• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پیام واشینگتن به تهران: در جلسه بعد منتظریم امتیاز بدهید

۲۰ بهمن ۱۴۰۴، ۰۴:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

اورشلیم‌پست به نقل از دو منبع آگاه نوشت که دولت ایالات متحده به جمهوری اسلامی اطلاع داده است که انتظار دارد تیم مذاکره‌کننده تهران در نشست بعدی با «محتوایی معنادار» حاضر شود.

این رسانه اسرائیلی در گزارشی که شامگاه یک‌شنبه ۱۹ بهمن منتشر شد، به نقل از این منابع نخستین نشست میان نمایندگان جمهوری اسلامی و دولت ایالات متحده را «دیداری خوب» توصیف کرد که بیش از تمرکز بر مسائل اصلی، بر نحوه پیش‌بُرد مذاکرات متمرکز بود.

این منابع به اورشلیم‌پست گفته‌اند که طرف آمریکایی به مقام‌های ایران گفته‌اند که انتظار دارند در نشست بعدی آماده باشند تا درباره مساله هسته‌ای و مسائل دیگر «امتیاز» بدهند.

این در حالی است که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و نماینده تهران در این مذاکرات، یک‌شنبه در کنگره سیاست خارجی که در تهران برگزار شد، «توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم» را «کاملا غیرقابل‌قبول» خواند.

او گفت: «حتی اگر هزینه سنگین داشته باشد، از حق قانونی غنی‌سازی عقب‌نشینی نمی‌کنیم... اصرار بر غنی‌سازی کردیم و می‌کنیم و حاضر نیستیم از آن بگذریم، ولو اینکه جنگ به ما تحمیل شود.»

عراقچی در عین حال از آمادگی جمهوری اسلامی برای «رفع نگرانی» جامعه بین‌المللی و «اعتمادسازی» درباره برنامه هسته‌ای حکومت خبر داد و تاکید کرد «تنها راه» برای حل پرونده هسته‌ای تهران مذاکره است.

افزون بر این، عراقچی در یک نشست رسانه‌ای که آن هم یک‌شنبه ۱۹ بهمن برگزار شد، مسائل محتوایی را «موانع واقعی» پیش روی این دور از مذاکرات خواند و گفت که «زیاده‌خواهی‌ها، ادعاهای غیرمنطقی و خواسته‌های غیرواقعی» طرف مقابل از جمله این موانع است.

این اظهارات در شرایطی مطرح شد که در روزهای اخیر، گمانه‌زنی‌ها درباره چشم‌انداز مذاکرات تهران و واشینگتن زیر سایه حضور نظامی گسترده آمریکا در منطقه بالا گرفته است.

به گزارش اورشلیم‌پست، کابینه امنیتی اسرائیل در آستانه سفر نخست‌وزیر این کشور به آمریکا و دیدار او با دونالد ترامپ در روز چهارشنبه در کاخ سفید، تشکیل جلسه داد و در این جلسه به وزیران کابینه گفته شد که موضع اسرائیل در قبال مذاکره با تهران بر جلوگیری از دست‌یابی «رژیم تروریستی» تهران به سلاح هسته‌ای، اعمال محدودیت بر موشک‌های بالستیک آن و پایان دادن به حمایت تهران از «محور تروریستی» در منطقه استوار است.

در نکات رسمی توزیع‌شده میان وزیران کابینه پیش از نشست آمده بود: «بارها و بارها، رژیم ایران نشان داده است که نمی‌توان به وعده‌هایش اعتماد کرد. اگر این رژیم، که دهه‌هاست مردم خود را که در پی آزادی و عدالت هستند سرکوب کرده، تلاش کند به حاکمیت ما یا شهروندانمان آسیب برساند، پیامدهای آن بسیار شدید خواهد بود. به هر شکلی از چنین تلاشی، با زور و اقدام قاطع پاسخ داده خواهد شد.»

تاکید وزیر خارجه اسرائیل بر ضرورت پیشگیری از دستیابی تهران به سلاح اتمی

از سوی دیگر، گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل حین دیدار با وزیر امور خارجه پاراگوئه، جمهوری اسلامی را «افراطی‌ترین رژیم جهان» نامید و تاکید کرد که تلاش چنین حکومتی برای دستیابی به «خطرناک‌ترین سلاح جهان»، یعنی سلاح هسته‌ای، تهدیدی آشکار برای صلح منطقه‌ای و جهانی است.

او گفت: «هرچند موشک‌های بالستیک دوربردی که رژیم ایران در پی تولید انبوه آنهاست، اسرائیل را به خطر می‌اندازد، اما فقط اسرائیل را تهدید نمی‌کند. رژیم ایران پیش‌تر از موشک علیه کشورهای دیگر در خاورمیانه استفاده کرده است. کشورهای اروپایی نیز در معرض تهدید برد این موشک‌ها قرار دارند.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
۱
تحلیل

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

۲
تحلیل

بازگشت طائب به هسته سخت قدرت؛ تدارک حکومت برای سرکوب

۳
روایت شما

مخاطبان در واکنش به اختلال گسترده در اینترنت: معلوم نیست باز چه خوابی برای ما دیده‌اند

۴

شوک بزرگ در فوتبال جهان؛ مسی پس از مرگ پدرش، بدون تعیین زمان بازگشت از فوتبال فاصله گرفت

۵
اختصاصی

وزارت خارجه آلمان: بخش ویزای سفارت ما در تهران همچنان در وضعیت اضطراری است

انتخاب سردبیر

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

  • آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

    آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

  • تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

    تاوان کسری بودجه بر دوش معلولان؛ ۱۵۲ هزار نفر در صف انتظار حق پرستاری

  • خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
    تحلیل

    خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

  • فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست
    تحلیل

    فارسی در نسل دوم؛ وقتی زبان خانه دیگر زبان زندگی نیست

  • نیویورک‌تایمز: جمهوری اسلامی در به درازا کشاندن مذاکرات هسته‌ای مهارت دارد

    نیویورک‌تایمز: جمهوری اسلامی در به درازا کشاندن مذاکرات هسته‌ای مهارت دارد

  • هشدار اسرائیل به ترامپ: در صورت عبور تهران از خط قرمز موشکی، به تنهایی اقدام می‌کنیم

    هشدار اسرائیل به ترامپ: در صورت عبور تهران از خط قرمز موشکی، به تنهایی اقدام می‌کنیم

  • در ‌آستانه سفر نتانیاهو به واشینگتن؛ اسرائیل نگران است که مذاکره «طناب نجات» تهران شود

    در ‌آستانه سفر نتانیاهو به واشینگتن؛ اسرائیل نگران است که مذاکره «طناب نجات» تهران شود