حتی بیرون از تنگه هرمز» در امان نخواهند بود.

جنگ و هزینه ماهانه سه میلیارد دلاری آن، به نوشته رویترز، به یکی از مسائل اصلی کارزار انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا تبدیل شده است. انتخاباتی که کنترل کنگره را تعیین خواهد کرد.

ترامپ گفته است پیش از رای‌گیری بار دیگر به ایران حمله نخواهد کرد، هرچند گزینه‌های بعدی را بررسی می‌کند.

آمریکا هم‌زمان محاصره دریایی بنادر ایران را ادامه داده و تحریم‌ها را گسترش می‌دهد تا تهران را برای دستیابی به توافقی به‌منظور پایان درگیری تحت فشار بگذارد.

دو مقام ایرانی گفتند تهران به سوی وضعیتی پیش می‌رود که هیچ شناور ناقض محدودیت‌هایش نتواند از تنگه عبور کند.

یکی از آن‌ها گفت: «به‌زودی تنگه کاملا بسته خواهد شد.»

مرکز مشترک اطلاعات دریایی، تحت هدایت نیروی دریایی آمریکا، در گزارش یک‌شنبه ۱۹ مهر خود سطح تهدید علیه کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز را همچنان «شدید»، یک پله پایین‌تر از بالاترین درجه تهدید، ارزیابی کرد.

این مرکز از تداوم حملات، تلاش برای حمله و اقدامات ایذایی سپاه پاسداران، از جمله پرواز پهپادها، زیر نظر گرفتن هدفمند کشتی‌های تجاری و تماس‌های رادیویی گاه‌به‌گاه خبر داد.

پنتاگون و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تا زمان انتشار گزارش رویترز، به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر پاسخ ندادند.

واتیکان: پاپ لئو به سرطان ریه مبتلا شده است، بخشی از ریه راست او برداشته شد

۲۲ مهر ۱۴۰۵، ۰۳:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

واتیکان در یک گزارش پزشکی اعلام کرد که پس از برداشته شدن بخشی از ریه راست پاپ لئو در جریان عمل جراحی روز سه‌شنبه، ابتلای او به سرطان ریه تشخیص داده شده است؛ اتفاقی که ضربه‌ای قابل توجه به وضعیت سلامت رهبر ۷۱ ساله کلیسای کاتولیک محسوب می‌شود.

به‌گزارش رویترز، در گزارش پزشکی واتیکان آمده است که پاپ لئو به «آدنوکارسینوم ریه»، یکی از انواع شایع سرطان، مبتلا است. آزمایش‌های بافت‌شناسی انجام‌شده در جریان عمل جراحی، تشخیصی را تایید کرد که پزشکان بر اساس معاینات پیش از عمل به آن مشکوک شده بودند.

پاپ لئو سه‌شنبه برای انجام عمل جراحی و برداشتن توده‌ای که پزشکان در جریان یک معاینه معمول اخیر شناسایی کرده بودند، در بیمارستان جملی شهر رم بستری شد.

دکتر استفانو مارگاریتورا، جراح ارشد پاپ، و دکتر لوئیجی کاربونه، پزشک شخصی او، در بیانیه‌ای اعلام کردند که این عمل حدود ۹۰ دقیقه طول کشید و بدون هیچ عارضه‌ای با موفقیت انجام شد.

آنها گفتند: «برای آنکه این عمل جنبه درمان قطعی داشته باشد، بخش تحتانی ریه راست با استفاده از روش جراحی به کمک ویدئو برداشته شد.»

این دو پزشک به این ترتیب روشن کردند که هدف از عمل جراحی، حذف تمامی بافت‌های سرطانی بوده است.

  • پاپ لئو چهاردهم در سفر فرانسه درباره هوش مصنوعی، دستکاری ژنتیکی و مرگ خودخواسته هشدار داد

    پاپ لئو چهاردهم در سفر فرانسه درباره هوش مصنوعی، دستکاری ژنتیکی و مرگ خودخواسته هشدار داد

یکی از متخصصان پزشکی گفت برای ارزیابی وضعیت پاپ لازم است اندازه تومور و اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی او گسترش یافته است یا خیر، مشخص شود.

واتیکان تا کنون جزییات بیشتری در این زمینه ارائه نکرده است.

دکتر استیون لیو، متخصص سرطان ریه در دانشگاه جورج‌تاون واشینگتن و رییس بخش خون‌شناسی و سرطان‌شناسی بیمارستان دانشگاهی مدستار جورج‌تاون، به رویترز گفت: «اگرچه تشخیص بیماری مشخص شده است، اما هنوز مرحله سرطان را نمی‌دانیم. این موضوع برای پیش‌آگهی و درمان بسیار حیاتی است.»

او گفت: «اگر این یک سرطان کوچک ریه باشد و غدد لنفاوی درگیر نشده باشند، احتمالا خود عمل جراحی برای درمان قطعی کافی خواهد بود.»

لیو افزود: «اما اگر بررسی نهایی نشان دهد که سرطان گسترش بیشتری داشته است، این موضوع نشان‌دهنده پیش‌آگهی نامطلوب‌تری خواهد بود.»

بر اساس گزارش پزشکی واتیکان، پاپ پس از عمل جراحی به‌طور طبیعی به هوش آمد و سپس به اتاق خود در بیمارستان بازگشت و در آنجا مشغول استراحت بود.

واتیکان اوایل این هفته اعلام کرده بود که انتظار می‌رود پاپ حدود یک هفته در بیمارستان بماند و تمامی برنامه‌های عمومی او تا ۲۰ اکتبر لغو شده است.

  • سفر پاپ لئو به اسپانیا با تمرکز بر مهاجران و قطبی‌سازی جهان

    سفر پاپ لئو به اسپانیا با تمرکز بر مهاجران و قطبی‌سازی جهان

لئو که در ماه مه ۲۰۲۵ از سوی کاردینال‌های جهان به مقام پاپی انتخاب شد، برای رهبری کلیسا نسبتا جوان محسوب می‌شود.

او به ورزش، از جمله تنیس، علاقه دارد و تا پیش از این گزارشی مبنی بر سیگاری بودن یا ابتلای اخیر او به مشکلات سلامتی وجود نداشت.

پاپ فرانسیس، سلف درگذشته لئو، در سال‌های پایانی عمر خود با افزایش ضعف جسمانی چندین بار در بیمارستان بستری شده بود. او در آوریل ۲۰۲۵ در ۸۸ سالگی درگذشت.

لئو که دوشنبه در تنها برنامه عمومی خود با صدایی محکم و واضح سخن گفته بود، برنامه کاری بسیار فشرده‌ای دارد.

قرار است او از ۶ تا ۱۷ نوامبر سفری ۱۱ روزه به اروگوئه، آرژانتین و پرو داشته باشد، اما هنوز مشخص نیست که این سفر طبق برنامه انجام خواهد شد یا خیر.

ابتلای پاپ به تب حصبه در دوران جوانی

پاپ بالاترین مرجع زمینی برای یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون کاتولیک جهان است و جانشینی ندارد که هنگام بیماری وظایف او را بر عهده بگیرد.

هنگامی که پاپ قادر به انجام وظایف خود نباشد، امور دستگاه اداری گسترده واتیکان طبق روال معمول ادامه می‌یابد، اما تصمیم‌هایی که به تایید پاپ نیاز دارند، به تعویق می‌افتند.

  • انتخاب نخستین پاپ آمریکایی؛ رابرت پرووست رهبر کلیسای کاتولیک شد

    انتخاب نخستین پاپ آمریکایی؛ رابرت پرووست رهبر کلیسای کاتولیک شد

لئو که در سال ۱۹۵۵ با نام رابرت پرووست در شیکاگو متولد شد، پیش از رسیدن به مقام پاپی، دهه‌ها به‌عنوان مبلغ مذهبی و اسقف در پرو فعالیت کرده بود.

او در سال ۱۹۸۵، زمانی که کشیشی جوان بود، در شهر چولوکاناس پرو به تب حصبه مبتلا شد و در بیمارستان بستری شد.

لئو این تجربه را در تنها مصاحبه مهمی که پس از انتخاب شدن به مقام پاپی انجام داده و در قالب کتابی از سوی انتشارات پنگوئن پرو منتشر شده است، بازگو کرده بود.

او گفته بود درد به اندازه‌ای شدید بود که از خدا خواست به‌جای ادامه تحمل رنج، جانش را بگیرد.

لئو گفت زنده ماندن خود را نشانه‌ای از سوی خدا دانست که به او می‌گفت: «ما به تو اینجا، روی زمین، نیاز داریم.»

پاپ لئو گفت: «از آن زمان هرگز به گذشته نگاه نکردم.»